Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA () - CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i eleştirdi. Altay, "Meclis Başkanı bir demokrasi ayıbı işleyerek, yolsuzluklara kendisini siper etmek suretiyle itibarına büyük halel getirmiştir. Bizim talebimiz bu fezlekelerin bugün, hemen milletvekillerinin tetkikine açılması lazım" dedi.

Altay, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Meclis Başkanının 4 eski Bakan ile ilgili fezlekelerin 28 Şubat günü TBMM'ye ulaştığı yönünde bilgi verdiğini belirten CHP Grup başkanvekili Engin Altay, "Meclis Başkanı TBMM içtüzüğünü aykırı fiil ve tutumda bulunmuştur. Milli iradeye bundan daha büyük bir saygısızlık yapamaz, fezlekelerin saklanması yoluyla milli iradenin hiçe sayılması TBMM Başkanı'na yakışmamıştır. Anayasa'nın 138'nci maddesi öldü diyen Meclis Başkanı'ndan bir başka tavır da beklemiyorduk. Adı yolsuzluğa karışmış bakanlara bir nevi suç ortaklığı yapmıştır, yolsuzluklara kendisini siper etmiştir, itibarına halel getirmiştir" dedi.

"MECLİS BAŞKANI AÇIKÇA GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANMIŞ VE MİLLİ İRADEYİ HİÇE SAYMIŞTIR"

TBMM İçtüzüğün 51'nci maddesine değinen Altay, "Meclis Başkanı açıkça görevini kötüye kullanmış ve milli iradeyi hiçe saymıştır. Meclis Başkanı'nın 'inceletiyorum' demek gibi bir görev tanımı yoktur. Bu fezlekeler ilk fezleke mi, yoksa içi boşaltılmaya çalışılmış ikinci fezleke mi bilmiyoruz. TBMM Başkanı kendine yakışanı yapmamıştır. Bugünlerin modası sıfırlama. Meclis Başkanı bir demokrasi ayıbı işleyerek yolsuzluklara kendisini siper etmek suretiyle itibarına büyük halel getirmiştir. Bizim talebimiz bu fezlekelerin bugün, hemen milletvekillerinin tetkikine açılması lazım. Bugün gelen kağıtlarda bunun duyurulması lazım" diye konuştu.

() (FOTOĞRAFLI)