"ONLARA 'PARTİNİZİ KURUN ÖYLE GELİN’ DEYİN"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının son bölümünü Yalova seçimlerine ayırdı. Kalabalığa, "Kardeşlerim bir haftamız var. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız?” diye soran Erdoğan, “Onların ablaları var. Bizim de ablalarımız burada burada. Kapılara geliyorlarmış. Onlara 'Partinizi kurun da öyle gelin’ deyin. ‘Birilerine sığıntı olmayın’ deyin. Onların abileri var. Bizim abiler de burada. Çok çalışacağız. Terleyeceğiz, koşacağız, önümüzdeki pazar Yalova bir kez daha AK Parti diyecek. Ben buna inanıyorum” dedi. CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman’ı eleştiren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"CHP'nin adayı, 2-3 bin kişiye iş vaat ediyormuş. Bunlara 3 koyun verin kaybeder gelirler. Yalova Belediyesi'nde şu anda 700-750 kişi çalışıyor. 700 kişinin çalıştığı yere 2-3 bin kişi alınır mı? Yalova'nın İstanbul’un ilçesi olduğu günleri yaşayan biriyim. 2-3 bin kişiye iş istihdamı yalan. Bunların hepsi seçimlerde kuru vaatlerdir. Adatmak için. Çünkü bunların genel başkanları da doğru olmayan ifadeler kullanır. Dilin kemiği yok çünkü. Atıp tutar. Birilerine büfe ve çay bahçesi vaat ediyor. Böyle belediye başkanlığı olur mu?. Bunu vermek suretiyle kendisi, kendine göre ürettiği mafya ile işbirliği yapacak. Yalova belediyesine ait büfe, çay bahçesi varsa yenileri üretilecekse; ya ihale ile veya uygun vaatlerle vakıflarla verebilirsin. Seçim vaadi olmaz. Para vaadinde bulundu. Hava ambulansı sözü veriyor. Yalova belediyesi hava ambulansı sözün neden versin. En büyük belediyelerin böyle bir sistemi yok. Böyle bir anlayışı yok.”

“YALOVA’YI ENKAZ ALTINTAN BİZ ÇIKARDIK”

Siyasetin dürüstlük istediğini kaydeden Erdoğan, "Ben Yalova'daki MHP'nin, Sadet PArtisi, Büyük Birlik partili ve diğer partilere mensup kardeşlerimin eli inşallah CHP'ye gitmeyecek. Mühür basmayacak. Büyük deprem yaşayan Yalova'yı enkazın altından biz çıkardık. Diğer partiler depremin altında kalıp, 3.5 yılda bırakıp gittiler. Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu güzergahı biliyorsunuz Yalova'yıda kapsıyor. Bu otoyollar Kocaeli, Yalova, Bursa, Manisa-İzmir ile bağlıyor. Bağlantı yolu ile 433 kilometre uzunluğundaki bu yolu 2018 yılında tamamlıyoruz. Armutlu'nun kapaklı köyüne balıkcı barınağı inşa ediyoruz. Yalova'ya 400 yataklı hastane yapılacak. Milli Emlak’tan 350 dönüm araziyi bu iş için tahsis ediyoruz. Bu hastanenin temelini en kısa sürede atıyoruz ve açacağız. Merkezde bir binayı kiralayarak, sağlık bakanlığı olarak ağız ve diş bakımı merkezi kuracağız” dedi.

CHP'yi eleştiren Başbakan Erdoğan, “Bu CHP'den hiç bir şey olmaz. Bunlar laf, laf laf, kardeşlerim biz dertliyiz dertli. Dün Almanya'daydım. Almanya'ya gitmeden CHP'nin buradaki uzantıları her türlü provakatif engellere uğraştılar. Bizim oraya gitmememiz için buradaki yandaş medyası ile uzantıları işbirliği yaptılar. Fakat Köln'in en büyük salonunda 20 bin Türk onlara en büyük cevabı verdi. Dün televizyonda izlediniz, hep beraber Türkiye olduk” dedi. Başbakan Erdoğan saat 19.30’da Yalova’dan helikopterle İstanbul’a hareket etti.

IA,SG,HB,Mİ(FK/SSA) (FOTOĞRAFLI)