Avrupa Parlamentosunun “müzakereleri dondurma” kararına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Unutmayın, Batı’nın Türkiye’ye ihtiyacı var. Karşımıza çıkan bedelleri ödeme pahasına doğru bildiğimiz yoldan dönmeyeceğiz” dedi. 2. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’nın ikiyüzlü tavrını eleştirip özetle şunları kaydetti: 
Dünyada milyonlarca Aylan bebek cevap bekliyor, şefkat bekliyor, merhamet bekliyor, onlara yönelik atılan bir adım var mı? Yok. Atılan adımı söyleyeyim ‘Türkiye Avrupa Birliğine girsin mi, girmesin mi?’ Atılan adım bu, niye? Erdoğan doğru açıklamalar yapıyor. 30-40 kişi verilen o bildiriye ‘Hayır’ diyor, 400-500 kişi ‘Evet’ diyor. Topunuz dese ne yazar? Hiçbir zaman siz insanlığa dürüst davranmadınız, Aylan bebekleri sahile vurduğu zaman oradan gelip siz almadınız. Ümran bebekleri siz almadınız, 3 milyon, 3,5 milyon mülteciyi bu ülkede besleyen biziz, verdiğiniz sözleri yerine getirmediniz. Kapıkule’ye 50 bin mülteci dayandığı zaman feryat ettiniz ‘Acaba Türkiye sınır kapılarını açarsa ne yaparız’ demeye başladınız. Bana bak eğer daha ileri giderseniz bu sınır kapıları da açılır bunu da bilesiniz. Öyle kurusıkı tehditlerden ne ben anlarım ne de bu millet anlar, bunu da bilesiniz.


BEDELİN FARKINDAYIZ
AB’yi uyarırken, milletimiz ve tüm insanlık adına yürüttüğümüz bu adalet mücadelesinin şahsımıza ve ülkemize bir bedeli olduğunun gayet iyi farkındayız. Ne yazık ki ülkemdeki anamuhalefet partisinin başındaki ‘Bu bir yaptırımdır. Bunu başka yaptırımlar da takip edecektir.’ diyerek tehdit ediyor. Zavallıya bak. 53 yıldır bu ülkeye AB’nin kapısını açmayanlar yaptırım mı uyguluyor? Eğer yaptırım uyguluyorlarsa battık mı, bittik mi, çöktük mü? Dimdik durduk. Şu 14 senede Türkiye’yi aldığımız yerden nereye getirdiğimiz ortada. Bizi bu tür yaptırımlar vesaire Allah’ın izniyle çökertmez. Evelallah. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz, yolumuzda böyle devam edeceğiz.  Unutmayın, Batı’nın Türkiye’ye ihtiyacı var. Şu anda 3 milyon mülteciyi burada barındıran, besleyen Türkiye, AB’den destek gelecek diye kapılarımızı açmadık. 
Terör, ekonomik, siyasi ve sosyal saldırılar da dahil karşımıza çıkan bedelleri ödeme pahasına doğru bildiğimiz yoldan dönmeyeceğiz. 
MUTABAKAT ŞART
Tartışmalar üzerine dikkatimi çeken bu kanun (Erken yaşta evlilik) değişikliği teklifinin, yeterince özenli hazırlanmadığını ve belirsizlikleri sebebiyle istismara açık bulunduğunu gördüm. Hükûmetimize ve Meclisimize hatta toplumumuza söz konusu kanun değişikliğinin mevcut haliyle çıkartılması yerine daha geniş bir mutabakatla ele alınmasını tavsiye ettim. İnanıyorum ki geniş mutabakatla yeniden parlamentomuza gelecektir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sancaktepe’de Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’nin açılışında da hedefinde AP’nin kararı vardı. Erdoğan şunları söyledi: Sandıktan çıkmasına rağmen Trump’a diktatör diyorlar. Daha çalışmadı bile... İngiltere’ye Avrupa’nın değişik yerlerindekine ne oluyor? Bunlar tatlı su demokratıdır. Bunlardan bir şey olmaz. Bunlar darbecileri kırmızı halılarda karşılayandır. Biz ise darbecileri indirdiğimiz için bunlardan rahatsız oluyorlar. Eğer darbeciler 15 Temmuz’da başarılı olsaydı bunlar Avrupa’nın meydanlarında zil takıp oynayacaklardır. Hani diktatör dediğiniz bir Erdoğan var ya... Evet bu Erdoğan, bu zihniyete karşı diktatördür ama samimi olanlara karşı müşfiktir, merhametlidir.
Erdoğan: Bana bak sınır  kapılarını açarım