TEKİRDAĞ KONUŞMASI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Edirne’den sonra yanında eşi Emine Erdoğan ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu olduğu halde helikopterle Tekirdağ’a geldi. Tekirdağ’a gelişinde Vali Ali Yerlikaya tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan daha sonra otobüsle partisinin yerel seçimler nedeniyle düzenleyeceği miting için sahil dolgu alanına geldi. Miting alanını dolduran yaklaşık 10 bin kişiye hitap eden Erdoğan, ‘Tekirdağ seninle gurur duyuyor’ sloganları üzerine, “Tekirdağ oynanan oyunu görüyor. Şantaja, montaja dublaja hayır diyor. Milletimiz Türkiye üzerinde, sandık üzerinde, demokrasi üzerindeki oyunu görüyor ve bu oyuna itiraz ediyor. Meydanlar bu çirkin oyuna itiraz ediyor" dedi.
Geçtiği yollarda balkonlar ve pencerelerde kendisini sevgi ile karşılayanların bu kirli ittifaka itiraz ettiğini ileri süren Erdoğan, “İradelerini akıllarını Pensilvanya’ya kiraya verdiler. 30 Mart’ta benim milletim bu hesabı soracak. Ne diyecek biliyor musun yav arkadaş senin Amerika ne işin var. Vatan sever misin, gel vatanı niye kaçtın gittin öyle mi. Eğer suçun falan yoksa niye Amerika’da yaşıyor. Sene 1999 ve şimdi 2014 olmuş 15 yıldır buralar da yoksun" dedi.
Meydanda toplananların, ‘Dik dur eğilme’ sloganı atmaları üzerine Erdoğan, “Dik duracağız ama diklenmeyeceğiz. Endişeniz olmasın. Allah’tan başka kimsenin önünde eğilmedim, bundan sonra da eğilmeyeceğiz. Allah’ın izni ile hiçbir güç eğdiremez" diye yanıt verdi.
"PARALEL YAPI PASAPORT AYARLAMIŞ"
Fethullah Gülen’in, Türkiye’den kaçıp gittiğini ileri süren Erdoğan, "Emekli de değil, istifa ediyor paralel yapı pasaport tezgahlıyor alıyor. Amerika’ya bakalım ne kadar orada kalabilecek. Öyle yok oradan ülkemi karıştıracaksın, biz de seni bırakacağız. Yok öyle 25 kuruşa simit" dedi.
Erdoğan, Gülen'i kendisi için beddua etmekle suçlayarak, "Senin bedduaların tutmadı. Ameliyat oldum, 'tutsaydı bu gitmişti' diyor. Benim için dediği de uzun adam gitmeliydi. Biz öyle dualar alıyoruz ki, şu kardeşlerimin duaları Türkiye’de dualar alıyorum, Sudan’dan, Suriye’den, Libya’dan, Mısır’dan, Filistin’den dünyanın her yerinden hamdolsun gelen dualar bize yeter. Bize halkımız yeter bize hak yeter hak" diye konuştu.
UTANMA VE AR YOK
CHP ve MHP’nin ruh ikizi olduğunu şimdi de Pensilvanya’ya ilhak ettiklerini ileri süren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"30 Mart seçimlerine artık şurada 12 gün kaldı. Bunların ablaları var, sizin kapılarınızı da çaldılar mı. Onlara şunu söyleyin. Bunlar sizde, zerre kadar insaf yok mu, utanma yok mu, ar yok mu, haya yok mu deyin. Sizin o hocanız bizim kızlarımızın başın açtıran değil mi, başörtülü teferruattır diyen değil mi. Bu nasıl hoca şimdi başka, 28 Şubat oldu başka konuşuyor. Bu ne iş diye sorun. Hocanıza söyleyin kendisi buraya gelsin boyunun postunun ölçüsünü alsın. Bu CHP bununla ilgili parlamentoya verdiği soru önergesi var. Bu önergede hakkında olumsuz şeyler var. Şimdi dostluk arttı. MHP okyanus ötesi deyip eleştiriyordu. Şimdi dostluk arttı, tek düşmanları var üçünün de AK Parti. Bize dost olarak Allah yeter."
CASUSLUK SORUŞTURMASI
İnternette dolaşan yolsuzluk ve rüşvet tapelerine söze getirerek, halkın bunlara inanmamasını isteyen Erdoğan, “Bir başkanının telefonunu dinlemek yasaktır. Ama bunlar maalesef sahtekar. Bunlar korsan kardeşlerim. Casusluktan yargılanacaklar" dedi.
Erdoğan, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis Başkanı, bakanları dinleyenlerin bunları uluslararası bazı yerlere iletmediğinin garantisi olmadığını belirterek, "Hesabını sormak bizim görevimiz değil mi soracağız. Hesabını bunlara yardım yataklık eden kimler varsa hepsine soracağız" diye konuştu.
Vatandaşların çocuklarını paralel yapı dediği Gülen Cemaatinin dershanelerinden almasını isteyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz hafta sonlarında ücretsiz olarak takviye kursları açacağız. Elerinde yurtlarında kalanları atıyorlarmış. Bunlar zulüm yaparlar. Gece beddua seansları düzenliyor. Başbakana beddua, yav 12 sene önce aklınız neredeydi? 12 sene bu başbakan iyi, methiyeler düzen kitaplar tespihler geliyordu. Son iki sene ne oldu. Menfaatine mi dokundu ne oldu, ananasların yolunu mu kestik. İhaleleri mi bir şey oldu, dertleri başka rant rant. Gelene yerde yattığın yatağı göstereceksin. Böyle bir hayat yaşıyorum diyeceksin. İnzivaya çekilmiş, Türkiye’de inzivaya çekilecek yer yok mu, suçun yok sıkıntın yoksa gel. Burada inzivaya çekil."

Mehmet YİRUN/Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ, ()-

MY(LK/ESM) (FOTOĞRAFLI)