ERDOĞAN: YOLSUZLUK YAPANA HOŞGÖRÜ GÖSTERMEYİZ
Samsun Çarşamba Havalimanı'ndan Ordu'nun Ünye İlçesi'ne helikopterle geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilçe meydanında düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap etti. Ordu'ya yaptıkları yatırımlardan söz eden Erdoğan, bu makamlara hizmetkar olmak için geldiklerini dile getirdi.
Milletin verdiği emanete sahip çıktıkları için milletin 7 seçimdir kendilerine oy verdiğini ve desteklediğini belirten Başbakan Erdoğan, "Yolsuzluğa 11 yıldır müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Biz yola çıkarken '3 Y' ile mücadele dedik, yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar. Yolsuzlukların üzerini hiçbir zaman örtmedik, örtmeyiz. Yolsuzluk yapanlara da hoşgörü göstermeyiz, göstermedik de. Nereden gelirse gelsin. AK Parti’yi AK Parti yapan yolsuzluğa karşı verdiği mücadeledir. Milletin parasına, milletin kaynağına, milletin alın terine el uzatanlara, devletin kasasına, kesesine el uzatanlara göz yummadık, göz yummayız. Şu Karadeniz sahil yolu, çevre yolu, yolsuzluk batağından biz çekip aldık, yaptık ve hala yapıyoruz. Biz geldiğimizde yüzde 35’i bitmişti, geldik kalanını bitirdik" dedi.
Muhalefete yüklenen ve CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan "Genel Müdür" diye söz eden Erdoğan, "Ey CHP’nin genel müdürü soruyorum; Ey, bizden önce iktidarda olup da devraldığımız yavru muhalefet. 79 seneden bunlar ne kadar yol yaptı, biz ne kadar yaptık. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bunları yapabilir mi? Tünel diye bir şeyi Türkiye tanımazdı. Dağları deldik, dağları tünel yaptık. Uzun ince bir yoldayız dedik, gideceğiz gündüz gece" diye konuştu.
Güneşin balçıkla sıvanmayacağını dile getiren Başbakan Erdoğan, "Aynaya bakın aynaya, bunlara bunu söyleyin. CHP, MHP olarak ne yaptınız onları anlatın. Yaptıkları bir şey yok. Kardeşlerim çok çalışacağız. 30 Mart sandıkta en güzel cevap günüdür. Kıskandılar biliyor musunuz. Ama biz onlara rağmen Marmaray’ı yaptık. Ama baktım Marmaray’a biniyorlar. Biz büyük düşünüyoruz, büyük adımlar atıyoruz" diye konuştu.
KÜLHANBEYLERİNE SABRETMEYİZ
Enerjide yaptıkları yatırımları anlatırken "Demir ağlarla ülkeyi örüyoruz" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"72 şehrimiz doğalgaz kullanıyor. Yolsuzluğun olduğu bir ülkede bu yatırımlar olabilir mi? 407 bin yeni öğretmen ataması yaptık. Üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı. Artık benim vatandaşım istediği hastaneye gidiyor. Ben çocuktum numara almak için annem sabah gönderirdi. Sonra annem gelir muayene olurdu, biz bunları yaşadık. Biz yolsuzluğun hortumunu kopardık. Yürütmenin kolluk güçlerini kullanırken polis için verdiğim mücadeleyi herkes bilir. 20 kişiyle bir evi basacaksınız, külhanbeyli gibi elinde tespihle volta atacaksın. Koltukta görüntü vereceksin. Biz buna sabretmeyiz. Haddini bildiririz, yasalar ne diyorsa. Herkes görevini yasalara göre yapacak."
