Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Bu yola çıkarken 76 üniversiteyle çıktık. Bugün 193 üniversitemiz var. Türkiye'de 25 havalimanı vardı, şimdi 57 havalimanı var. 

HAVALİMANINI HAVAN TOPUYLA VURDULAR

Biz üniversite inşa ederken bölücü örgütün mensupları o güzel üniversiteleri taş ve sopalarla camlarını indirdiler sadece orada değil. Selahaddin Eyyubi Havalimanını yaktılar. Medeniyet insani olmak böyle bir anlayış yok ki, biz buna rağmen orayı bitirdik. Çünkü bizim bir derdimiz var.Terör örgütü, Hakkari'deki havalimanını havan toplarıyla vurdu.

Türkiye çok yoğun bir terör saldırısı altında, ülkemize yönelik terör eylemlerinin sadece bölgesel gelişmelerden kaynaklı olmadığını gayet iyi görüyoruz. Mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. 

Bugün teröre karşı verdiğimiz mücadele bin yıllık sürecin devamıdır.

Sergilediğiniz başarının alt yapısında inanmak ve araştırmak var. Daha fazlasını bekliyorum.

MEGA PROJELER

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü 26 Ağustos'ta açmayı planlıyoruz.

Yakın bir zamanda Kanal İstanbul ihalesi de yapılacak. 

Havalimanları ve köprü projelerini devletin kasasından tek kuruş çıkmadan hayata geçirdik. Biz 2002'nin sonunda veren el değildik, alan eldik. Ama şimdi "veren el" konumuna geldik.

Bugüne kadar yoksul ülkkelere 4 buçuk milyar dolar destek verdik. Milli gelir bazında, yardımlar konusunda dünyada ilk sıradayız. 

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN GÜVENDİĞİ DAĞLAR BİRER BİRER DEVRİLMEYE BAŞLADI

Terör örgütü, şehit ettiği askerlerimizle, polislerimizle, korucularımızla, sivil vatandaşlarımızla evet, bizim canımızı yakıyor. Ama şundan emin olun, kendisi de bitmek üzere. Güvendiği dağlar birer birer devrilmeye, arkasından çekilmeye başladı

Şayet siz "PKK tamam ama PYD terör örgütü değildir" derseniz sadece kendinizi kandırmış olursunuz. Elimizde belgeler var.

Geçenlerde Sayın Barzani de yaptığı açıklamada, bunların ikisinin de aynı olduğunu söyledi. Deve kuşu gibi kafayı kuma gömmek ortadaki gerçeği değiştirmiyor. 

Belçika hükümetini eleştirmiş, "koynunuzda yılan besliyorsunuz, sizi de sokabilir" diye ikaz etmiştim. Malesef bugün Belçika'nın içinde bulunduğu durum bellidir. 

Aynı ikazı "PYD terör örgütü değildir" inadı içinde olan diğer ülkelere de yapıyorum. 

RUSYA'YA DA İKAZ: BUMERANG GİBİ GELİR SENİ DE VURUR

Rusya zannediyor ki, "ben bunlara Moskova'da ofis açtırdım, bol bol silah da veririm..." Yok öyle. Bumerang gibi gelir döner bir gün seni de vurur. 

Siz teröristlere şu veya bu gerekçeyle kucak açar, birlikte yol yürümeye kalkarsanız o terörist eninde sonunda silahını, bombasını size karşı kullanır. 

Avrupa'da birçok terörist var. 4 bin dosya teslim ettim ben. O günden bugüne en ufak bir gelişme yok. Bana "hepsi yargıda" dediler. Sizin yargınız bu kadar ağır mı çalışıyor? 

Ama şimdi başlarında terör var, mülteci sorunu var. 

TERÖRE DESTEK VEREN AKADEMİSYENLER

Bu konuda en büyük desteği üniversitelerimizden bekliyoruz. Ancak bazı akademisyenlerimiz akılalmaz bir biçimde terör örgütünün yanında yer almayı tercih ediyorlar. 

İnanç özgürlüğünün, düşünce özgürlüğünün elde edilmesinin yolu terör olamaz. Terörün yanında yer almak ancak ideolojik bağnazlıkla, ideolojik körlükle ifade edilebilir. Çünkü terörün gözü kördür. 

Ama biliyoruz ki 150 bin akademisyenimiz içinde bu tür düşünce içerisinde olanlar 3-5 bini geçmez. Fakat sütün içindeki kıl misali, sayıları az da olsa bu kişilerin üniversitelerde sergiledikleri bu tutum en çok da bu kurumlara zarar veriyor.