ERDOĞAN MUĞLA'DA KONUŞTU

Isparta’daki mitinginin ardından Başbakan Erdoğan, uçakla Dalaman Havalimanı’na geldi. Buradan helikopterle mitingin yapılacağı Muğla’ya geçen Başbakan Erdoğan’ı Muğla Şehir Stadı’nda partililer karşıladı. Başbakanın gelişi öncesinde yaklaşık 7 bin polis ve jandarmanın geniş güvelik önlemi alarak, kentte adeta kuş uçurtmadı. Başbakanın geçeceği güzergahtaki binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirildi. Mitingin yapılacağı Eski Garaj Meydanı’na çıkan yollar trafiğe kapatıldı.

Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı miting öncesinde, vinçlere, 100 metrekarelik 'CHP’nin yolsuzluk galerisinden' başlıklı pankart asıldı. Dev pankart, Başbakan Erdoğan’ın miting alanına gelmesinden 10 dakika önce kaldırıldı. Mitinge, Muğla’nın yanı sıra Denizli, Aydın, İzmir, Manisa, Uşak ve Antalya’dan da otobüslerle gelenler oldu. Saat 17.05’de seçim otobüsüyle halkı selamlayarak miting alanına gelen Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile kürsünün bulunduğu platforma çıktı. Halkı ve partilileri Rabia işareti yaparak selamlayan Erdoğan’a, yeşil-beyaz Muğlaspor atkısı hediye edildi.

Alanda toplananlara seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, belediyesi CHP’li Başkan Osman Gürün tarafından yönetilen Muğla’ya hükümetin yaptığı yatırımları sıraladı. Üç ay önce 30 Kasım’da Muğla’ya yine geldim. 205 milyon liralık yatırımların açılışını yaptım. Biz Muğla’yı sevdik, bu toprakların Ege’nin insanı olan merhum Adnan Menderes’in şehrini sevdik ve çok önem verdik” dedi.

“CHP MENDERES’İ MİLLETİN GÖZÜNDEN DÜŞÜRMEK İÇİN SOKAKLARI TAHRİK ETTİ”

Başbakan Eddoğan, merhum Adnan Menderes’in yaptıklarını anlattı, idamında CHP’nin rolü olduğunu öne sürdü ve şöyle konuştu:

“Türkiye’nin demokrasi yolculuğu burada Aydın ve Muğla’dan başladı. Menderes “Yeter söz milletin’ diyerek buradan yürüyüşe başladı. 10 yıl bu ülkeyi idare etti. Baskılara son verdi, zulme son verdi, hakarete, ayrımcılığa, kibirli devlet anlayışına son verdi. Manevi değerler üzerindeki ezanı aslıyla okumayı yasakladı bu CHP ve onu merhum Menderes aslına döndürdü. Kardeşlerim! Kuran öğrenmenin ve öğretmenin üzerindeki baskıları Menderes kaldırdı. 'Sanayi' dedi yatırımların önünü açtı. 'Tarım’ dedi Türkiye’nin her tarafından tarıma can suyu verdi. Köprüler barajlar yollar inşa etti. 10 yıl boyunca milletinin hizmetkarı oldu. Biz yola çıkarken 'Millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik' dedi. Ve ihtilal yaptılar. İhtilalde merhum Menderes’i ve iki arkadaşını ipe götürdüler. CHP bu olayların da arkasındaydı. Yoksa bu sevgili milletim CHP’ye tek başına iktidar vermedi, vermez. Yolsuzlukların içinde olan yoksullukların geldiği böyle bir iktidara 'Gel de bizi idare et’ der mi ya! Çok partili dönemde hiçbir zaman CHP iktidar olamadı. Muğla merkezde ilçelerde ve bazı illerde belediye kazandı. Yoksa asla bu ülkenin idaresini alamıyorlar. Neden? Millet güvenmiyor. Bunların olduğu yerde yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar var. İşte bu CHP Menderes’i milletin gözünden düşürmek için tahrikler yaptı. Gazetelerle manşetlerle, Menderes’e hücum ettiler, sokak olaylarını kışkırttılar. Hiçbiri Menderes’in itibarını zedeleyemedi, sandıkta Menderes’i yenemediler. Onun üzerine 27 Mayıs 1960 yılında askeri müdahale ile Menderes’i indirdiler. Ne oldu? Menderes idam edildi. Menderes unutuldu mu? O gönlümüzde Menderes’i idam edenler sürekli lanetleniyor lanetle anılıyor."

