Mustafa BAĞDİKEN- Ergün AYAZ- Orhan UZUN/İZMİT (Kocaeli), () -
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İzmit'te düzenlediği mitinginde yaptığı konuşma sırasında Türk hava sahasını ihlal eden Suriye savaş uçağının Türk F-16'ları tarafından vurulduğunu belirterek, "Bir haşhaşi bizim hava sahamızı ihlal etti. F-16'larımız kalkıp bu uçağı vurdu. Eğer sen bizim sahamızı ihlal edecek olursan bizim tokadımız ağır olacak. Genelkurmay Başkanımızı, Hava Kuvvetlerimizi, pilotları tebrik ediyorum" dedi. Twitter'ın kapıtılması konusuna da değinen Erdoğan, " Özgürlüklere tahammülsüzlükmüş. Kim olursa olsun dinlemiyorum. Dünya karşımıza dikilse, ülkemin güvenliğini tehdit eden her saldırıya karşı tedbir almak durumundayım. Gereğini yaparız" diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmit Perşembepazarı Meydanı'nda toplanan yaklaşık 60 bin kişiye konuştu. AK Parti olarak 8'inci seçime girdiklerini belirten Erdoğan, "Samimiyetimle söylüyorum. Daha önceki seçimlerde de meydanlar dolup taşıyordu. Ama daha önceki seçimlerde bu bunun yarısını görüyordum. Halkımız milli irdadesine sahip çıkıyor. 'Kocaeli'nin CHP'li hırsızlarını biliyoruz' diyorlar. Şimdi kalabığa laf söylüyorlar. Neymiş meydan fotoğrafları montajmış, fotoşop yapılıyormuş, başka şehirlerden insanlar getiriyorlarmış. Küçük beyinleriyle şunu anlamıyorlar. Millet bizi seviyor be. Millet Türkiye'de oynanan çirkin oyunu görüyor" dedi.
'PENSİLVANYA'DA MONTAJ FABRİKASI KURDU'
Muhalefet partilerinin yanısıra Fethullah Gülen'e de yüklenen Erdoğan, şunları söyledi:
"Yerel seçim öncesi, CHP, MHP ve BDP ile Pensilvanya birlikte hareket ediyor. AK Parti adaylarına karşı ortak aday çıkarma kararı aldılar. Ne dediler? 'Ortak aday çıkaralım' dediler. 'Hükümete her türlü çirkin saldırıyı yapalım' dediler. Pensilvanya’daki zat çiftliğinin yanındaki yeri satın aldı. Orada montaj fabrikası kurdu. Çok kabiliyetli yeğenleri varmış. Yeğenleriyle bu işi götürüyor. Tek ceketi varmış. Nasıl tek ceketse. Buna CHP de sığıyor, MHP de, BDP de sığıyor. Milyarlarca dolarlar da sığıyor. Ananaslar sığıyor . Sen neyin hocasısın ya? Maşallah tek odada oturmuş. Yahu ben senin İstanbul’daki Altunizade’de oturduğun yeri de biliyorum, çiftliğini de biliyorum, oradaki villaları da biliyorum. Kimi aldatıyorsunuz kimi? Ufak atın da güvercinler yesin. İşleri güçleri, yavuz hırsız ev sahibini bastırır ya montajlarla üzerimize gelmeye başladılar. Aileleri kirlettiler, aileleri parçaladılar."
DERSANELERDEN ÇOCUKLARINIZI ALIN
Fethullah Gülen'i eleştirmeye devam eden Erdoğan, şöyle devam etti:
"Ben bu Pensilvanya'ya gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Bizden ne istediniz de alamadınız? Bizden inanç değerleri noktasında ne istediniz de alamadınız? 17 üniversiteniz var. Üniversiteleriniz için A'dan Z'ye destek veren bu iktidar olmadı mı? Kurduğunuz okullara bu iktidar destek olmadı mı? Yurt dışındaki okullar için yurt dışında devlet başkanlarına sizi refere eden biz olmadık mı? Bakınız, biz dersane reformunu burada bir gün iki ay bir sene önce başlatmadık. 10 yıl önce verdiğim talimattır bu. Halkımızın sömürülmesini istemiyordum. Şimdi sesleniyorum. Dersanelerde evladınız varsa çekin alın. Takviye kursu gerekiyorsa biz hafta sonlarında yavrularınıza ücretsiz kurslar vereceğiz. Bunların okullarından da çocuklarınızı alın. Devletin okulları bize yeter. Haksız rekabeti ortadan kaldıralım. Sen böyle bir iktidara nasıl kalkar da bu şekilde ayaklanırsın ya? Yoksa rantında bir eksilme mi var? Bunların malum bir televizyonu var. Peygamberimizi kamyona bindiriyorlar. Ya bunlar sapıtmış ya. Bunlar için artık gayelerine ulaşmada her yol meşru. Bunlarda ne ararsan var."
