Erdoğan'ın açıklamaları:

Kolektif bir terör anlayışı ile karşı karşıyayız. Paris'te, Ankara'da Gaziantep, Suruç'ta olduğu gibi kollektif bir terörle karşı karşıya kaldı. Sayın Barack'la Suriye meselesini de görüştük. Koalisyon güçleri noktasında bundan sonra atacağımız adımları değerlendirme fırsatını bulduk. Bundan sonra dayanışmamızı dünya barışı adına devam ettireceğiz.

Obama'nın açıklamaları:

Öncelikler Erdoğan'a, Türkiye ve Antalya halkına misafirperverlikleri için teşekkür etmekle başlayayım. Erdoğan'ın da söylediği gibi Paris'te yaşanan saldırılar sonucunda acil konular da dahil olacak. Ankara'daki saldırıda olduğu gibi Paris'teki de sadece Fransa'ya ve Türkiye'ye değil tüm insanlığa yapılmış saldırılardır. İkimiz de onlarla dayanışma içindeyiz. Bu hain saldırının faillerinin adaletle yüzleşmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız. Türkiye hem Suriye hem Irak'ta IŞİD'le savaşma konusunda önemli bir koalisyon ortağı olmuştur. IŞİD tehdidiyle nasıl başa çıkacağımızı konuştuk. Türkiye ve Türk halkı çoğu Suriye ve Irak'tan olmak üzere 2,5 milyon mülteci bulunduruyor bu çok ağır bir yüktür. Bu krize yardım konusunda diğer ülkelerin neler yapabileceğinden bahsettik. Aynı zamanda iklim değişikliği, kapsayıcı büyüme gibi konulardan bahsettik. Tekrar Sayın Erdoğan'a G-20'deki liderliği için tekrar teşekkür etmek istiyorum.

GÖRÜŞME SABAH BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack  Obama ile bir araya geldi. Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleşen G20 Liderler Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili görüşmeler gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bu Sabah Türkiye'ye gelen ABD Başkanı  Obama'nın Regnum Otel'deki görüşmesi saat 10.40'ta başladı. 

KALABALIK HEYET

Erdoğan ve Obama, el sıkışarak fotoğraf çektirdikten sonra görüşmeye  geçti. 

Zirveden yansıyan fotoğrafta heyetlerin oldukça kalabalık olması dikkat çekti. 


 
Görüşmeye Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Berat Albayrak, Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'ın da katıldığı görüldü...