CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, hükümeti rüşvet operasyonu kapsamında eleştirerek, "Kabe'den örtü dahi getirseler bunun üzerini örtmeleri mümkün değildir" dedi.

TBMM'de, Genel Kurul birleşimi açıldıktan sonra Başkanlık Divanı oluşmadığı gerekçesiyle birleşim 25 Aralık Çarşamba günü saat 15.00'de toplanmak üzere kapatıldı. Genel Kurul'dan çıkan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de basın toplantısı düzenledi ve meclisin 18 gün tatil edileceğini belirterek duruma tepki gösterdi. AKP'nin TBMM'yi kapalı tutma girişiminde bulunduğunu belirten Altay, “Meclisi 18 gün resmi olmayan yollarla kapalı tutma anlayışını benimsenmiştir. TBMM özellikle böyle bir dönem açık olmalıdır. TBMM denetim gücünü kullanmalıdır. İktidar partisi milletvekillerinin de bugün TBMM'ye gelmemeleri için verilen bir emir ve talimatın gereği olarak milli iradenin tecelli etmesinin engellenmesini CHP olarak kınıyoruz. Nereye kadar kaçabileceklerini merak ediyoruzö dedi.

Altay,sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yaşananlardan sonra bu hükümetin hukuken zanlı, siyaseten kirli ve kamu vicdanında ayıplı olduğu bugün Meclis'ten kaçmalarıyla tescil edilmiştir. 2014 yılı AKP ile millet arsında asrın hesaplaşma yılı olacaktır. Hükümetin biran önce normal demokrasilerde görülen anlayışın içine dönmesini bekliyoruz. Bu rüşvet ve yolsuzluğu örtmek için her yolu deneyen hükümetin Kabe'den örtü dahi getirseler bunun üzerini örtmeleri mümkün değildir. Bugün neden hiçbir AKP milletvekili TBMM Genel Kurulu'nda değildi, neden kaçıyorsunuz. Neden korkuyorsunuz. Meclisin 15 günden fazla kapalı kalması kural ve hukuk dışı bir uygulamadırö

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Bakanlar koltuklarından ayrılmazsa gereğini yapacağız' yönünde yaptığı açıklamanın bir gazeteci tarafından hatırlatılması üzerine Altay, "Bakanlar koltuklarından ayrılmazlarla meclise gelip Bakanlar Kurulu'nda oturmaları hiç kolay bir şey değildir. Burada şiddetten bahsetmiyoruz. Kürsüye çıkan arkadaşımız meclisin gündemi ne olursa olsun bu konuyu ele alacaktır. O bakanlardan bunun hesabını sormak milletin bize verdiği görevdir. Ben gelebileceklerini zannetmiyorum. Bu iş gensoruyu çok aşmış bir iş." Diye cevapladı.

ALTINOK'A TEPKİ

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'ın İstihbarat Şube Müdürü'nü ifade vermeye göndermemesine de tepki gösteren Altay, " Bunlarda bir yedirmeme hastalığı var, hep kendileri yiyecekler. İstanbul Emniyet Müdürü başlarken çok kötü başladı. Polis teşkilatını hükümet sevk ve idare ediyor olabilir ama polis devletin polisi olmalıdır" dedi.