BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 113 tesisinin toplu açılışını yaptı. Erdoğan, "2023 hedeflerine adım adım yaklaşıyoruz" dedi.
Ankara Arena'da gerçekleşen törende, Türkiye'nin farklı şehirlerinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 113 tesisinin açılışı gerçekleştirildi. Tarihe endeksli açılışları 4 yıldır sürdürdüklerini belirten Erdoğan, "Bir tek törenle 3 milyar 250 milyon liraya mal olan 113 dev projeyi resmen hizmete alıyoruz. Bu 113 tesis yurdumuzun dört bir köşesine yayılıyor. Biz hizmet yarışımdayız, birileri laf yarışında" dedi.
"Bizi eleştirenler karadan yol yapamazken biz deniz altından tüneller yapıyoruz" diyen Erdoğan, "Son 11 yılda su, ormancılık, tabiat koruma ve meteoroloji alanınada Cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımlarını gerçekleştirdik. 11 yılda 268 barajı ülkemize kazandırdık. Şehirlerimizin 2071 yılına kadar içme suyu ihtiyaçları planladı. Türkiye'yi her alanda büyütüyoruz" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, "Yoluyla, suyuyla, mimarisiyle, toplu konutlarıyla 81 şehrimizi yeniden inşa ediyor, çevreye düşkün olarak yeşille bütünleşerek şehirlerimizi ihya eden insanımıza hayat kalitesi yüksek şehirler kazandırıyoruz. 2023 hedeflerine adım adım yaklaşıyoruz. 2023 vizyonumuzu adım adım gerçeğe dönüştürüyoruz. Son çeyrek büyüme oranları açıklandı. Türkiye dünyadaki birçok devi geride bırakarak 4.4 büyüdü" dedi.