BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, CHP, MHP ve Fethullah Gülen'in ortak hareket ettiğini savunarak, "Sandıktan umutları yok. Sandık dışı yol arıyorlar. Sokakları tahrip edip huzuru bozmaya çalışıyorlar. İttifak halinde sokakları karıştırmak istiyorlar. Bütün bunların hesabını soracağız" dedi. Erdoğan, İsviçre’deki bankalarda 13 hesabı olduğunu söyleyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da sert tepki gösterip, "Sende zerre kadar karakter varsa, senin cibilliyetin düzgünse, bu hesaplar hangi bankadaysa, vicdanın varsa, bu hesapları bul çıkar. Ben de bu hesaplardan çıkan parayı varsa, sen fakirsin ya, sana vereceğim" diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te partisince düzenlenen mitinge katılmak için geldiği havaalanından kent merkezine giderken, konvoyunun önü Suriye'deki iç savaştan kaçarak kente gelen sığınmacılar tarafından kesildi. Sığınmacılar, Erdoğan'a Arapça, "Sen bizim Başbakanımızsın, seninle varız, seninle olacağız" diyerek Rabia işareti ile karşıladı. Erdoğan, Suriyeli mülteci çocuklara hediyeler verdi.
'NE YAPTIM ADAMMI ÖLDÜRDÜM'
Başbakan Erdoğan'ın halka sesleneceği miting alanına, Türkçe, İngilizce ve Arapça üzerinde, 'Diktatör Pensilvanya'da’da, lider Siirt’te' yazılı büyük bir pankartın asıldığı görüldü.
Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 10 bin kişiye seslenen Erdoğan, Siirt’te okuduğu şiirden dolayı cezaevine girdiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:
"Başbakanınıza, genel başkanınıza, yani damadınıza sahip çıktığınız için Allah sizden razı olsun. Hatırlıyor musunuz, ben bu meydandan Pınarhisar'a gittim. Ne yaptım adam mı öldürdüm? Bir şeyler mi çaldım? Ne yaptım? Ziya Gökalp'in Milli Eğitim Bakanlığı'nın kitaplarında da onaylı şiirini okudum. Ben burada okuduğum şiir yüzünden Pınarhisar'a gittim. 'Minareler süngümüz, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler asker' dizelerini okuduğum için mahkum edildim. Eski Türkiye'de türkülerle, kitaplara annenin evladıyla ana dilinde konuşmasına yasak vardı, bunları biz kaldırdık. Kardeşlerim eski Türkiye'de kan, gözyaşı ve acı vardı. Eski Türkiye'de Siirt'in sesinin ulaşmadığı duvarlar vardı. Biz bunları yıktık. Sizin istedikleriniz milli birlik ve kardeşlik projesiyle yerine getirmedik mi? Şimdi yeni Türkiye var. Yeni Türkiye'de dağa çıkan değil kendi ülkesinde üniversiteye giden gençler var. 77 milyonun kardeşliğini daha da ileri seviyelere götüreceğiz. Çözüm sürecini siz istediniz, bir yıldır bu sürece siz sahip çıktınız. Şimdi de sürece sahip çıkmanızı istiyorum. Bu sürece dua etmenizi istiyorum. Çözüm süreci birilerini ciddi derecede rahatsız etti. Yüreklerimizi, evlerimize gelen ferahlık birilerini rahatsız etti."
'GEZİ’DE AĞAÇ BAHANEYDİ, GERİSİ ŞAHANEYDİ'
Başbakan Erdoğan, büyüyen ekonomi, güçlenen Türkiye’nin birilerini rahatsız ettiğini, önce Gezi Parkı, ardından 17 Aralık ve 25 Aralık darbe girişimleri ile Türkiye’ye sabotaj düzenlenmek istendiğini söyledi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gezi Parkı eylemlerinde ağaç, bahçe bahaneydi, gerisi şahaneydi. Ne oldu? Güzel neticeler mi aldılar? Molotoflu, esnafın camını çerçevesini indirerek demokrasi mi gelir? Biz yolsuzluklarla mücadele ile bu günlere geldik. Bunlar yolsuzluklarını peşinde koşmuyor, Bunlar milli iradeyi çalmak istiyorlar. Sandıktan umutları yok. Sandıkta bir kez daha kaybedeceklerini biliyorlar. Sandık dışı yol arıyorlar. Sandık dışında her yol antidemokratiktir, ahlak dışıdır, edep dışıdır. Marjinal sol örgütler, vandallar, MHP, CHP ve Pensilvanya ile ortak hareket ediyor. 17 Aralık darbe girişiminde yolsuzluk ve rüşvet sadece bahanedir. Ekonomiye huzura kardeşliğimize çözüm sürecine hücum ediyorlar. Şunu burada, Siirt’te memleketimde bir kez daha söylüyorum. Hiçbir yolsuzluk girişimine, rüşvet girişimine asla göz yummadık yummayız. Sokakları tahrip edip huzuru bozmaya çalışıyorlar. Pensilvanya’nın kuyruğuna takılan CHP, MHP, BDP sokaklarda, sokaklardan bu şekilde umut olur mu? Bu ittifaka çok çok dikkat edin. Kimlerin kimlerle iş tuttuğuna, ortak hareket ettiğine dikkat edin. İttifak halinde sokakları karıştırmak istiyorlar. Biz bütün bunların hesabını soracağız."
'KILIÇDAROĞLU HESAPLARI BULSUN PARAYI ONA VERECEĞİM'
CHP Genel Başbakanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi hakkında İsviçre bankalarında 13 hesabı olduğuyla ilgili açıklamalarına da sert bir şekilde yanıt veren Başbakan Erdoğan, "Çıkmış bu CHP’nin başındaki genel müdür, benimle ilgili yeni bir yalan daha uydurdu. İsviçre bankalarında benim 13 hesabım varmış. Sende zerre kadar karakter varsa, senin cibilliyetin düzgünse, bu hesaplar hangi bankadaysa, vicdanın varsa, bu hesapları bul çıkar. Ben de bu hesaplardan çıkan parayı varsa, sen fakirsin ya, sana vereceğim. Yalanın kuyruklusunu biliyorduk da böylesini bilmiyorduk. Adamın bütün hayatı iftira üzerine kurulu" dedi.
Hükümetlerini yaptığı icraatlar ile Siirt'e yapılan yatırımları anlatan Erdoğan, "30 Mart'tan sonra Siirt sıçrama yapacak. BDP bu ile 5 yılda ne yaptı? Suyu biz getirdik diyorlar. Biz getirdik biz. Bunlarda hiçbir şey yok. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Ama bunlar hiçbir eser bırakmadılar. Buraya içme suyunu biz getirdik. BDP kendisinin getirdiğini söylüyor. Kanıtlasın ben sizlere 'Gidin BDP’ye oy verin' diyeceğim. BDP, Kürtlerin partisi olduğunu söylüyor. Sahi niye Türkiye'nin partisi değiller, böyle saçmalık olur mu? Biz 77 milyonun partisiyiz. Benim partimde 60 vekil ve 5 bakan arkadaşım Kürttür."
Başbakan Erdoğan, mitingin ardından işadamı Nihat Özdemir tarafından yaptırılan 82 derslikli İmam Hatip Lisesi ve spor komplesinin inşaatında incelemelerde bulundu. Erdoğan ardından, Mardin'e hareket etti.

FA,TK,BB(GG/SS) (FOTOĞRAFLI)