BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Kastamonu mitinginde Fethullah Gülen'i eleştirerek, "Açık şekilde bizi sırtımızdan hançerlemeye, hainlik etmeye kalktılar, nankörlüklerini açık açık ifade etmeye başladılar. İllegal kaydedilmiş ses kayıtlarını servis etmeye başladılar. Cumhurbaşkanını dinlediler, beni dinlediler, bakanlarımı dinlediler. Bunlar cemaat değil, örgüt. Bunların terör örgütünden ne farkı var?" dedi.
Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte özel bir uçakla Kastamonu Havalimanı'na geldi. Burada AK Parti Kastamonu milletvekilleri ve partililer ile bir süre görüşen Erdoğan, seçim otobüsüyle miting alanına hareket etti.
Kuzeykent Pazar Yeri'nde yaklaşık 10 bin kişiye hitap eden Erdoğan, Kastamonu'nun terörle mücadelede en çok şehit veren illerden biri olduğunu belirterek, 2011 seçimlerinde Kastamonu'dan dönerken gerçekleştirilen saldırıda şehit olan polis memuru Recep Şahin'i yadetti.
Muhsin Yazıcıoğlu'nun da ölüm yıldönümü olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Türkiye'nin bir yiğit evladı, 2009 seçimleri sırasında helikopteri düşerek hakka yürüyen Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimi de vefatının 5'inci seneyi devriyesinde rahmetle yaadediyorum. Mekanı cennet olsun inşallah" dedi.
Hayati bir seçime girdiklerini ifade eden Erdoğan, "30 Mart'ta ya eski Türkiye diyeceğiz ya yeni Türkiye diyeceğiz. Ya kirli siyaset, ya temiz siyaset diyeceğiz. Kirli siyaset diyenler gitsin MHP'ye, CHP'ye, BDP'ye oy versin. Temiz siyaset diyenler her zaman olduğu gibi AK Parti’ye oyunu versin" dedi.
BEN HAYATIM BOYUNCA VATANIMI SATMADIM
Ahlaksız görüntülerle önce CHP'nin dizayn edildiğini, aynı şekilde MHP'li milletvekillerine saldırı yapıldığını belirten Erdoğan, "Sonra bizim çözüm mücadelesini baltalama vazifesini üstlendiler. Oslo'daki görüşmeleri yine bu Pensilvanya eliyle kamuoyuna sızdırdılar. Montajlarayak, yalan yanlış sızdırdılar. Çözüm sürecinde çok önemli rolü olan MİT müsteşarını 7 Şubat 2012’de gözaltına almak istediler. Bu Bahçeli çıktı, 'Sen İmralı'ya ne söz verdin?' dedi. Bahçeli; Benim adım Tayyip Erdoğan. Ben hayatım boyunca rabbime hamdolsun bu vatanımı, bu illetimi kimseye satmadım. Onun hesabını siz verin. Siz burayla ilgili idam kararını sümen altı ettiniz. Sümen altı eden sensin. Niye itiraz etmedin? Niye o zaman hükümetten çekilmedin? Bunlar hiçbir zaman dik durmadılar. Hep iftira attılar. Şu anda da çözüm sürecimiz farklı bir olaydır. Benim müsteşarımın görüşmeleri farklı bir olaydır" diye konuştu.
BUNLAR CEMAAT DEĞİL ÖRGÜT
Pensilvanya'nın dershaneleri, rantı bahane ederek AK Parti hükümetini hançerlemeye kalktığını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:
"Açık şekilde bizi sırtımızdan hançerlemeye, hainlik etmeye kalktılar, nankörlüklerini açık açık ifade etmeye başladılar. 17 Aralık'ta yolsuzluk diyerek, rüşvet iftiraları atarak saldırılar. Ardından illegal kaydedilmiş ses kayıtlarını servis etmeye başladılar. Bir cumhurbaşkanı, başbakan, genelkurmay başkanı, bakanları hiçbir suretle mahkeme kararı filan alamazsın. Böyle bir şey alamazsın, dinleyemezsin. Bunlar Cumhurbaşkanını da dinlediler, beni de dinlediler, bakanlarımı da dinlediler. Bunlarda ahlak yok. Bunlar cemaat değil, örgüt. Bunların terör örgütünden ne farkı var? Bunların yaptığını terör örgütü yapıyor. Pensilvanya'daki zatın konuşmalarını dinliyorsunuz. Neler söylüyor. Sevgili Peygamberimizi miraçtan indiriyorlar kamyonete bindiriyorlar. Bunu kendi televizyonlarında yayınlıyorlar. Bunlarda takiyye var, yalan, iftira var. Merhum Savaş Ay 1995’te söyleşi yapıyor. 'Hayatımda bir kere oy kullandım. Şimdi Hz Cebrail inse parti kursa ona bile oy vermem' diyor. Böyle bir benzetme olur mu? Sen ne biçim hocasın. Benzetme hata kabul etmez. Yani Hz Cebrail'in işi gücü yok da affedersiniz parti mı kuracak?"
