“YENİ TÜRKİYE’NİN İNŞASI BAŞLAMIŞTIR”

Hafta sonunu Manisa’da geçiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’ya dönmek üzere İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na hlikopterle geldi ve parti otobüsünün üzerinden partililere seslendi. Kalabalık tarafından tekbirlerle karşılanan Başbakan Erdoğan, "İzmir, bugün 30 Mart’a bir sinyal veriyor. İnanıyorum ki, yeni Türkiye’nin inşası başlamıştır, hayırlı olsun. 90 gün var, çok çalışacağız. Biz yola çıkarken üç Y dedik. Yolsuzlukla, yasaklarla, yoksullukla mücadele dedik. Biz ne dedik, birilerinin atamalarıyla iktidar olmadık bu ülkede. Bu CHP, darbelerin atamasıyla bu ülkede iktidar olmuş bir partidir. Bu CHP hiçbir zaman sandıkta iktidar olamamıştır. İzmir’de de 30 Mart’ta kendilerine gerekli dersi benim İzmirli kardeşlerim verecektir. Biz belediyeciliği biliyoruz. 30 Mart’ta, İzmir’de, bir dönüşüm, değişim olacak, buna inanıyorum.İzmirimizi modern bir kent haline getireceğiz. Bu kardeşiniz, şu can bu tende olduğu sürece inşallah gece gündüz demeden koşacağız ki bunlara sandıkta gerekli olan dersi verelim” dedi.

"SAVCI İŞ TAKİP EDİYOR"

Yolsuzluk iddialarına da değinen Başbakan Erdoğan şöyle devam etti:

“Şimdi diyorum ki, biz bu konuda babamızın oğlu olsa tanımayız. Ben evladım olsa bu konuda asla tanımam. Şunu açık söylüyorum, Bu CHP’nin genel müdürü diyor ki, daha henüz hüküm verilmeden herhangi bir şey yapılmadan kalkıp da masum insanlara hemen o müfteri sıfatıyla iftira atıyor. Çünkü bunların karakterinde bu var, iftira at tutmasa da iz bırakır. Benim Fatih Belediye başkanıma iftira atıyorlar. Çünkü altında yatan ne biliyor musunuz, çok anlamlı. Orada bir savcı iş takip ediyor, belediyeye geliyor, belediye başkanımız o savcının talebini yerine getirmedi diye bu adımı atıyor. Aynı şekilde gençliğe hizmet vakfı diye bir vakıf, burada benim çocuklarım da var. Böyle bir vakfa Fatih Belediyesi bir yer yapıyor kiralıyor. Bunu onu niye verdin değil, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne devlet bu tür yerler verdi, aklınız neredeydi. İSTEK vakfına verilmiş yerler var, Türk Eğitim Vakfı var, orada aklınız neredeydi. Yasalarda bunlar var yasaldır. Belediyelerin sosyal yanı vardır, ne yapıyor bunlar gençleri yetiştiriyorlar. Çıkar varmı varsa karşısında biz oluruz. Bunların hepsinin hesabı 30 Mart’ta sorulacak. Binali Yıldırım kardeşim, İzmir adayımız o da bugün, yarın güzel bir basın toplantısıyla bunlara haddini bildirecek. Bunların hayatlarında benim mesai arkadaşlarımın yaptığı başarılar yok. İstanbul’dan İzmir’e otoyol geliyor düşünün. Bugün Bülent Bey’le onu konuşuyoruz, 'O yolları gördüm, çalışma yoğun' diyor. Ve İstanbul İzmir arası 3 saate düşüyor. Kardeşlerim yolsuzlukların içinde olan bir hükümet bunları yapabilir mi, 5.5 milyar tutarında bir Marmaray yaptık biz. 153 yıllık rüya. Yani dedemiz Fatih, karadan gemileri yürüttü, bizde denizin 62 metre derinliğinden yürütüyoruz. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bunu yapabilir mi. Milli gelir 230 milyar dolar, biz geldik bunun üzerine 570 milyar dolar ilave ettik. Şu anda 800 milyar dolara ulaştı. 10 senede. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bunu yapabilir mi. Biz bununla kalmadık. Şu MHP, DSP 23.5 milyar dolar IMF borcu bıraktılar. Onlar borçlandılar biz ödedik, ödedik, 14 Mayıs’ta sıfırladık. Şu anda bizim IMF’ye borcumuz yok, borç istiyor. 5 milyar dolar onlara biz borç vereceğiz. Veren el, alan elden üstündür. Göreve geldik 26 havalimanı vardı, şimdi sayısını 52’ye çıkardık. Türkiye’nin batısında ne varsa Şırnak’ta da o var. Iğdır, Ağrı, Kars’ta var. Ayrım yok. Kuzey de ne var güneyde o var. Çünkü biz etnik, bölgesel milliyetçilik yapmayacağız dedik." 