KARALAMA KAMPANYASI ÇİRKİN BİR TUZAK
Enflasyon canavarını yok ettiklerini, işsizliği tek haneli rakamlara düşürdüklerini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yolsuzluğun olduğu yerde Merkez Bankası’nın kasası dolar mı? 11 yılda 132 milyar dolar uluslararası sermaye girişi olmuştur. Bizden önce 1 milyar doları bile bulamadılar. Yan gelip yatarak böyle olur mu, demek ki bu iktidar çalışıyor. Türkiye’nin gücünü gösterdik. Soruyorum size; yolsuzlukların olduğu yerde bu başarılar mümkün mü? Son günlerde hükümetimize karşı başlatılan karalama kampanyası son derece çirkin bir tuzaktır. Milletim bunu bilsin. Bu oyun bütün Türkiye’ye karşı oynanan bir oyundur. Bu kirli oyun bize olmaktan ziyade bizzat milletime karşı, milli iradeye karşı oynan bir oyundur. Bu siyaseti itibarsız kılma girişimidir. Bugün bir gazete yazmış. İspanya’da iktidar partisini polisler basmış ne olmuş? Edepli ol edepli, o başlığı atarken. Bir iktidar partisini polis gelip denetleyecekse bunun bir usulü vardır."
"GEZİDEKİ GİBİ BU OYUNU DA BOZACAĞIZ"
Yerli piyonların bu komploda kullanıldığını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Gezi’de bu oyunu nasıl bozduysak burada da bu oyunu bozacağız bunu bilin" dedi. Halk Bankasının hedef alındığını ileri süren Erdoğan, şöyle dedi:
"İftira kampanyası devam ediyor. Ya, siz Halk Bankası’ndan ne istediniz? Çıksınlar mertçe cevap versinler. Hangi planın içindesiniz, kimin adına çalışıyorsunuz. Halk Bankası'nı yıpratarak kime ne kazandırıyorsunuz. Bu bankanın kaybettiği para kime zarar. Halk Bankası 11 yıl önce yük oluyordu. Bu başarılı bankayı hedefe koydular. Yerli ve uluslararası işbirliği. Bu banka faiz lobisinin ayağına basıyor. Türkiye düşmanlarını ürkütüyor bu banka. Allah nefes verdikçe hiç korkmadan çekinmeden bu gerçeği herkese anlatacağız. Bu oyunu milletimiz biliyor ama biz de anlatmaya devam edeceğiz. Bu kampanya başka amaçlar da taşıyor. Son 1 yıldır Ünye’ye terörden dolayı şehit geliyor mu? Anneler terör nedeniyle ağladı mı? Hayır. Bu hayır cevabı bazılarını rahatsız ediyor."
YARGI HUKUKUN DIŞINA ÇIKIYORSA, GEREĞİNİ YAPARIZ
Uluslararası operasyon dediği yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun bir hedefinin de 'çözüm sürecini' sabote etmek olduğunu görüşünü savunan Erdoğan, şöyle dedi:
"Bu oyun çözüm sürecini sabote etme girişimidir. Bu ahlaksız oyuna müsaade etmeyeceğiz. Nereden gelirse gelsin bunları bulup çıkarmaya başladık. Yargının verdiği karara uyulması lazım diyorlar. Yargı hukukun dışına çıkıyorsa, bizim de yürütme olarak elimizde imkan varsa gerekeni yaparız. Milletimiz bu oyunu bozmamız için 30 Mart’ta farklı bir enerji verecektir. Kapı kapı çalışacağız, kapı kapı dolaşacağız. Bu komploların içinde yer alanları tek tek ortaya çıkaracağız. Kim olursa olsun, ne olursa olsun. Allah bize yeter, millet bize yeter. Bu oyunu birlikte bozacağız. Bir siz varsınız, bir biz varız, bir de Allah var. Karşımızda ise yeni Türkiye’nin hazımsız olanları var. Hiç aldırmayın, yolumuza emin adımlarla yürüyeceğiz. Siyasette kirli bir ittifak var. Türkiye içindeki bu kirli ittifak uluslararası efendilerinden aldıkları emirle, talimatla hareket ediyorlar. Bu tuzakları siz bozdunuz, kirli ittifakları siz bozdunuz."