CUMHURBAŞKANLIĞI seçimlerine aday olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de Özay Gönlüm Meydanı'nda vatandaşlara seslendi, "Eski Türkiye'nin anayasasını değiştirip yeni anayasa yapmak için mücadelemiz sürecek" dedi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı için de, "Kimse kusura bakmasının tarafsızlık adı altında devletin tarafını, statükonun tarafını tutacak değiliz. bizim tarafımız bellidir. Biz, milletin tarafıyız. Milletin hizmetkarıyız. Cumhurbaşkanı statükonun bekçisi değildir. Devlet ile milletini kucaklayan onun hizmetkarıdır. Eğer bizlere oy verirseniz. Bizi bu göreve tayin ederseniz. Sizin tarafınızda olacak, milletinin tarafında olacak yine milletim için koşacak ve koşturacağım" dedi.
10 Ağustos'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ege Bölgesi'ndeki ilk mitingini Denizli'de yaptı. Özay Gönlüm Meydanı'ndaki miting öncesinde, vatandaşlar, orucun da etkisiyle uzun süre gölgeliklerde bekledi. Ardından da yoğun güvenlik önlemleri altında alana alındılar. Meydanda, 'Milletin adamı', 'Denizli sana inanıyor', 'Gençlik benim her şeyim' yazılı pankartlar dikkat çekti. Vatandaşların sıcaktan korunmaları için sık sık özel araçlarla, püskürtme sistemiyle su sıkıldı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, Çardak Havalimanı'na Başbakanlığa ait Ana uçağıyla indikten sonra karayoluyla geldiği kent merkezinde programında değişiklik yapıp ilk olarak valiliği ziyaret etti. Bu arada Başbakanın konvoyunda biri koruma aracı olmak üzere 5 araç zincirleme kazaya karıştı, maddi hasar oluştu.
Vatandaşlara ilk olarak Denizli İl Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı ardından da Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, konuşma yaptı. Bu arada, valilik ziyaretinin ardından vatandaşları selamlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mitingin yapılacağı meydana geldi.
YENİ BİR TÜRKİYE'Yİ İNŞA ETTİK
Burada halkın sevgi gösterileriyle kürsüye çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “En son 1 Mart'ta Denizliye geldik. Burada yerel seçim mitingini yaptık. Denizli'de tarihi bir mitingi gerçekleştirdik. İftiralara kulak asmadınız. Denizli şer ittifaklarına aldanmadı. Milli iradeye sahip çıktı, sandığa sahip çıktı. Başbakanına sahip çıktı. Ve bir kez daha sandıkta tarih yazdı. 12 yıldır, hep Denizli hem de diğer şehirlerimizi büyütmenin mücadelesini veriyoruz 12 yılda Türkiye'yi değiştirdik. Şehirlerimizi değiştirdik Denizli'yi değiştirdik. Ekonomisiyle dış politikasıyla yeni Türkiye'ye büyük Türkiye'ye sizlerle birlikte inşallah hizmet ettik. Çok önemli reformlar yaptık, çetelerle mücadele ettik, onların hakimiyetine son verdik. Vesayetlerle mücadele ettik. Hepsine son verdik. Yasaklarla yolsuzlukla mücadele ettik. Şu anda ekonomisiyle büyük bir Türkiye var. Dışı politikasıyla aktif biri Türkiye var. Daha onurlu daha gururlu bir Türkiye var. Grup toplantısında söyledim, 'hep ver' diyen hükümet vardı, şimdi de 'al diyen' hükümet var. Farkımızı bu. Almanya'nın Köln şehrine gittik gurbetçilerimizle kucaklaştık. Viyana'da kucaklaştık, Fransa'da kucaklaştık. Hepsi de büyüyen Türkiye'den gurur duyuyor. Büyük bir ülkenin vatandaşı olmanın haklı gururunu yaşıyorlardı. İçerdeki vatandaşlarımız da dışardaki vatandaşlarımız da bayraklarıyla paralarıyla pasaportlarıyla mensup olduğu Türkiye Cumhuriyeti ile gurur duyuyor artık. Bu milletin evlatları dünyanın her tarafında ben Türkiyeliyim diye göğüslerini gere gere bunu söylüyor. Sizlerin desteğiyle yeni bir Türkiye inşa ettik. 12 yıl çok çalıştık" dedi
ESKİNİN İZLERİ TAM SİLİNMEDİ
Eskiden kalan izlerin bazı yerlerde devam ettiğini de dile getiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi:
“Burada şunu söyleyeyim eski Türkiye'nin tüm izleri henüz silinmedi. CHP tek parti, 27 Mayıs darbesinin, 12 Eylül darbesinin izleri daha tam olarak silinmedi. O günlerden gelen sıkıntı anayasa. Anayasayı değiştirmek için çok mücadele ettik. Bazı bölümlerini değiştirdik, ama yeni bir anayasa yapmak mümkün olmadı. Muhalefet buna izin vermedi. Yine de eski Türkiye'nin anayasasını değiştirip yeni anayasa yapmak için mücadelemiz sürecek. Eski Türkiye'den bugüne gelen bir sorun muhalefet sorunu. Türkiye değişirken dönüşürken muhalefet değişmedi, dönüşemedi. Yeni Türkiye'ye uyum sağlayamadı. Büyük Türkiye'nin büyük düşünen, vizyonu ufku olan biri muhalefeti yok. CHP hala o eski CHP. Hala eski Türkiye'yi özlüyor onun hayaliyle yaşıyor, onu özlüyor. Kendi ayakları üzerinde zor duran itibarı sıfırlanan bir Türkiye hayal ediyor. MHP de CHP'nin vagonu olmuş durumda, kendi idaresiyle hareket edemiyor. CHP ne yaparsa MHP onu yapıyor. Pensilvanya ne talimat veriyor, MHP harfiyen onu yapıyor. Öbür tarafta HDP'nin durumunu biliyorsunuz. Türk bayrağını kendi kongresinde asamayacak kadar bu milletinin bayrağına düşman. Kendi düşünceleriyle değil silahların gölgesinde siyaset yapmayı tercih ediyor. Ona kendi kararlarını veremiyor. Emir ve komutlarla işi götürmeye çalışıyor."
