BAŞBAKAN’IN HELİKOPTERİ İNERKEN 3 KİŞİ YARALANDI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Rize’den Artvin’e getiren Başbakanlık’a ait 'Oba' helikopterinin Artvin Şehir Stadyumu’na inişi sırasında 1'i polis memuru 3 kişi yaralandı.
Erdoğan ve yanındakileri taşıyan 3 helikopterin inişini görüntülemek isteyen gazeteciler ve çevre güvenliği alan polisler, Artvin Şehir Stadyumu’nun yanındaki Olimpik Yüzme Havuzu inşaat sahasına yönlendirildi. Başbakan Erdoğan’ı taşıyan helikopter, stadyuma inerken inşaat alanının üzerinden geçince kargaşa yaşandı. İnşaat sahasındaki sac parçaları ve çeşitli inşaat malzemeleri pervanenin rüzgarı nedeniyle havalanınca bölgede bulunan gazeteci Orhan Sevinç, inşaat işçisi Cemal Doğan ile adı açıklanmayan bir polis memuru, yüz ve bacaklarından yaralandı. Yaralılar çevredekilerin yardımıyla hastaneye kaldırıldı ve tedavilerinin ardından taburcu edildi. İnşaatta görevli işçiler, "Helikopter ilk denemesinde inemedi. İkinci denemede inerken malzemeleri havalandırdı. Büyük tehlike atlattık" dediler.
AĞACI DİKMEDİ
Başbakan Erdoğan toplu açılış töreninin ardından Artvin Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye bahçesinde Başbakan’ın dikmesi için bir ağaç hazırlandığını gören gazeteciler ağacın başında fotoğraf çekmek için beklemeye başladı. Ancak Başbakan Erdoğan, belediye binasından ayrılarak helikoptere binmek üzere stadyuma gitti ve ağacı dikmedi.
Ağacın yanında mermer zemin üzerine hazırlanan, 'Bu fidan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından dikilmiştir. 14.06.2014' yazılı levha da dikkat çekti. Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra helikopterle Trabzon’a hareket etti.
Başbakan Erdoğan helikopterle geldiği Trabzon Havaalanı'ndan, dünürü Sadık Albayrak'ın kentin Bostancı Semti'ndeki villasına gitti. Erdoğan'ın geceyi burada geçirip yarın Trabzon programına devam edeceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI