BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, çıktığı Trakya gezisinin ilk durağı Kırklareli'nin Pınarhisar İlçesi'nde halka hitap etti. Pınarhisar’ın kendisi için bir okul olduğunu söyleyen Erdoğan, “Pınarhisar hasret değil muhabbettir, vuslattır, yeni bir başlangıçtır, taze bir başlangıç, yeniden doğuşun başlangıcıdır" dedi. 
Başbakan Erdoğan, İstanbul’dan helikopterle bugün saat 11.00’de Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesine geldi. Helikopter, Kırklareli 41. Tugay Komutanlığı’na bağlı askeri birliğe indi. Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, bakan ve milletvekilleri tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan daha sonra başbakanlığa ait otobüs ile Cumhuriyet Meydanı’na geldi.
Meydanda toplanan yaklaşık 3 bin kişiye hitap eden Başbakan Erdoğan’ı Pınarhisarlılar, 'Hoş geldin Usta’ sloganları ile karşıladı. Konuşmasına Pınarhisarlılara teşekkür ederek başlayan Erdoğan, şunları söyledi:
“Pınarhisar hasret değil, muhabbettir, vuslattır, yeni bir başlangıçtır, taze bir başlangıç, yeniden doğuşun başlangıcıdır. Pınarhisar'a teşekkür ediyorum. Vefa gösteriyorum. Bizleri bağrınıza bastınız ben teşekkür ediyorum. Pınarhisar yeni Türkiye’nin doğduğu yerdir. Tarihi öneme sahip bir ilçemizdir. AK Parti’nin kuruluş planlarını burada Pınarhisar Cezaevi’nde yaptım. Orada geleceği, planları, programları kafa koydum. Ak Parti’nin istikametini felsefesini işte burada, Pınarhisar'da ziyarete gelen binlerce ziyaretçilerle aldım. O duygularla kattık. Büyük adımı burada attık."
"GÖNÜLLERİ İNŞA EDİYORUZ"
Hükümetin 11 yıllık iktidarı süresince 14 yıl önce kendisini Pınarhisar’a getiren sebepleri ortadan kaldırmak için önemli adımlar attıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, “Şahsımı değil, milletin önemli bir çoğunluğunu mahkemelere hapislere mahkum eden sebepleri tek tek ortadan kaldırdık" dedi. Şiir okuduğu için cezaevinde kaldığını anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu ülkede binlerce insan şiir okudu, şarkı, türkü söyledi diye, yazı yazdı diye, görüşlerini beyan etti diye, benim maruz kaldığım eziyete, hatta çok daha fazlasına onlar maruz kaldı. Allah'a hamdolsun ben kendi ülkemdeyim. Kırklareli'nin bu güzel Pınarhisar’da ödedim. Kimileri vatanlarını terk etmek zorunda kaldı. Kimileri gurbette hayata veda etmek zorunda kaldı. Kimileri yıllarını hapiste geçirmek zorunda kaldı. Kimileri sokak ortasında vurulup faili meçhul cinayetlerle hayatlarından koparıldı. Bu anti demokratik atmosferi değiştirmek için mücadele verdik. Otoyollar tüneller köprüler inşa ettiğimiz kadar, gönülleri yineden inşa etmenin, imar etmenin kırık kalpleri tamir etmenin mücadelesini biz verdik."
AK Parti iktidarının 11 yılda çok büyük demokratik reformlar yaptığının altını çizen Erdoğan, “İşte ben Pınarhisar Cezaevin’de iken Pınarhisar’da üniversite var mıydı? Şimdi Kırklareli’nde üniversitemiz var. Şimdi Pınarhisar’dan gençler Kırklareli’ne üniversiteye gidiyor. Okulları ile yoğunlaşan bir Kırklareli var. Demokrasinin ilmin, fikrin standartları burada yükseldi. İnsan hak ve özgürlüklerini genişlettik. Düşünce özgürlüğün önündeki engelleri kaldırdık."
KARANLIK ÖRGÜTLERLE MÜCADELE
Hükümetin, hukuku herkese eşit mesafede duracak şekilde, milletin fertlerine aynı bakacak şekilde yeniden yapılandırdıklarını belirten Başbakan Erdoğan, “Çetelerle yoğun mücadele ettik. Milletin özgürlüğüne, kaynaklarına musallat olmus karanlık örgütlerle mücadele ettik. Olağanüstü Hal'i biz kaldırdık. MGK’yı biz sivilleştirdik. Kanunları AB standardına ulaştırmak için çok reformlar yaptık. Yeni bir müjde duyacaksınız. İnşallah Türkiye yeni bir süreci AB ile başlatıyor" dedi.
Pınarhisar Cumhuriyet Meydanı, ‘Hoş geldin beyaa koca usta, ‘, ‘Bizi unutmadığın için teşekkür ederiz’, ‘Büyük usta ilçemize hoş geldin’, ‘Türkiye sevdalısı başbakan’ pankartları ile süslendi.