BAŞBAKAN ERDOĞAN: ESKİ TÜRKİYE TASFİYE OLACAKTIR

Başbakan ve Ak Partinin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep mitinginde muhalefet partileri, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu ile Pensilvanya'ya yüklendi. CHP'yi bölge ülkelerindeki diktatör, darbeci ve zalim yöneticilerin arkasında olmakla suçlayan Başbakan Erdoğan, MHP'yi de CHP'nin kuyruğu olmakla eleştirdi. 10 Ağustos'ta seçilmesi durumunda yeni Türkiye'nin kurulacağını belirten Erdoğan, "CHP'ye ve MHP'ye gönül vermiş kardeşlerin, pazar günü siz gereken dersi vereceksiniz. Siz gereken dersi verin ki CHP ve MHP'nin yönetimi gereken dersi alsın. Artık yeni Türkiye'yi kuruyoruz, eski Türkiye tasfiye olacak" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'dan sonra geldiği Gaziantep'te, Demokrasi Meydanı'nda partililerine konuştu. 1,5 saat gecikmeli geldiği alanda yerel şiveyle konuşmasına başlayan Başbakan Erdoğan, "Gaziantep, senin Allah'ına kurban. Atana, babana rahmet Gaziantep. Hakkınızı helal edin, geciktik. Gaziantep, yiğitlerin şehri, kahramanların şehri, gazilerin şehri ama şimdi ensarlığın şehri. Siz muhacirlere sahip çıkıp ekmeğinizi kardeşlerinizle paylaştınız. Allah sizi cennetine layık kılsın" dedi.

"KİMSEYE KAYITSIZ KALMADIK"

Türkiye'nin son derce zorlu ve çalkantılı coğrafyanın yanı başında yer aldığını ve millet olarak hiçbir zaman mazlum olanlara kayıtsız kalmadıklarını ifade eden Erdoğan şunları söyledi:

"Suriye'den göç eden 1 milyon 200 bin kardeşimizin önemli kısmı Gaziantep'teki kamplarda ve evlerde kalıyor. Bunun külfetli olduğunu biliyoruz. Biz hiçbir zaman bencil millet olmadık. Sadece kendisini düşünen, kendisinden başkasına kayıtsız kalan olmadık. Bugün Suriyeli kardeşlerimizin yaşadıklarını geçmişte Balkanlardaki Türkler yaşadı. Onlar da sürgün edildi. Kafkasya'dan benzeri büyük göçler yaşandı. 1993'te yılında Kuzey Irak'tan gelen Kürt kardeşlerimize de kucak açtık. Onlar bizim kardeşlerimiz ve akrabalarımızdı, hepsine kucak açtık. Bu kalıcı bir durum değil, inşallah Suriye'de şartlar düzenlediğinde, eli kanlı rejim gittiğinde buradaki kardeşlerimiz evlerine dönecek. O ana kadar ensar olmanın gururu taşıyacağız."

"CHP DİKTATÖRLERİN ARKASINDA DURDU"

CHP yönetimini bölgedeki diktatör yöneticilerin arkasında durmakla ve çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nu dünyaya ve Türkiye'ye yabancı olmakla eleştiren Erdoğan şöyle devam etti:

"Kardeşlerim CHP, bölgedeki tüm diktatör darbeci ve zalim yöneticilerin arkasında duruyor. İlk andan itibaren Esed rejiminin yanında, arkasında durdu. CHP, Esed'in yanında durduğu için zulümden kaçanlara karşı son derece merhametsiz ve vicdansız tavır takınıyor. Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep'i karıştırmak için hem Esed'in dostu CHP, hem de onun kuyruğu haline gelen MHP birlikte çalışıyor. Şimdi bunlara bir de monşer aday katıldı. O da aynı kafada. İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri olarak görev yaparken İslam coğrafyasındaki her şeye kayıtsız kaldı. Bugün de uzakta izliyor. Geçende Hatay'da Suriyelileri kast ederek, 'Bunlara gelin dendi, geldiler, kabahat bunları buraya getirende' diyor. Bunu diyen şahıs, İslam İşbirliği Teşkilatı'nda genel sekreterlik yaptı. İnsan 8 sene de bir şey öğrenemez mi? Bu aday 'Çekoslovakya lideri dostum' diyor. Ama o ülke 20 yıldır ikiye ayrılmış. Dünyaya değil kendi ülkesine de Fransız. İstiklal Marşı ile Çanakkale şiirini ayıramayacak kadar kendisine yabancı. Kılıçdaroğlu SSK'nın genel müdürüyken hastanelerimizin halini gördünüz. Bunlara 3 koyun verin, kaybedip gelirler. CHP ve MHP çıkmış, adaya oy istiyor. Buna nasıl oy veresin. İstiklal Marşı'nı Çanakkale şiiriyle karıştırana nasıl oy vereceksiniz. Gazze ateş altındayken, oradaki bebekler ölürken, CHP, MHP, bunların ortak adayı, bizim Gazze için sesimizi yükseltmemizden rahatsız oldu."

