TERÖR, SEÇİMLERİ ETKİLEMEK ÜZERE İHALE ALMIŞTIR
Bütçe kanunu tasarısı görüşmeleri kapsamında TBMM'de konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Terör, 30 yıldır hemen her seçim öncesinde, seçimleri etkilemek üzere ihale almıştır. 30 Mart seçimleri öncesinde terörü canlandırmak için ortaya konan tahriklerin de böyle bir gaye ile yapıldığını çok iyi anlıyoruz. Açık açık söylüyorum, son günlerde sahnelenmek istenen tahrikler doğrudan doğruya milli iradeye yöneliktir. Huzura, barışa, seçim sürecini etkilemeye yöneliktir. Türkiye Büyük Millet meclisi ve millet bu saldırılar karşısında tek yürek olduğu takdirde bu tahrikler asla başarıya ulaşamayacaktır" dedi.
2014 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu tasarısı görüşmeleri sırasında TBMM'de konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Terör saldırılarını hükümetler aleyhine kullanmak şehit cenazelerini istismar etmek zaman zaman terörü siyaset üzerinde güçlü bir etki haline getirmiştir. Terör saldırıları karşısında, hükümetler zora düştüğünde bu ülkede muhalefetin ellerini ovuşturduğu görülmüştür. Meselenin çözümü için 30 yıl boyunca ortak bir irade oluşturulmamıştır. 11 yıl boyunca biz bu riskten hiçbir zaman kaçınmadık. Terör karşısında cesur bir tavır sergiledik. Geldiğimiz noktada Türkiye birliğinden, kardeşliğinden hiçbir taviz vermeden terörsüz bir ortam inşa etmeyi başarmıştır. Bunun belli çevrelerde çok ciddi rahatsızlık oluşturduğunu görüyoruz. Terörün yeniden canlanması ve can alması için çok ciddi gayretlerin olduğunu görüyoruz" dedi.
TERÖR SEÇİMLERİ ETKİLEMEK ÜZERE İHALE ALMIŞTIR
30 Mart seçimleri öncesinde terör olaylarının artış gösterdiğini belirten Başbakan Erdoğan şunları söyledi: "Özellikle bugünlerde tahriklerin devreye sokulduğunu çok iyi görüyor ve biliyoruz. Terör, 30 yıldır hemen her seçim öncesinde, seçimleri etkilemek üzere ihale almıştır. 30 Mart seçimleri öncesinde terörü canlandırmak için ortaya konan tahriklerin de böyle bir gaye ile yapıldığını çok iyi anlıyoruz. Açık açık söylüyorum, son günlerde sahnelenmek istenen tahrikler doğrudan doğruya milli iradeye yöneliktir. Huzura, barışa, seçim sürecini etkilemeye yöneliktir. Türkiye Büyük Millet meclisi ve millet bu saldırılar karşısında tek yürek olduğu takdirde bu tahrikler asla başarıya ulaşamayacaktır."
AZİZ MİLLETİMİZİ SAĞDUYULU OLMAYA DAVET EDİYORUM
Sağduyu çağrısında bulunan Başbakan Erdoğan, "Aziz milletimizi sağduyulu olmaya, dikkatli olmaya davet ediyorum. Özellikle doğu ve güneydoğuda yaşayan vatandaşlarımızın 1 yıldır devam eden huzur iklimini sabote etmeye yönelik, kışkırtmalara karşı uyanık olmalarını rica ediyorum. Bu bahar havasına kast edenler, tarih önünde hesap veremezler. Ellerini ovuşturanlar, tarih ve millet karşısında hesap veremezler. Bugün iktidar partisi kaybetsin diyerek, terörün yeniden canlanmasına göz yumanlar, vicdanları ile yüzleşemez, aynada yüzlerine bakamazlar. Yeter ki millet, Türkiye kazansın biz kaybetmeye razıyız" dedi.
ŞEHİTLERİMİZİN RUHLARINI İNCİTECEK HİÇ BİR GİRİŞİMİN İÇİNDE OLMAYACAĞIZ
Başbakan Erdoğan, Millet bizden bu meseleyi çözmemizi istiyor. Hiçbir taviz vermeyeceğiz. Milletin başını öne eğdirecek hiçbir adım atmayacağız. Burada Anayasaya uygun hareket edeceğine dair yemin edip, ondan sonra bu Anayasayı tanımıyoruz demenin anlaşılır hiçbir yanı yok. Şehitlerimizin ruhlarını incitecek hiçbir girişimin içinde olmayacağız" diye konuştu.

HT (GD/RT)