Lütfü KARAKAŞ- Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY- Ali Ümit ÜLKER/EDİRNE, () - BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, hem muhalefet partilerine hem de Fethullah Gülen'e yüklenerek, "Son zamanlarda, bizim inancımızda olmayan muta nikahını konuşuyorlar. Siyaseten bunlar muta nikahı oldu. Biz ipin ucundakilerle uğraşmıyoruz. İpi elinde tutan asıl patronla uğraşıyoruz. Taşoranlarla işimiz yok, işimiz asıl patronla. CHP, MHP, BDP bunlar Pensilvanya'nın taşeronu oldular" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte İstanbul’dan helikopterle saat 12.30 sıralarında Edirne Şükrüpaşa Atletizm Pisti’ne geldi. Başbakan Erdoğan'ı, Edirne Valisi Hasan Duruer ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu karşıladı. Daha sonra Selimiye Camii Meydanı'na geçen Erdoğan, burada toplanan yaklaşık 6 bin kişiye hitap etti. Meydandakiler, 'Gümülcine’den Balkanlardan dualarımızla selamlıyoruz', 'Gelecek seçim için değil, gelecek nesiller için AK Parti', 'Balkanların Başbakanı başkente hoş geldiniz' yazılı pankartlar taşıdı.
GECİKMELİ GELDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir saat gecikmeli olarak geldiği ve yaklaşık bir saat süren konuşmasında, muhalefete yüklendi. Hükümeti MHP ve DSP'nin yer aldığı koalisyondan aldıklarını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Bunlar ortak mıydı? Ortaktı. Biz onlardan aldık mı? Aldık. IMF’ye 23.5 milyar dolar borç vardı. Biz ödedik. Şimdi IMF bizden borç istiyor. Şimdi borç vereceğiz. Veren el alan elden üstündür. Merkez Bankası, hani milli bankamız. Rezervi 27 milyar dolardı. Şimdi 178 milyar dolara çıktı. Yere sağlam basıyoruz, bunları bilmeyenlere anlatın. CHP, MHP ve DSP’yi bilmiyorlar anlatın. Devlet işçisine memuruna borçluydu, memurun maaşını ödeyemiyorlardı. 'Zorunlu tasarruf' deliler, 'Konut edindirme Yardımı' dediler işçiyi, memuru sömürdüler. Hepsini biz ödedik. Devlet işçisine memuruna borçlu olmaz. Ne dedik gelirken; 'Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar kalkacak' dedik."
Erdoğan, 'Pensilvanya’daki zat' olarak hitap ettiği Fethullah Gülen'in gazeteci Savaş Ay’a verdiği röportajda, 'Hazreti Cebrail parti kursa ona bile oy vermeyeceğini' söylediğini belirterek, "Ya sen ne yapıyorsun? Yav bizim dinimizde meleklere iman diye bir şey var, sen bunu nasıl söylersin? Hazreti Cebrail’in işi gücü yok gelip burada parti mi kuracak? Bu benzetme yapılır mı? Bu şimdi böyle bir benzetme yapıyor. Ablaları, abileri sokak sokak dolaşıp iftiralarla yalanlarla dolu konuşuyor" dedi.
TAKVİYE KURSLARI AÇILACAK
Başbakan Erdoğan, dershanelere çocukları devam edenlere seslenerek, "Diyorum ki bunların dershanelerinde okuyan çocuklarınızı çekip alın. Hafta sonu Milli Eğitim Bakanlığımız okullarda ücretsiz takviye kursları verecek haberiniz olsun. Bunlar uyanık, rant orada. Sizlere senetler imzalattılar, önümüzdeki yıl için okuyacak yavrularımız için senetlerini alacaklar. 'Devletin okulları bize yeter' deyin, vermeyin bunların okullarına. Artık son dönemleri bundan sonra 2015 Eylül’den sonra dershane bitti" diye konuştu.
Başörtü sorununu da çözdüklerini söyleyen Erdoğan, "İmam hatiplerde, kızlarımız başörtülü okula gidemiyordu, üniversiteye gidemiyor, istediği üniversiteye gidemiyordu. Başı açık ve örtülü diye Türkiye bölündü mü? Kardeş kardeşe gidiyor şimdi, normalleşme oldu. Maalesef bizi böldüler. CHP, MHP, BDP ve DSP bu işin mimarı. İstismar yapıyorlar. Kazanmayacağını biliyor da... Bunlar baş örtülülere rozet taktılar, sonra otobüsten attılar. Hatırlıyorsunuz değil mi?" dedi.
MUTA NİKAHI BENZETMESİ
Bir CHP milletvekilinin Twitter hesabından, 'CHP reklamlarını yandaş televizyonlarda, Pensilvanya’daki zatın gazetelerinde, F tipi televizyonlarda görmeye alışamayacağız' yazdığını anlatan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Son zamanlarda bizim inancımızda olmayan muta nikahını konuşuyorlar. Siyaseten bunlar muta nikahı oldu. Biz ipin ucundakilerle uğraşmıyoruz. İpi elinde tutan asıl patronla uğraşıyoruz. Taşeronlarla işimiz yok, işimiz asıl patronla. CHP, MHP, BDP bunlar Pensilvanya'nın taşeronu oldular."