"CHP BASKI ZULÜM DEMEKTİR İŞ YAPMAYAN YAPANA DA ENGEL OLAN DEMEKTİR"

Başbakan Erdoğan, konuşmasında Fethullah Gülen’i ima ederek eleştiride bulundu ve zamanında Menderes’e yapılanların şimdi Hükümet’e yapıldığını ileri sürdü. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Said’i Nursi’nin cezaevine atıldığı zamanlarda o ülkesini hiçbir zaman terk etmedi. Sibirya’ya sürdüler birileri gibi Pensilvanya’ya gitmedi. Pensilvanya’ya giden 'Bediüzzaman’ın izindeyim' diyordu fakat Bediüzzaman o cezaevinde olduğu zaman bir şey söyledi. 'Zalimler için yaşasın cehennem' dedi. Menderes’i idam edenler için de yaşasın cehennem var. Menderes’e yapılanın aynısı şu anda bize yapılıyor. Manşetlerle, çirkin iftiralarla üzerimize geliyorlar. Yolsuzluk ve iftiraların benzerlerini şimdi bize üretiyorlar. O gün CHP nasıl bir rol üstlendiyse bugün de aynı rolü üstleniyor. Bu CHP’nin ne olduğunu çok iyi bilin. Kardeşlerim! CHP unutmayın baskı demektir, zulüm demektir, iş yapmayan iş yapana da engel olan demektir CHP esersizlik demektir. Muğla Belediyesi’ni 40 yıldır CHP yönetiyor öyle mi? Alışmışlar, nasıl olsa Muğla bize oy veriyor diye yan gelip yatmaya alışmışlar. Buraya gelinceye kadar seçim mitingleri kapsamında bazı illere gittim. Yozgat, Afyon, Kütahya, Burdur, Denizli AK Parti’de, Sivas, Uşak, Kırklareli, Muğla farklı partilerde. AK Partilerle özellikle diğerleri arasındaki fark dağlar gibi. Balıkesir başka Kütahya başka Denizli başka Muğla başka."

Erdoğan: BUNLAR KASABA BİLE YÖNETEMEZ

Başbakan Erdoğan, CHP’nin kasaba bile yönetemeyeceğini öne sürerek, "Burası turizm, tarih, medeniyet şehri. Muğla kanalizasyon meselesini çözemedi. Şu mitingi yaptığımız alanı bile düzenleyemediler. Bundan öce geldiğimizde de bu alan böyleydi daha beterdi. Şimdi nasıl olduysa asfalt dökmüşler. Muğla bunu hak ediyor mu ya? 28 gün var. 28 gün gece gündüz çalışarak şu Muğla’yı AK Parti’ye teslim edeceğiz. Muğla’yı büyükşehir yapınca buna ilk CHP karşı çıktı. Anayasa Mahkemesi’ne götürdüler. Hangi yüzle karşınıza gelecek de 'oyu bize verin' diyecek. Şunu söyleyin siz 'Muğla’ya büyükşehir olmayı yakıştıramadınız hangi yüzle geliyorsunuz' deyin. Bunlar kasaba bile yönetemez" dedi. 