ANA MUHALEFETİN LİDERİ KÜFÜRLER YAĞDIRIYOR
Bu sırada vatandaşlardan gelen “Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin" diye bağırılması üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “Ben de sizleri seviyorum. Bunları arazide görüyor musunuz? Niye yoklar adeta saklambaç oynuyorlar. 30 Mart'ta sonra kendilerine bir çatı aradılar, gittiler o çatının altına saklandılar. Hiçbir yerde yoklar. Ankara'da dilekçe verip hareket üretim idare etmeye çalışıyorlar. Ana muhalefetin lideri yine bugün küfürler yağdırıyor. Ey Kılıçdaroğlu benim aldığım edep dersi sana aynı dille cevap vermeyi gerektirmez. Biz siyaseti böyle öğrendik. Böyle yaptığımız için de milletimiz 8 seçimdir bizi indirmiyor. Kem söz sahibine aittir. Bunlara gezide de aynısını yaptılar varsın yapsınlar. Dik duracağız dikleşmeyeceğiz. Biz sadece rükuda eğiliriz, kula kulluk yok bizde. Sadece hakka kulluk var, bunu biliniz. Zaten kula kul olanlarla yolumuzu ayrılıyor, hakka kul olanlarla bu yolda yürüyoruz. Bunların karşısında büyük Türkiye'yi özleyen bir Ak Parti var. Ak Parti bir vizyon partisidir. Ak Parti ufku olan partidir. Ak Parti milletin kurduğu, onun istikametini çizdiği, onun partisidir" dedi.
HÜKÜMET MİLLETİ, CUMHURBAŞKANI DEVLETİ TEMSİL ETTİ
Eski Türkiye'den gelen cumhurbaşkanı sorunu da olduğunu dile getiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:
“27 Mayıs 1960 darbesiyle cumhurbaşkanlığı makamını, onu milletin karşısına koydular siz ne yapıyorsunuz. Vekilleri belirliyor hükümeti tayin ediyorsunuz. Ama sizin bu iradenizin karşısına cumhurbaşkanı çıkıp sınır koyuyordu. Burada hükümet milleti, cumhurbaşkanı ise, devleti temsil ediyordu. Biz 2007 yılında buna son verdik devlet ile millet ayrı olmayacak, kucaklaşacak dedik. Artık cumhurbaşkanını bizzat halk seçecek dedik. Türkiye yüzde 69 oy oranıyla destekledi. Şimdi soruyorum yüzde 59 oy oranıyla buna evet diyen Denizli halkının karşısına CHP, MHP nasıl gelecekler. Benimi sevgili Denizlili kardeşlerimden hangi yüzde oy isteyecekler. Diyorlar ki, 'Erdoğan, büyük imkanlarla yarışa girdi'. Şu anda basın toplantısı yaptılar 5 parti bir aday çıkardılar. Şu anda bütün medya gruplarıyla bir araya geldiler. Biz de milletimizde yola çıktık. Eski Türkiye'den kalma bir sorun daha ortadan kaldırıyoruz. 10 Ağustos'ta artık cumhurbaşkanını millet seçecek. Bugünler de 'cumhurbaşkanı tarafsız olmalı, siyasetin dışında olmalı diyorlar' niye, cumhurbaşkanı bu milletin başkanı değil mi? Cumhurbaşkanı ayrı, yani cumhur ayrı olabilir mi? Devlet ile millete ayrı olabilir mi? Bu güne kadar gelen cumhurbaşkanlarından hangisi tarafsızdı? Hepsinin bir siyaseti bir tarafı vardı. Kimileri milletin tarafını tuttu. Milletinin tarafında oldular. Kimileri de devletinin yanında vesayete siyaseti yaptılar. Kimse kusura bakmasının tarafsızlık adı altında devletin tarafını, statükonun tarafını tutacak değiliz. bizim tarafımız bellidir. Biz, milletin tarafıyız. Milletin hizmetkarıyız. Cumhurbaşkanı statükonun bekçisi değildir. Devlet ile milletini kucaklayan onun hizmetkarıdır. Eğer bizlere oy verirseniz. Bizi bu göreve tayin ederseniz. Sizin tarafınızda olacak, milletinin tarafında olacak yine milletim için koşacak ve koşturacağım."