PENSİLVANYA'DAKİ GİBİ SALTANAT SARAYLARI DA OLUR
Gülen'in Pensilvanya'da inzivaya çekilmesini eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:
"1995’te buradan kaçtı, inzivaya çekildi. Nerede inzivaya çekildi? Pensilvanya'da. İnzivaya çekilmek istiyorsan sana Kastamonu yetmez mi? Memleketin Erzurum'da bunu yapabilirsin, Konya'da, İstanbul'da yapabilirsin. İstanbul'da Altunizade’deki o devasa yer senin inziva hayatın için gayet güzel geniş rahat bir yer. Orada da yapardın. Hani diyor ya tek odada yaşamış. İnsanın hayatında tek oda da olur, ondan sonra o genişleyerek şuandaki gibi Pensilvanya'daki saltanat sarayları da olur, villalar da olur. Ben bunu garipsemiyorum. Ama bunu istismar etme. 'Bir odadan geldim' deme. Şimdi neredesin onu söyle. Milletten topladığınız zekatlarla, sadakalarla, himmetlerle inşa ettiğiniz buraları mı konuşuyorsun. Çirkinlik, ahlak dışı eylemler, edepsizlikler bunlarla sınırlı değil. Pensilvanya utanmadan sıkılmadan çıktı CHP, MHP, BDP'yi desteklemeye başladılar. Yeter ki AK Parti’ye oy vermeyin."
CHP, MHP'YE OY VERDİRMEK İÇİN KURAN'A EL BASTIRIYORLAR
Erdoğan, Fethullah Gülen cemaatini eleştirmeyi sürdürerek, şöyle konuştu:
"İstanbul'da, Ankara'da aleni şekilde CHP'ye oy istiyorlar. Evlerde kalan kız öğrencilerin, üniversitede erkek arkadaşıyla görüşmesini bunlar farklı bir şekilde annesine babasına yansıtıyorlar. Esnafa, 'Senin telefon kayıtların elimizde. Bunları yayınlarız' diyorlar. Samsunlu Metro Turizm sahibi açıklama yaptı. Adamcağızı tehdit ediyorlar. O da şimdi makbuzlu olan yardımın dışında yardım etmediği için sen böyle yapıyorsan hadi bakalım içeri alıyorlar. Kim yapıyor, paralel yapı. Bunlar o kadar ileri gittiler ki bir kadına gidip, 'Senin kardeşine kan verdik, CHP'ye oy vermezsen bu kanı haram ederiz' diyor. Bunların gözü dönmüş. İşadamları, sanatçılar, gazetecilere hiç çekinmeden tuzak kurabiliyorlar. CHP, MHP'ye oy verdirmek için yemin ettiriyorlar. İnanın bu yeminlerin hiçbir geçerliliği yok. CHP'ye, MHP'ye oy verdirmek için Kuran'a el bastırıyorlar. İnanın hiçbir geçerliliği yok. '30 Mart'tan sonra sizi tutuklayacaklar, hapsedecekler, gözaltına alacaklar' diye yalanlarla kandırmaya çalışıyorlar. Bunlara da inanmayın."
Erdoğan, "Biz bu terör örgütünün yöneticilerinin suça bulaşanların inlerine kadar gireceğiz. Şimdi bu ahlaksızlar sandık üzerinde de tuzaklar hazırlıyorlar. Sandık müşahitlerini aldatmaya çalışıyorlar. Oy pusulalarını geçersiz hale getirmeye çalışıyorlar. Pusulanın üzerinde en ufak bir kalem çiziği görmeyin. Gördüğünüzde geriye iade edin. Bir kalem çiziği dahi olmasın" diye konuştu.
Pensilvanya'nın Türkiye'yi, devleti, siyaseti zehirlemek için her yola başvurduğunu söyleyen Erdoğan, "Bu CHP, MHP, Pensilvanya'nın kuyruğu. Kasetlerle, montajlarla, şantajlarla hem CHP'ye hem MHP'ye boyun eğdirdiler. CHP ile yol arkadaşı olan MHP'ye asla aldanmayın. Geçmişte Pensilvanya'ya hakaret eden Bahçeli'nin, bugün Pensilvanya'nın dizinin dibine oturmasına bak. Bunların ahlakını, ilkesizliğini görün" dedi.