EDİRNE’YE YERLEŞSİN
Erdoğan, bir dönem Edirne’de de görev yapan Fethullah Gülen’in 1999 yılında Pansilvanya’ya kaçtığını söyleyerek, "Bu vatansever mi? Tam tersi. Gelsin Edirne’ye, niye gelmiyor? Neden? Demek ki bir yerde su kaçağı var. Yalanlarla, iftiralarla bir yere varılmaz. Ben buraya gönül veren kardeşlerime de sesleniyorum, ah kardeşlerim sizin tapınacağız yer umudiyet makamı değil. Bizde kula kulluk yok, bize sadece Allah’a kulluk var. Topladığınız paralar neye gitti hesabını soracağız. Bu milleti nasıl dolandırdınız, bu milleti nasıl aldattınız bunların hesabını soracağız. Biz iyi niyetli davrandık. Ama maalesef bunların aklında farklı şeyler varmış . 30 Mart’ta inşallah onlarda nal toplayacaklar. Ablalarla abilerle 12 gün kapı kapı dolaşın. Sandıklara da sahip çıkacağız, müşahitler sahip çıkacak" dedi.
NAL TOPLAYACAKLAR
Erdoğan, dürüst ve samimiyetle AK Parti’nin 30 Mart seçimlerinden birinci parti olarak çıkacağını söyleyerek, şöyle devam etti:
"Bizim partimiz AK Parti birinci çıkmazsa ben genel başkanlığı bırakırım. Çünkü siyaset, başa oynamak için yapılır. Millete hizmet için yapılır, o koltukları işgal için yapılmaz. Bakınız 4 yıldır genel başkanlarla 3 seçime girdik. 3 seçimde de arkamızdan nal topluyorlar. Bu seçimde de yine nal toplayacaksın. Ben bırakmaya hazırım. Sen de bırakmaya hazır mısın? Bırakamaz çünkü o koltuğun sistemi onları bırakmaz. İnsanlara koltuklar şeref kazandırmaz. İnsanlar koltuklara şeref kazandırır. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu oturduğu günden beri tek bir şey söylüyor, 'Mazotu 1.5 lira yapacağım' diyor. Çiftçi kardeşim inanıyor musun. Geçen seçimlerde de çok attı biliyorsunuz. İşte belediyede verdikleri sözleri düşün."
ESER SİYASETİ YAPIYORUZ
Muhalefetin belediyecilik diye bir derdi olmadığını söyleyen Erdoğan, "Kılıçdaroğlu, Bahçeli, ey Pensilvanya şunu bilmeniz lazım. Biz eser siyaseti yapıyoruz, Biz bu millete efendi olmaya gelmedik, hizmetkar olmaya geldik. Bu CHP birinci köprüye karşı çıktı, ikinciye karşı çıktı, simdi yine karşı. 3. köprünün 4 gidişi dört gelişi var. Ortasında da tren gidecek. Cebimizden bir kuruş koymuyoruz. 2.5 milyar dolara mal oluyor, 7.5 yıl süreyle işletilecek ve sonra devletin olacak. Yap işlet devret. Aynı şekilde Marmaray. 153 yıllık ecdadımızın rüyasıydı. Marmaray'ı bitirdik, ona da karşıydı. Paralel yapı ile beraber çok engellediler, gösteriler yaptılar. Geçenlerde iki gün ağır sis oldu. 300 bin kişi kullandı. Güneyinde denizin altından iki katlı tüp geçit daha yapıyoruz. Denizin 62 metre derinliğinden geçtiği için göremediler" diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Edirne mitinginin ardından helikopterle Tekirdağ'a hareket etti.
GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Öte yandan Başbakan Erdoğan’ın Edirne gezisi nedeniyle Kırklareli, İstanbul ve Bilecik’ten çok sayıda takviye polis ekibi kente takviye olarak geldi. Miting alanına çıkan tüm cadde ve sokaklar, dün gece geç saatlerden itibaren araç trafiğine kapatıldı. Mitinge katılanlar da üzerleri tek tek aranarak alana alındı. Üzerlerindeki su şişelerine el konuldu.
TOPLAM 19 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İl Başkanlığı binasına da partililer tarafından 'Hırsız katil AKP' yazılı pankart astı. Bunun üzerine polis, parti merkezine girmek istedi. Kapının açılmaması üzerine kapıyı kırarak içeri giren ve gaz kullanan güvenlik güçleri içeride bulunan 14 partiliyi gözaltına aldı. Polis ile partililer arasında çıkan arbedede bir kişi kolundan yaralandı.
Türkiye Komünist Partisi (TKP) Edirne İl Başkanlığı'nın bir apartmanın 4. katındaki merkezine de 'Katil Tayyip Edirne’den defol' yazılı pankart asıldı. Bunun üzerine polis itfaiye aracı ile pankartı binadan indirdi. Parti binasına girmek isteyen polislere kapı açılmadı. Bunun üzerine polis çilingir ile parti binasına giderek burada da 3 TKP'liyi gözaltına aldı.
Mitingin ardından alandan ayrılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın içinde bulunduğu parti otobüsü bir apartmanın önünden geçerken, apartman da oturan iki kişi otobüse doğru 'orta parmak' işareti yaptı. Bunu fark eden polisler de apartmana girerek bu 2 kişiyi gözaltını aldı.

LK(LK/SS) (FOTOĞRAFLI)