"MUĞLA BUNU HAK ETMİYOR"

Konuşmasında İstanbul'da belediye başkanlığı yaptığı dönemden alıntı yapan Başbakan Erdoğan, “İstanbul’da belediyeyi CHP’den aldım. CHP yolsuzlukların içindeydi, İSKİ yolsuzluğunu duyarsınız. İstanbul sussuzdu, çöp dağları vardı, hava kirliliği vardı. Evvelallah iki yılda hepsini arındırdım. Dünyada tanınan bir yer İstanbul, bunu hak etmiyor dedim. Muğla da bunu hak etmiyor. İnşallah AK Parti’nin büyükşehir belediyeciliği ile Mansur Hocam (Mansur Harmandar) bu alanı en güzel şekilde kent parkı haline getirelim” diye konuştu.

“CHP PENSİLVANYALI ZATLA DARBE TERTİP EDİYOR”

Başbakan Erdoğan, CHP'nin korkutma siyaseti yaptığını iftirayla, kasetlerle istismar siyaseti yaptığını öne sürdü. Başbakan Erdoğan, CHP ve MHP genel başkanları ile 'Pensilvanyalı zat' dedeği Fethullah Gülen’in üç kafadar olduğunu öne sürerek şunları söyledi:

"12 yıldır hükümetteyiz kimsenin hayat tarzına karışmadık. Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Konya, İzmir orada. Kimsenin yediğine içtiğine karışmadık, giyimine kuşamına, diline, etnik kökenine, milli ve manevi değerlerine karışmadık. Her zaman demokrasinin özgürlüklerin barışın kardeşliğin birada yaşama kültürünün arkasında olduk. CHP geliyor Muğla’da asılsız korkular pompalıyor. Korku siyasetine sarılıyor. Ankara’da ne yapıyor? Orada farklı işlerin peşinde. Pensilvanyalı zatla darbe tertip ediyor, pes. Zat, montaj kasetler, ses kaydı tutuşturuyor eline, CHP genel müdürü onunla idare ediyor. CHP, MHP’den proje duydunuz mu? Şehirler için ülke için hedef plan duydunuz mu? Bunlar üç kafadar; CHP genel müdürü, MHP Genel Başkanı, buna bir de Pensilvanlayı zat karıştı. Ortak oldular, kafa kafaya verdiler, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine hücum ettiler. Ulusal güvenliliğimize saldırıyorlar, fıkra gibi bunlar. CHP’ye kasetle genel başkan ataması yaptılar. Şimdi Başbakan’ı devirip kasetle oraya atama yapacaklar. Bu ülke kasetle değil, şehitlerin kanıyla kuruldu be kasetlerle devrilemeyecek, kutlu yürüyüşü kasetlerle durdurulamayacak kadar büyük bir ülke."

“OYUNU KULLANAMAYANDAN BAŞBAKAN OLUR MU”

Başbakan Erdoğan muhalefete eleşirtirilerini sürdürerek, “Pensilvanyalı zatın emrinde olan bir kısım yargı ve emniyet içinde bürokrasi içinde yuvalanmış çete sabah akşam Türkiyeyi dinliyor. 3 bin kişiyi üç yıl boyunca dinlemişler. MHP’liyi dinlemişler. Hiçbir ayrım yapmadan kendileri dışında AK Partili herkesi dinlemiş kaydetmişler. Bürokratları, sanatçıları, gazetecileri tek tek dinlemişler. CHP’nin genel müdürü MHP Genel Başkanı bu illegal dinlemeleri ve montajları ellerine alıyor ve meydanlarda kürsüye çıkıyorlar. Yarın bu paralel yapı işine gelmeyince bunların da kayıtlarını ortaya dökecek, paralel yapının işi zaten hançerlemektir. CHP ve MHP’yi de hançerleyecek şantajla istediğini aldıktan sonra, kullandıktan sonra onlara da ihanet edecekler. Ülkenin gizli belge ve bilgilerini servis eden, herkese ihanet eder. MHP, CHP işin ciddiyetinin farkında değiller. CHP genel müdürü kasetle genel başkan oldu şimdi belki başbakan olurum diye bu çirkin tuzağa gidiyor. Sen son yerel seçimde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldun. Kaydını Kağıthane ilçene götürmüştün, sordular kendisine “Kağıttepe’de oturuyorum’ dedi. O seçimde oyunu da kullanamadı. Adresini bilmeyen oyunu kullanamayan bir kişiden bu ülkeye başbakan olabilir mi ?" diye konuştu. 

