KIRKLARELİ’NDE KONUŞTU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pınarhisar'dan sonra Kırklareli merkeze geçti. Cuma namazını tarihi Hızır Bey Camisi'nde kılan Erdoğan namaz çıkışında otobüsle şehirde tur atıp halkı selamladı ve satranç takımı dağıttı. Erdoğan'ın otobüsün kapısından attığı satranç takımlarını almak için yarışanlar zaman zaman zor anlar yaşadı. Güvenlik koridoru altında otobüsle toplu açılış töreni için Vilayet Meydanı'na geçen Erdoğan, burada toplanan kalabalığa hitap etti.
RABİA İŞARETİNE FARKLI ANLAM
Son bir aydır Türkiye'nin dört bir yanını dolaştığını hatırlatan Erdoğan, "780 bin kilometrekarenin her bir karışına aynı nazarla, aynı aşkla bakıyoruz. Çünkü biz bu millete, bu devlete sevdalıyız "dedi. Son dönemdeki konuşmalarında yaptığı gibi yine Rabia işareti yapan Erdoğan bu kez bu işaretin tek vatan, tek millet, tek bayrak ve tek devlet anlamında yorumlanabileceğini söyledi. Erdoğan, "Rabia da bizi işaretliyor görüyorsunuz. Tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet" dedi.
"ROMANLARLA BÜYÜDÜM"
Hala millet tanımını anlayamayan milliyetçiler olduğunu belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan," Biz bu ülkede tüm insanlarını seviyoruz. Türk de benim kardeşim, Roman da benim kardeşim. Hepsi kardeşim. Ben Romanlarla aynı mahallede doğdum be. Kasımpaşa'nın Romanlarına sorun beni anlatsınlar size. Aynı okula gittim. Aynı takımda top oynadım. Bu ülke böyle güç bulacak. Bizi ayırmak isteyenlere prim vermeyeceğiz. Hep beraber Türkiye olacağız" diye konuştu.
İÇERİDEKİ DÜŞMAN DAHA TEHLİKELİDİR
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan rahatsız olanlar bulunduğu söyleyen Erdoğan "Birlikte Türkiye olacağız. Bunu hazmedemeyenler var. Kırklareli bugün bu meydandan cevabını veriyor. 30 Martta çok daha farklı bir cevabı verecek. Dışarıdaki düşman kolay olan düşmandır. İnsanın yanı başındaki düşman, çok daha tehlikelidir" dedi.
ENVER PAŞA ÖRNEĞİ
Sözü Balkan Savaşlarına getiren Başbakan Erdoğan, 100 yıl önce 1913 yılında Enver Paşa'nın işgal altındaki toprakları kurtarmak için bir harekat düzenlediğini, Edirne'yi yeniden almak için ilerlerken bazılarının 'Edirne'ye Enver gireceğine, Bulgar girsin' dediğini hatırlattı. Erdoğan Enver paşa örneğini anlatırken şunları söyledi:
"Yeter ki Enver başarılı olmasın. Osmanlı parçalansın, yok olsun da kazanan her kim olursa olsun. 100 yıl önce bu topraklarda bunu söyleyenler vardı. Şu anda da aynen bu tavrı gösterenler var. Hükümet başarılı olmasın da 'Türkiye'ye ne olursa olsun' diyenler var. 'Hükümet kazanmasın da millete ne olursa olsun' diyenler var. Meselesi Türkiye olmayanlar, kendi şahsi hırslarını öne çıkarıp Türkiye'nin çıkarlarını ayaklarının altında çiğneyebiliyorlar. Hükümete zarar vermek adına kendi milletine zarar vermekten çekinmeyecek kadar izanlarını yitiriyorlar. 11 yıldır terörü bitirmek için çok samimi mücadele veriyoruz. Ne gerekiyorsa meşru sınırlar içerisinde bunu yapıyoruz. Biz çözmeye uğraştıkça, birileri çözülmesin diye elinden geleni yapıyor. 'Hükümet başarmasın da varsın analar ağlasın, gençler ölsün' diyenler Türkiye'yi seviyor olabilir mi?."
AK PARTİ'NİN RÜYASINI PINARHİSAR'DA GÖRDÜM
CHP'yi miksere benzeten Başbakan Erdoğan " Karıştırmaktan başka hiçbir işe yaramaz. Bir plan, bir proje yok. Kırklareli merkezde ne yaptıklarını görüyorsunuz. Belediyecilik adına ne var görüyorsunuz. Belediye başkanlığı dönemimde Pınarhisar'a geldiğimde neden geldim. MEB'in kitaplarındaki bir şiiri okuduğum için. Ak Parti'nin bütün ilkelerini, rüyasını orda gördüm. Onun için Kırklareli'nin bende anlamı var" dedi. CHP'ye yönelik eleştirilerini sürdüren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Ey CHP sen ne yaptın onu söylesene. Bu ülkeyi tek partili dönemlerde yaşattınız. Bunlar laf yaptılar, laf. Eser yok, eser. Onlar yan gelip yatsınlar, biz çalışacağız. Bir yıldır şehitler gelmiyor. Annelerin gözyaşı akmıyor. Bu konuda bir mücadele veriliyor be. Niye el ele vermiyoruz. Hala kalkıp Başbakana hakaret etmenin peşindeler. İsmini anmayacağım. İsmini ağzıma almayacağım. Hepsini size havale ediyorum. En güzelini siz yaparsınız. Başarılı olacağız. Bizim rotamızı millet çizdi. Şu terör belasından ülkemizi kurtardığımızda Türkiye'yi tutana aşk olsun. Bir uçuşa geçeceğiz ki sormayın."
"ERGENE'Yİ TEMİZLEYECEĞİZ"
Konuşmasını bitirdikten sonra bir kez daha mikrofonu eline alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ergene Nehri konusunda hükümetin yaptığı çalışmaları anlattı.
Erdoğan, "Ergene'ye yoğunlaştık. Haliç'i nasıl temizlediysek, Ergene'yi de öyle temizleyeceğiz. 12 arıtma tesisiyle Ergene bambaşka olacak" dedi. Erdoğan kurdele kesiminin ardından Kırklareli Valiliğini ziyaret etti.