KISKANANLAR ÇATLAMASINLAR

Kalabalığın “Kıskananlar çatlasın” şeklinde sloganına, “Kardeşlerim çatlamasınlar, onlar da bizimle birlikte olacaklar inşallah” diyerek sözlerine devam eden Başbakan Erdoğan, “Türk, Kürt, Lazıyla, Çerkeziyle kardeşler bizde ayrım yok. Biz etnik milliyetçiliğe hayır diyoruz. Çünkü biz yaradılanı yaradan ötürü seviyoruz. Birisi Kürt milliyetçiliği, birisi Türk milliyetçiliği, birisi de bende kumsalların partisiyiz biz diyoruz. Biz 76 milyonun partisiyiz. Onun için ne dedik, yola çıkarken tek millet, bayrak, devlet, vatan dedik” dedi.

Tüm alanlardaki yatırımlardan ve hizmetlerden bahseden Başbakan Erdoğan, başörtüsü konusuna değinerek, şöyle devam etti:

"Yapmayın germeyin ülkeyi dedik. Ama sabır sabır vakit geldi. Artık baş örtülü yavrularımız üniversitelere girebiliyor mu. Bazı yerlerde bazı müdür öğretmenler yavrularımıza zulüm ediyorlar onlar da hesabını veriyorlar. Normalleşen Türkiye böyle olacak. Sağlıkta istediğin hastaneye gidiyormusun. CHP’nin genel müdürü, SSK’nın genel müdürü olduğun zaman ilaç vermiyordun ilaç. Hastaneler koğuş gibiydi, sağlam giren hasta çıkıyordu. Doktor ilaç veriyor eczaneden alamazsın. O da ilaçların yarısı var, yarısı yok. Bizim jenerasyon bilir hastanelere sabahın köründe gider randevu alıp tedavi olurduk. İşte bu CHP zihniyetine ders vermeliyiz. Aslında CHP Genel Başkanı olamazdı bu genel müdür, nasıl oldu? Bu kendi genel başkanını bir kasetle devirerek, kaset genel başkanı oldu. Şimdi aynı bu tezgahların içerisinde yine var. Şimdi birilerinin hazırlamış oldukları bu gözetlemeler var ya bu gözetlemeleri birlikte paylaşıyorlar, dinlemeleri paylaşıyorlar yaptıkları iş bu. Netice alamayacaklar, sandıkta hesabını verecekler. İstanbul’u CHP’den aldım susuzdu, CHP budur. CHP susuzluk, kirliliktir, kesinlikle söylüyorum. Bu böyle bir hava kirliliği değil aynı zamanda çöp dağlarıdır. İstanbul ondan kurtulduğu için hep bizimle yoluna devam etti. Bu adımları atan bu iktidarın en önemli kişisini Binali Yıldırım’ı İzmir’e veriyoruz. Böyle bir isim gerekiyordu İzmir’e, kabiliyet gerekiyordu, bilgisi tecrübesiyle birikimiyle o yakışıyordu. İnşallah büyük İzmir mitinginde bunları konuşacağız."

ALTERNATİF ÇÖZÜMLER PLANLANDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile partisinin İzmir adayını açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kentten ayrılışları sırasında havalimanında denk gelmeleri ihtimali veya olumsuzluk yaşanmaması için alternatif çözümler geliştirildi. Başbakan Erdoğan’ın, dönüş yolu öncesi VİP bölümünden yapması planlanan konuşması, balkonda yerin dar olması ve kalabalık partililerin sığmayacağı gerekçesiyle İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda, DHMİ iş makinelerinin konulduğu boş alana alındı. Başbakan Erdoğan, konuşmasını burada parti otobüsü üzerinden yaptı ve  yaklaşık 15 bin partili ise Başbakan Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulundu. Yine iki genel başkanın kentten ayrılış saatlerinin denk gelmesi durumunda, VİP’nin hemen yanındaki CİP salonununda ayrı ayrı kullanılması planlandı, buna göre düzenlemeler yapıldı, bariyerler ve çevik kuvvet ekipleriyle aralarında önlem alındı. MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin VİP bölümünden ayrılmasından yaklaşık 1 saat sonra Başbakan Erdoğan, konuşmasını tamamladı ve aprondan yine uçağına geçerek kentten ayrıldı.

Turaç TOP, Taylan YILDIRIM, Eray ARPAŞİN / İZMİR, ()