“ZAMAN GELECEK OKULLARINA ÖĞRENCİ BULAMAYACAKSIN”

Başbakan Erdoğan, konuşmasında Fethullah Gülen’i de sert sözlerle eleştirerek şunları söyledi:

“MHP genel başkanının nemalanma gayretleri boş. Türkiye’nin istikbalinin ulusal güvenliğini tehdit eden bu ihanet girişimine asla geçit vermeyiz. Çocuklarını bu paralel örgütün dershanesine gönderenler dershanelerden çocuklarınızı alın, bunların okullarına gönderenler çocuklarınızı okullarından alın, devletin okulları var. Bundan böyle hafta sonlarında da anne baba isterse takviye kurslarını okullarımızda vereceğiz. Ücreti devlete ait olacak. Çünkü bunlar milletimi çok sümürdüler. Sülük gibi emdiler. Sülük çok değerli bir havyadır. Sülük zararlı olan kanı emer. Bunlar maalesef faydalı olan kanı emer. Bunlar çok tehlikeli. Bunların dershanelerine verip de geleceğimizi karartmayalım. Ablalar gece seansları yapıyorlar, yurttaki yavruları ayağa kaldırıp Başbakan’a beddua ettiriyorlar. Sekiz kızımız geçenlerde yanıma geldiler. “Bize gece seansı yaptırıp size beddua ettiriyorlar, eşinizle çocuklarınızla ilgili bize yalan yanlış şeyler anlatıyorlar’ diyorlar. 'Haberimiz var’ dedim. Ne olacak bunların hocasını televizyonda izledik, nasıl beddua ettiğini gördük. Bir hoca beddua eder mi ya! Bedduaya lanet duaya davet. Biz zulümle emir olmadık, rahmetle emir olduk. Zaman gelecek kendi okullarına öğrenci bulamayacaksın. Çünkü artık güven vermiyorsun. Bunlara tavrınızı koyun, gazeteleri okumayın, atın çöpe. Yalan dolan var bunlarda, takkiye var, her türlü numara var.”

ERDOĞAN: SENDEN ANCAK TAHTAKALE PİYASASINDA KASETÇİ OLUR

Başbakan Erdoğan, eleştirilerini sürdürdüğü CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için, "Ey genel müdür sen git kaset ara kaset. Senden ancak Tahtakale piyasasında kasetçi olur başka bir işe yaramazsın. Biz devlet idare ediyoruz devlet. Neymiş paralel yapı. Avucunu yala, onlara bunu göstermeyeceğiz. Çok çalışacağız çok koşacağız. Bilenler bilmeyenlere bunları anlatsın" dedi. 

Yaklaşık 70 dakika kürsüde konuşan Başbakan Erdoğan, bu sırada izdiham nedeniyle bayılanlar olunca konuşmasına ara verip, sağlık ekiplerinin müdahale edebilmesi için yol açılmasını sağladı. Başbakan konuşmasının sonunda partisinin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Harmandar’ı kürsüye çağırıp, kendisine destek istedi. 

VALİYİ ZİYARET ETTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mitingin ardından Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i ziyaret etti. Erdoğan, Eski Garaj Meydanı'nda düzenlenen mitingin ardından seçim otobüsüyle valilik binasına geçti. Başbakan Erdoğan, kısa süren ziyaretin ardından, Ankara'ya gitmek üzere Atatürk Stadı'ndan helikopterle Muğla Dalaman Havaalanı'na hareket etti. Erdoğan, stadyuma girişinde kendisini bekleyen vatandaşlara satranç takımı dağıttı.

Yaşar ANTER, Cavit YILDIRIM, Osman URAS, Cavit AKGÜN / MUĞLA, ()



YA,CY,OU,CA(AÖ/SSA) (FOTOĞRAF)