TWITTER, YOUTUBE, FACEBOOK
Erdoğan, twitter'ın kapıtılması konusuna da değindi. Çeşitli tarihler vererek 'Şunu yayınlayacağız, bunu yayınlayacağız' denildiğini, hiçbir şeyin yayınlanmadığını, şimdi de 25 Mart'ta yayınlanacağının söylendiğini kaydederek, şöyle konuştu:
"Şimdi de bu tweet denen olayı kullanıyor. Tweet'de ne diyor? Propagandalarını yapmayacağım. Bakanlarıma aynı şekilde hakaretler. Kardeşlerim ne dedik? 'Bu twittter'ı biz kapatacağız.' Tweet'i kapatacağız. Malum medya bize saldırıyor. Özgürlüklere tahammülsüzlükmüş. Kim olursa olsun dinlemiyorum. Dünya karşımıza dikilse, ülkemin güvenliğini tehdit eden her saldırıya karşı tedbir almak durumundayım. Bu twitter denilen kuruluş, bu youtube, bu facebook. Bunlar aileleri kökünden sarstılar. Bunlarda montaj var, her yol var. Ben aklı selim sahiplerinin nasıl savunduğunu anlamıyorum. Her tür yalan var buralarda. Kalkıp da yapılmamış şeyleri yapılmış gibi anlatanlara tavır almayacak mıyız? Siz bize bu ehliyeti vermediniz mi? Ülkemizi karıştıracaklar. Hükümetimize verilen bir irade vardır, bunun gereğini yaparız. Türkiye’de telekomünikasyon işgal altında. Burada her numara yapılıyor. twitter’a uyarılar yapılıyor. Mahkeme o hesabı kapatmıyor. Neymiş? 'Batıda şöyle derler böyle derler.' Kim ne derse dersin? Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Birileri kesmeyecek. Dünyada olanları görüyoruz. Suriye’de 160 bin kişi öldü sesin çıkıyor mu? Twitter'e sahip çıkanlara sesleniyorum, sizin sesiniz çıkıyor mu? Ukrayna’da, Kırım’da olanlar Mısır’da olanlar ortada. Hani özgürlükçüydünüz?"
NEDEN KAÇIP GİTTİN?
Başbakan Erdoğan, "Şimdi aynı numarayı bize çekmek istiyorlar. Biz bu numaraya gelemeyiz, kusura bakmasınlar" diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ey Pensilvanya'daki zat. Ahlaki olmayan bir hareketin kazanma şansı yok. Ahlaki olmayan bir hareket kazansa bile kaybetmiş sayılır. İşte Pensilvanya. Pensilvanya’daki zat benim için ne diyor, 'O uzun hainlik yaptı bize' diyor. Eğer bir hain varsa sensin sen. En büyük hainliği sen yapıyorsun? Eğer suçun yoksa niçin 99’dan sonra kaçıp gittin?"
'PİLOTLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM'
Başbakan Erdoğan, konuşması devam ederken, sınırda düşen Suriye uçağı ile ilgili bilgilendirilmesi üzerine de kalabalığı bununla ilgili verdi. Erdoğan, Suriye savaş uçağının uçağının saat 12.15 civarında Türk hava sahasını ihlal ettiğini, yeniden belirlenen angajman kuralları gereği de Türk F-16 uçaklarının kalkarak bu uçağı vurduğunu söyledi. Erdoğan, "Bu Pensilyanya'ya, bu hainlere, bu haşhaşilere Türkiye’yi asla bırakmayacağız. Saat 12.15 civarında bir haşhaşi bizim hava sahamızı ihlal etti. F-16'larımız kalkıp bu uçağı vurdu. Eğer sen bizim sahamızı ihlal edecek olursan bizim tokadımız ağır olacak. Genelkurmay Başkanımızı, Hava Kuvvetlerimizi, pilotları tebrik ediyorum" dedi.
'HAŞHAŞİLERİN SANDIKTA OYUN YAPMASINA İZİN VERMEYİN'
Erdoğan, konuşmasının devamında CHP'ye yüklenerek, "CHP demek yolsuzluk demektir. Sandığa mutlaka gidin ve onlara cevabı verin. Oy, sandık namusumuzdur. Bu haşhaşilerin sandıkta oyun yapmasına izin vermeyin. Oy pusulasında bir sorun yaşarsanız hemen güvenlik birimine haber verin" dedi. Erdoğan, ardından Kocaeli'ye yapılan yatırımları anlattı. İsmini vermeden eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve şimdiki CHP'nin merkez ilçe İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen'i eleştirdi. Türkiye'nin o tarihte yapılan ilk ve tek içme suyu amaçlı barajı olan Yuvacık Barajı yapımında yolsuzluk yapmakla suçladı.
Başbakan Erdoğan, MHP'yi de eleştirerek, "Bu MHP’den, Bahçeli'den hiçbirşey olmaz. Bu sadece hakaret bilir" diye konuştu. Başbakan mitginin ardından İstanbul'a geçti.
MİTİNGTEN NOTLAR
AK Parti mitingi nedeniyle kentte çok yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kente giriş ve çıkış noktaları yeniden belirlenirken, mitingn gerçekleştirdiği Perşembepazarı mevkiine girişler kontrol altına alındı, birçok noktaya polis kontrol merkezi ve bariyerler konuldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gelişi nedeniyle diğer kentlerden de takviye alınarak burada 4 bin civarında polis görevlendirildi.
İzmit kent merkezinde özellikle ana caddeler Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu binlerce flama ile donatıldı. Miting alanı yakınında ayrıca birçok ambulans hazır tutulurken, miting alanında da birçok doktor görevlendirildi.
Miting alanı yakınındaki tüm araçlarda köpeklerle bomba aramaları yapıldı.
Bu arada miting boyunca birçok kişi izdihamdan bayıldı. YGS nedeniyle de Perşembepazarı Meydanı'nda müzik yayını yapılmadı.
Sahilde Büyükşehir Belediye binasının arkasında deniz doldurulurak kazanılan sahildeki büyük otopark da miting için diğer kentlerden gelen araçlara tahsis edildi.

MB,EA(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)