DİYARBAKIR KONUŞMASI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van'dan sonra Diyarbakır mitinginde konuştu. Van'daki ses kısıklığı Diyarbakır'daki konuşmasına da yansıyan Erdoğan, "Diyarbakır sen bugün başkasın. Milli iradeye sahip çıktığınız için sizlere teşekkür ediyorum.Benim Türk, Kürt, Zaza, Arap kardeşim. Türkiye'nin son süreçlerinde her zaman hakkın yanında durdurunuz. Her zaman haklının yanında durdunuz" dedi.
Halkın 17 Aralık'ı, 25 Aralık'ı iyi anladığını söyleyen Erdoğan, "Bunlar kardeşliğimize, birliğimize yönelik saldırılardı. Ama siz direndiniz taviz vermediniz, işte onun için sizlere teşekkür ediyorum. Kardeşlerim Diyarbakır'a yaraşan budur. Mekke'den, Medine'den, Kudüs'ten, Şam'dan sonra İslam topraklarının 5'inci Haremi Şerifi'ne yakışan işte budur" diye konuştu.
Geçen kasım ayında Irak Kürt Bölgesel Başkanı Mesut Barzani, sanatçı Şivan Perwer, İbrahim Tatlıses ile birlikte Diyarbakır'da bir araya geldiklerini hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ne dediler? Megri, Megri dediler. Ağlama dediler, ağlama kardeş ağlama Diyarbakır dediler. Ama Diyarbakır o gün yine ağladı. Sevinçten ağladı. İnanın o gün Diyarbakır ile birlikte Antalya, Trabzon, İstanbul ağladı. O gün Diyarbakır ile birlikte televizyonlarının başında Ankara, Erzurum ağladı. İnanın o gün bizimle birlikte herkes sevinç gözyaşı döktü. Bu umut verici bu tarihi manzaranın ardından ne yaptıklarını sizlerde gördünüz."
Başbakan Erdoğan Diyarbakır'a yapılan yatırımları anlattıktan sonra, "Bakın yıllardır burada BDP belediyesi var. Soruyorum ey Diyarbakır, Allah aşkına burada BDP belediyesi olarak size hangi hizmeti verdiler?" diye sordu.
Tek millet, tek bayrak söylemini tekrarlayan Erdoğan, BDP'yi siyasi Kürtçülük, MHP'yi de siyasi Türkçülük yapmakla suçladı, CHP'nin de 'kumsalların partisi' olduğunu ileri sürdü.
"ÇOCUKLARI DAĞA KAÇIRIYORLAR"
Başbakan Erdoğan, BDP'yi eleştirdiği konuşmasında "BDP'nin derdi başka ama bunların adındaki barışa bakmayın bunların barışla alakası yok. Demokrasiye bakmayın bunların demokrasiyle alakası yok. İşleri güçleri bakıyorsunuz 14-15-16 yaşındaki çocuklar dağlara kaçırılıyor. Nasıl bir barış bu? Nasıl bir demokrasi bu? Bizim dağlarla ne işimiz var? Bizim terörle ne işimiz var?" dedi. Kardeşlik siyaseti, hizmet siyaseti yaptıklarını söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bakınız ret, inkar, asimilasyon politikalarını ayaklarının altına alan iktidar biziz. TRT Şeş'i kurduk. Şu anda Kürtçe propaganda yapabiliyor mu? Biz bunun önünü açtık. Kendi ana dilinde isterse özel okulun kursun, orada eğitimini versin, liselerde seçmeli ders olarak öğrenebiliyor mu? Ama dert başka. Onun için diyorum ki, bu seçimde biz milletvekilimiz Galip Ensarioğlu kardeşimizi Diyarbakır için feda etmeye hazırladık. Bir milletvekilimizi feda edelim Diyarbakır için olsun dedik ki, Diyarbakır hizmet görsün. Ben belediye başkanlığı tecrübemin deneyimimin, yanımdaki arkadaşlarımla beraber biz Diyarbakır'a harcarız. Galip Ensarioğlu'na ben danışmanlık yapmaya varım. Çünkü Diyarbakır'ı ayağa kaldırmamız lazım. Diyarbakır turizmin patladığı yer olacak. Bugüne kadar gelenler Diyarbakır'ı batırdılar. İşte onun için bu seçim çok önemli."
"AHLAKSIZLIK, ADİLİK, ALÇAKLIK"
Konuşmasında Gülen Cemaatine yüklenen Erdoğan, "Bu Pensilvanya ihanet içinde" dedikten sonra Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan Suriye toplantısının ses kayıtlarının internete düşmesine de tepki göstererek şöyle dedi:
".Bakın bugün Youtube yine bir şey düşürdüler Dışişleri Bakanlığı'nda ulusal güvenliğimizle ilgili Suriye'de Süleyman Şah Türbesi'yle ilgili bir görüşme yapılıyor ve bu görüşmeyi bile Youtube'ye düşürdüler. Bu ahlaksızlıktır, bu adiliktir, bu alçaklıktır, bu namussuzluktur. Diyorum ya bunların inine gireceğiz inine. Daha ne olacak şu hale bakın. Bu kadar önemli görüşmeyi ortam dinlemesi yaparak sen kime servis yapıyorsun?"
"HALA VARSA YOKSA DAĞ"
Başbakan Erdoğan, konuşmasının son bölümünde Diyarbakır'a yapacakları hizmetleri anlatarak, "İstiyorum ki Diyarbakır değişsin. Diyarbakır BDP zihniyeti ile değişmez. Barış demekle barış olmaz. Barışın gereği nedir silahların bırakılmasıdır. Bıraktılar mı? Bırakmadılar hala varsa yoksa dağ. Dağlarla ne işimiz var. Arkalarında dağ olmasa zaten yoklar. Onun için diyorum ki, korkuyu korkutun" dedi.
MEYDANDAKİ PANKARTLAR
İstasyon Meydanı'ndaki mitinge yoğun katılım nedeniyle polis arama noktalarında zaman zaman izdiham oldu, gelenler tek tek arandıktan sonra alana girebildi. 'Diyarbakır lafa değil icraatlara bakıyor', 'Bu bir uzun adam hikayesidir, yürekli adamların yeni Türkiye'yi kurma mücadelesidir', 'Bir uzun adam düşünün, Uluslararası terör lobisini karşısına alıp Kürt meselesini çözmeye çalışıyor, CHP'yi karşısına alıp başörtüsü meselesini çözüyor, paraleli karşısına alıp eğitimi millileştiriyor' pankartlarının açıldığı miting alanındakileri coşturmak için platformdan sürekli 'Haydi Diyarbakır, haydi Amed' anonsları yapıldı. Miting nedeniyle Diyarbakır'da sıkı güvenlik önlemleri alındı. 3 helikopter ile 1 İnsansız Hava Aracı kent üzerinde sürekli uçuş yaptı.
Başbakan Erdoğan, Diyarbakır Havaalanı'ndan mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı'na gitmek için kullanacağı güzergah üzerindeki cadde üzerinde BDP'nin seçim bürosu önünde yaklaşık 250 kişi toplanıp, slogan attı. Polis grubun önünde barikat oluşturdu. Başbakan Erdoğan'ın konvoyu her zamanki güzergah yerine 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'nın içine girerek, buradan miting alanına gitti.Ramazan YAVUZ-Ferit ASLAN- Felat BOZARSLAN-Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,()-

Rİ,FA,FB,CA,SS(GG)(FOTOĞRAFLI)