Üsküdar'da restorasyonu tamamlanan Kısıklı Abdullahağa Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı. Öğle namazının ardından gerçekleştirilen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışta konuşan Hilmi Türkmen caminin tarihi ile ilgili bilgiler vererek açılışın hayırlı olmasını diledi.
"HEDEFİMİZ TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK CAMİNİ ÜSKÜDAR'A KAZANDIRMAK"
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise törende yaptığı konuşmada, "Bugün buralar geçmişi itibariyle bostanlarla dolu olan bölge idi. Bostancıbaşı Abdullahağa Camii ki tarihi itibariyle bu mescidimizin mazisi 5 asır. Bazı restorasyonlar geçirmiş şimdi de son restorasyonu bir hayırseverimiz yapmışlar. Bundan sonraki sürece inşallah bu camimiz yenilenmiş haliyle devam edecek, ümmetin emrinde olacaktır. Üsküdar hakikaten manevi havası itibariyle farklı bir ilçemiz. Bu beldede inşallah şimdi de Çamlıca'da bir mabedimiz yükseliyor. Şu anda kaba inşaatının büyük bir kısmı bitmiş vaziyette. İnşallah hedefimiz iki yıla kalmaz orayı da bitirmek ve Türkiye'nin en büyük camiini inşallah Üsküdar ilçemize kazandırmak. Dualarımızla inanıyorum ki ülkemiz dünyada örnek yerini koruyacaktır. El ele vereceğiz bir olacağı, iri olacağı, diri olacağız ama birbirimizi Allah için sevecek kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız" ifadelerini kullandı.
Törende İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran da açılış duası yaptı. Duanın ardından protokol üyeleri sembolik kurdeleyi keserek caminin açılışını gerçekleştirdi
Erdoğan Abdullahağa Camiini dualarla açtı