BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'li 4 kadın milletvekilinin dün Meclis Genel Kurulu salonuna başörtülü girmesiyle ilgili, "Neticeye bakıyorum. Üzümü yiyelim bağcıyla uğraşmayalım. Milletin verdiği izini kimsenin engellemeye hakkı yoktur. CHP'nin böyle bir gücü,  kudreti yoktur. Milletin bu talebi de bu parlamentoda gerçekleşmiştir. Olayın yüzdesine de baktığınız zaman da çok önemli bir birliktelik dayanışma vardır. Destek verenlere çok çok teşekkür ediyorum" dedi. Erdoğan, CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'in pantolonla Genel Kurul'a gelebilmesiyle ilgili olarak da "Bunlar sorun değil bunların hepsi aşılır. Bu kadar şeylerden sonra pantolon falan" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Başörtülü milletvekillerinin Meclis Genel Kurulu'na girmesi ve sonrasında yaşananları değerlendiren Başbakan Erdoğan, "Demokratikleşme sürecinin bana göre normalleşme adımlarından önemli bir adım olarak görüyorum. Görüldüğü gibi Parlamento, hiç bir zaman göremediği yaşayamadığı bir olgunluk içerisinde bana göre bu süreci değerlendirdi. Öncesinde farklı farklı şeyler söylenmesine rağmen dünkü hava çok çok olgun bir havaydı. Parlamentoda destek veren tüm grup ve milletvekillerine şahsım ve milletim adına çok çok teşekkür ediyorum. Parlamento çalışmalarının geleceği açısından buna benzer süreci, hak ve özgürlüklerde, demokratikleşmede ülkemizin  milletimizin çıkarlarında aynen devam ettirirsek görülecektir ki Türkiye’nin aşamayacağı engel yoktur" diye konuştu.
'DESTEK VERENLERE ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM'
CHP’nin başörtüsüne ilişkin Meclis'teki tavrını değerlendirmesi istenen Başbakan Erdoğan, "Ben bu konuda hiç yorum yapmayayım. Zaten milletim bunun yorumunu ene iyi şekilde yapıyor. Orada 3 siyasi parti gayet güzel tavır sergiledi. Ama CHP maalesef tarihten gelen şeyini hala devam ettirmenin gayreti içerisinde. Olumlu yaklaşanı da var kendi içinde olumsuz olanı da var. Neticeye bakıyorum. Üzümü yiyelim bağcıyla uğraşmayalım. Milletin verdiği izini kimsenin engellemeye hakkı yoktur. CHP'nin böyle  bir gücü,  kudreti yoktur. Milletin bu talebi de bu parlamentoda gerçekleşmiştir. Olayın yüzdesine de baktığınız zaman da çok önemli bir birliktelik dayanışma vardır. Fazla yorum yapmanın gereği yoktur. Destek verenlere çok çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
'PANTOLON SORUN DEĞİL AŞILIR'
TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, CHP Milletvekili Şafak Pavey'in pantolonla genel kurula gelmesine ilişkin yaptığı açıklamayı değerlendirmesi istenen Başbakan Erdoğan, "Bunlar sorun değil bunların hepsi aşılır. Bu kadar şeylerden sonra pantolon falan" dedi. HT(SS)