İHSANOĞLU'NU ELEŞTİRDİ
Konuşmasında çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu da eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Şimdi bir tane cumhurbaşkanı adayına soruyorlar, 'Bu karayollarını ne yapacaksınız' diye verdiği cevap ne biliyormusunuz, 'o benim işim değil diyor'. Çünkü siyasetin insanı yönetme sanatı olduğunu, insana hizmet etme sanatı olduğunu bilemeyenden cumhurbaşkanı olmaz. Anayasada 'yürütmenin başıdır' diyor. Bu ne demek bu ülkede kuş uçsa cumhurbaşkanının haberi olacak. Yani Çivril'in yolları nedir? Denizli Manisa bağlantı yolu nedir? Eğer bunu bilmiyorsan senden bir şey olmaz. Onun için biz koşacağız bu yollarla ilgileneceğiz. Yoluyla da köprülerin bitmesiyle de ilgileneceğiz.Yeni köprülere boğazını altında tüp geçitlerin yapımıyla da ilgileneceğiz. 12 yıl boyunca yaptığımız hiçbir eser ve hizmete yarım kalmayacak aynen devam edeceğiz. Biz cumhurbaşkanlığını bir dinlenme makamı olarak görmüyoruz. Orası istirahat makamı değil hizmete makamı, Türkiye'nin ekonomik dış politikasında, demokratikleşme adımlarında, AB adımlarında hiçbir değişiklik olmayacak tam aksine seçilmiş biri cumhurbaşkanı, Başbakan Türkiye'yi şaha kaldıracağız. Bugüne kadar Denizli'nin tüm meseleleriyle ilgilendim. Cumhurbaşkanı seçilirsem eğer şahsımı cumhurbaşkanı seçerseniz. Yerime gelecek olan başbakan da yine 81 vilayet için çalışacak" dedi.
KURBANLARINIZI PARALEL YAPIYA VERMEYİN
Cemaate yönelik eleştirilerine konuşmasının son bölümünde de devam eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Paralel yapıyla mücadele yeni dönemde çok daha güçlü, daha azimli şekilde devam edecektir. Naptınız çocuklarınızı paralel yapının okullarından aldınızı mı? Alın ha onları ordan. Devletin okulları bize yeter. Onları çocuklarınızı hem kendileri kullanıyorlar, hem de bu millete ihanette kullanıyorlar. Ben bunları sizlerden özellikle istiyorum. Hafta sonları ücretsiz kurslar vereceğiz, devlet olanaklarıyla yapacağız. Sakın ha hayırlarınızı mayırlarınızı bunlara vermeyin. Aman dikkat edin kurbanları filan sakın ha çünkü bunlar kurbanı alır başka yere kullanır. Paralel yapıya müsamaha yok. Siz bize yetki destek verdiniz, biz de bu mücadeleyi kararlılıkla yapacağız. Türkiye'ye milletine kumpas kuran bu kirli hain oyunlara yapılması gereken dersi siz 30 Mart'ta verdiniz. Bunlara karşı hukuk içinde gereğini yapıyoruz ve yapacağız" dedi.
ÇÖZÜM SÜRECİ DEVAM EDECEK
Bu arada kendisiyle selfie çektirmek isteyen vatandaşlardan birisine de “Şimdi selfiyi bırak sonra yaparız o işleri" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Çözüm süreci, kardeşlik süreci aynı kararlılıkla devam edecek. Tahriklere karşı bayrağımızı üzerinde tahrik ve sabotajlara girmek isteyenlere, gerilimlerden beslenenlere geçit vermeyeceğiz. Tahriklerine aldanmayacağız inşallah çözüm sürecini genişleteceğiz" dedi.
MURAT GÖĞEBAKAN'IN BESTELEDİĞİ ŞARKIYI DİNLETTİ
Konuşmasını bitirdikten sonra sanatçı murat Göğebakan'ın kendisi için bestelediği şarkıyı dinleten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dana sonra “biliyorsunuz kendisi hasta. Ona acil şifalar diliyorum. Sizlerde dualarınızı eksik etmeyin" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha sonra il başkanlığı binasına gitti.

FOTOĞRAFLI