ANKARA, () - BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen Uluslararası Yılın Haber Görüntüleri Ödül Töreni'nde Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden kazasına ilişkin açıklama yaptı.
Erdoğan, bölgede çalışmaların devam ettiğini belirterek, Bakan Taner Yıldız'ın bölgeye koordinasyonu sağlamak için gittiğini dile getirdi. Başbakan Erdoğan şunları söyledi:
"Soma ilçesindeki kömür ocaklarında çıkan yangın sebebiyle şu anda ebediyete intikal eden kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum, yaralı kardeşlerime şifa diliyorum. Şu anda ocaktaki kardeşlerimizle ilgili çıkarma çalışmaları devam ediyor. Bir kısım çıkan kardeşlerimiz var, diğerleriyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Temennimiz odur ki diğer kardeşlerimizi kurtarabilme imkanını yakalarız. Tabi tüm ailelere, ölen kardeşlerimin ailelerine sabır diliyorum, yaralıların aynı şekilde sabırlar temenni ediyorum. Haberi alır almaz bölgedeki tüm birimlerimizle kurtarma çalışmalarımız başlatılmış durumda. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız çalışmaları yerinde koordine etmek için ekibiyle, Balıkesir ve Manisa milletvekilleri aynı şekilde onlar da yoldalar. Ve mahsur kalan işçilerimizin kurtarılması içinde AFAD başta olmak üzere, aynı şekilde kömür işletmelerinin kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah önümüzdeki saatlerde daha net bilgiler ve gönlümüzü ferahlatacak haberler almayı ümit ediyoruz."

BY(SSA) (FOTOĞRAFLI)