"İHANET ŞEBEKESİNİN İNLERİNE GİRDİK, GİRECEĞİZ"

'Pensilvanya'daki zat' olarak adlandırdığı Fethullah Gülen'i de eleştiren Başbakan Erdoğan, ihanet şebekesinin inlerine girdiklerini ve girmeyi sürdüreceklerini kaydettiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Pensilvanya'daki zatı gördünüz değil mi? Oradaki zat, Ramazan'da itikaftaymış. Çıktıktan sonra Gazze için taziye yayınlıyor ama İsrail'e laf söylemiyor. Mesajında kendi ülkesini suçluyor. Bu milletin hükümetine ağza alınmayacak ifadeler kullanıyor. Normalde ilim erbabı; oturup yeni kitaplar çıkarır bu sadece yeni beddualar çıkarıyor. Bunun eseri beddua. Sağa sola ateşler salıyor ama İsrail'e laf yok. Kardeşlerim; siz bize 30 Mart'ta bu ihanet şebekesi için talimat verdiniz. Bunların 'inine girilecek' dedik; girdik, girmeye devam edeceğiz. Bunların bütün pisliklerini ortaya dökeceğiz. Belgeleriyle ortaya koyduk, koymaya devam edeceğiz"

"MHP, EZAN SESİNDEN RAHATSIZ OLDU"

Pazar günü yapılacak seçimler için herkesi sandığa gitmeye ve sahip çıkmaya çağıran Erdoğan, kampanya filmine MHP'nin şikayeti üzerine gelen yasak kararını da eleştirerek, "Reklam filmini izlediniz, beğendiniz mi? Millet sahibi olduğu yıldızı, ehline veriyor. MHP bu filmden rahatsız olmuş. Niye rahatsız olmuş biliyor musunuz? Ezan sesi, dua ve seccade. Anadolu'nun yaşmaklı anası var. Bunlar onları rahatsız etmiş. YSK 6'ya 4 oyla bu kısımların filmden çıkarılmasını istedi. Aynı şeyi 30 Mart'ta da yaptı bu YSK. Anlamak mümkün değil. Bırakalım bunları herkes değerlendirsin. Bayrak, ezan bizim ortak değerlerimiz" dedi ve İstiklal Marşı'nın 'Bu ezanlar, ki şehadetleri dinin temeli. Ebedi, yurdumun üstünde benim inlemeli' mısralarını okudu.

"ESKİ TÜRKİYE TASFİYE OLACAK"

Erdoğan, MHP'yi komünist partilerle yol arkadaşlığı yapmakla da suçladı ve tasfiye olan eski Türkiye'nin yerine yeni Türkiye'nin kurulduğunu belirterek, "MHP'ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum; bu arkadaşlarınızdan haberiniz var mı? CHP'ye ve MHP'ye gönül vermiş kardeşlerin, pazar günü sandığa giderek gereken dersi vereceksiniz. Artık yeni Türkiye'yi kuruyoruz, eski Türkiye tasfiye olacak. Her zaman söylediğimiz gibi; tek devlet, tek millet, tek vatan ve tek bayrak kısacası Rabia. Bu ilkelerimizden taviz vermeyeceğiz" dedi.

"PARALEL DEVLET ASLA OLMAZ"

3 Kasım 2002'de AK Parti'yi kurduklarını ve milletle kucaklaştıklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, iktidara gelişleri ile birlikte değişen Türkiye'ye yeni devlet anlayışının geldiğini belirterek şöyle devam etti:

"Biz Afyon'dan yola çıkarken; Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Roman, Boşnak ayrımı yapmadık ve yaradanı yaradandan ötürü sevdik. Tek millet dedik, tek millet bunun kalıbıdır. Bayrak dedik, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Tek bayrak dedik. Tek vatan dedik ve Türkiye 780 bin kilometre kareyle tek vatan. Kimse bu vatan topraklarında ameliyat yapamaz. Yaparsa demir yumruğumuzu bulur. Tek devlet dedik ve Türkiye Cumhuriyeti'ne alternatif ve bir paralel devlet asla olamaz. İşte inlerine girdik ve gireceğiz. Bu tür yapılanmayı yapanlar bunun bedelini ödeyecek."

Başbakan Erdoğan konuşmasının son bölümünde Gaziantep ve Türkiye'de yapılan hizmet ve yatırımları anlattı, Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda da yapımı devam eden tüm yatırımların takipçisi olacağının sözünü vererek, pazar günü yapılacak seçimlerde herkesi sandığa gitmeye ve yeni Türkiye yolunda kendisine destek olmaya çağırdı.

Hasan KIRMIZITAŞ- Ahmet Hamdi ÇİÇEK- Eyyüp BURUN- Mehmet BULUT/GAZİANTEP, ()-

FOTOĞRAFLI

MİTİNG NOTLARI

38 DAKİKA KONUŞTU

Başbakan Erdoğan daha önce 18:00'da başlayacağı açıklanan mitinge 1,5 saat gecikmeli olarak geldi. Saat 19.37'de mitingin yapıldığı Demokrasi Meydanı'ndaki platforma çıkan Başbakan Erdoğan, 38 dakika boyunca Gazianteplilere hitap etti.

38 DERECEDE FISKİYELİ SERİNLİK

Başbakan Erdoğan'ın mitingine katılmak üzere saatler öncesinden miting alanına gelen binlerce kişi, 38 derece sıcakta bekledi. Miting alanında uzun süre bekleyen kalabalıktaki bazı kişiler zaman zaman baygınlık geçirirken, alanda bulunan görevliler içine buz atılmış su ve gül suyunun bulunduğu fıskiyeleri kalabalığın üzerine sıkarak serinlik sunmaya çalıştı.

4 BİN POLİS GÖREV YAPTI

Başbakan Erdoğan'ın konuşma yaptığı Demokrasi Meydanı ile çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Sabah saat 10:00'dan itibaren alana çıkan yolların kapatıldığı kentte, miting alanı ile çevresinde Gaziantep'in yanı sıra çevre illerden takviye olarak kente gelen 4 bin polis görev yaptı. Miting alanı çevresindeki yüksek binalara keskin nişancıların yerleştirildiği görülürken, bir polis helikopteri de miting alanı çevresinde uçuş yaptı.

KİMLER KATILDI?

Başbakan Erdoğan'ın Gaziantep mitingine eşi Emine Erdoğan'ı yanı sıra; İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile bölge illerinin milletvekili ve belediye başkanları katıldı.