PENSİLVANYA, BUNLARIN BOYNUNA İPİ TAKMIŞ
Paralel yapının emniyet, yargı, diğer birimlerde uzantıları olduğunu ifade eden Erdoğan, "30-35 yıldır sızmadıkları yer bırakmamışlar. İstihbarat teşkilatı tırlarımıza Adana'da alçakça bir operasyon yaptılar. İnanın başka devletin savcısı olsa, emniyet birimi olsa o alçaklığı yapmazdı. MİT mensuplarını durduruyor, yere yatırıyor, ellerini kelepçeliyor, bir yüzbaşımızı, bir üsteğmenimizi tekmeliyorlar, yumrukluyorlar. 10-15 kişi üzerine çullanmışlar. İzleyince şoke oldum. Gereğini yaptık zaten. Hala devam ediyor, bitmedi. Peki o MİT ne yapıyordu? Suriye'deki Türkmenlere yardım götürüyordu. Onlara yardım eli uzatmayıp bu katil Esad'ın bombalarına mı mahkum edelim? Bunlar samimi değiller. Devlete saldırı var MHP susar, Türkiye Cumhuriyeti'ne, Başbakan'a, Genelkurmay Başkanı'ma saldırı var MHP susar. Neden susar? Çünkü Pensilvanya öyle istiyor. Pensilvanya bunların boynuna ipi takmış, istediği yere çekiyor, istediği yere sürüklüyor" dedi.
Suriye jetinin düşürülmesine de değinen Erdoğan, "Suriye daha tepki vermeden CHP bu hadiseye tepki verdi. Hale bak. Bunların yayın organları yandaş medyaları hepsi birden tepki veriyor. Daha Suriye kendisini savunmadan CHP onun yerine savunuyor. Bunların birbirinden farkı yok" dedi.
KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESERİZ
twitter'a erişim yasağıyla ilgili konuşan Erdoğan, şunları söyledi:
"Benimle ilgili uydurdukları bir şey var. Şüphem yok. Zaten meydanlar konuşuyor. Televizyonlarda 3- 5 kişi konuşmuş bizi bağlamaz. Bizi, meydanlar, millet bağlar. Kalkıyor bir tanesi 'Başbakan, AK Parti prestij kaybediyor, Başbakan prestij kaybediyor' diyor. twitter'ı yasaklamak suretiyle prestij kaybediyormuşuz. O twitter önce mahkeme kararlarına uymayı öğrensin. Sen kalkıp da Amerika Başkanı'na Tayyip Erdoğan'a yapılan hakareti yapamazsın. Yaptığın anda indirirler seni. Bu kalkacak Tayyip Erdoğan'a her türlü hakareti yapacak, bunları twitter'dan indirmeyecekler, aynı şekilde bakanlarıma yapacaklar, uyarılara, mahkeme kararlarına rağmen indirmeyecekler, biz de seyredeceğiz. Siz Amerika'da twitter'ın avukatı mısınız, bu milletin, başbakan, bakanların avukatı mısınız? Kusura bakmayın. Milletim İstanbul'da 2 milyon, 'Biz bu tür twitter'ı istemiyoruz' dedi. 'Böyle bir twitter'a hayır' dedi. Biz ileri teknoloji diyerek her türlü ileri adımı attık. 10 milyonu aşkın tablet bilgisayar dağıtıyoruz. Bu ahlaksızlıkları yapsınlar diye değil. Bıçak katilin elinde can alır. Doktorun elinde can kurtarır. Bu tür bilgisayarla sen Tayyip Erdoğan'a böyle bir iftirayı yapar, bunu da twitter'da yaymaya kalkarsan biz kendi göbeğimiz kendimiz keseriz."
SEN ÇOK FAKİRSİN YA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İsviçre bankalarında 13 ayrı hesabı olduğunu iddia ettiğini hatırlatan Erdoğan, "Bunda yüz yok. Dedim ki 'Hangi bankadaysa hesapları bul çıkar.' İddia sahibi iddiasını ispatlamakla mecburdur. Bu hesabı bul çıkar, gidelim beraber o paraları alalım, ben o paraları sana vereceğim. Sen çok fakirsin ya. Kendime almayacağım, sana vereceğim. Bunu Siirtt'te söyledim, sesin çıkmadı bekliyorum. İftira olur da böylesi olmaz. Hadi açıkla. CHP'ye gönül veren kardeşlerim bu adamın arkasından daha ne kadar gideceksiniz. Bu dev yatırımları yapan iktidara bunu nasıl söylersin. Yine başaramayacaksınız. Pazar günü milletim bunlara en güzel cevabı sandıklarda verecek. Bütün bu süre içinde bu CHP, MHP, BDP, Pensilvanya hep birlikte Baas rejiminin askerleri oldular. Ne yaparlarsa yapsınlar. Bu millet eğilmez, Türkiye yenilmez" diye konuştu.

GG,BD,ÖT(EE/SS) (FOTOĞRAFLI)