MERSİN'DE PLAJLAR BOŞALDI
Mersin'in en gözde tatil bölgelerinden olan Silifke İlçesi'ndeki Kızkalesi, seçim nedeni ile boş bir hafta sonu geçirdi. Sezon başından bu yana özellikle hafta sonları tıka basa dolan Kızkalesi sahilleri, tatilcilerin oy kullanmak sandığa gitmesi sonucu boş kaldı. Daha önceleri yer bulmakta güçlük çekilen sahildeki şezlong ve şemsiyeler görevliler tarafından toplandı.
Sahillerin boş kaldığı Mersin'de vatandaşlar kadar kentin protokolü ve siyasiler de sandık başına giderek oy kullandı. Ak Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan ile MHP Milletvekili Ali Öz, Akdeniz Bölge Komutanlığı İlkokulu'nda oy kullandı. Eşi Songül Çağlayan ile 1220 numaralı sandıkta oy kullanan Çağlayan, çıkışta yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Bundan sonra milletin seçtiği Cumhurbaşkanı, millete hesap verecek. Önceki yıllarda siyasetin birbiri ile çatıştığı, kavga ettiği, cumhurbaşkanı seçildikten sonra da çok çeşitli görüşlerin yapıldığı yıllar geride kaldı. Sandıktan kim çıkarsa tüm millet karar uyacaktır. Çıkan isim 77 milyonun Cumhurbaşkanı olacaktır. Çok aydınlık günler bizi bekliyor. Eski Türkiye geride bırakılmış ve yeni Türkiye'nin temellerini atıldığı bu dönemde Türkiye önemli mesafe kat edecek, 2023'e son derece güçlü irade ve siyasi kadro ile, Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm halklarının birlikte yaşadığı önemli mesafeleri kat edecektir. Bir siyasi istikrara kavuşulmasının sonuçlarını geçtiğimiz 12 yılda gördük. Bu gün Türkiye'de ekonomi bu kadar güçlenmişse, siyasi istikrarın bundaki önemi yüksektir. Türkiye çok kısa dönem içinde, dünyadaki gelişmiş ülkeleri örnek alacak bir tarzda, Başkanlık yada yarı Başkanlık gibi bir sisteme de bir an önce kavuşur ve son derece güçlü bir siyasi irade, güçlü bir Devlet Başkanı ve onun beraberinde olacak hükümette çok önemli mesafeler kat eder."
'DEMOKRASİ ŞÖLENİ YAŞANIYOR'
1221 numaralı sandıkta oy kullanan Milletvekili Ali öz ise, "Halkın oyları ile belirlenecek olan bir seçim süreci yaşıyoruz. Gezdiğimiz yerlerde katılımın yüksek olduğunu görmek bizi mutlu ediyor. Vatandaş düşüncesi ne olursa olsun demokratik hakkını kullanmak için sandık başına gidiyor. Bu sevindirici. Milletin iradesi nasıl tecelli ederse herkes buna saygı duymak zorunda. Demokrasi şöleni yaşanıyor. Kavgasız, huzur ve barış içerisinde bir seçim yaşanıyor" diye konuştu.
'TÜRKİYE'NİN GELCEĞİ İLE İLGİLİ KARAR VERİLECEK'
Kültür ve Turizm Eski Bakanı ve CHP Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar, eşi Serap Sağlar ile birlikte oyunu Gazipaşa Orta Okulu'ndaki 1114 numaralı sandıkta kullandı. Oyunu kullandıktan sonra bir açıklama yapan Sağlar şöyle konuştu:
"İlk defa Türkiye halkı Cumhurbaşkanı seçimi için sandık başına gidiyor. Mersin'de hava sıcak, dolayısıyla seçime katılım bu saatlerde düşük gibi görünüyor ama öğlenden sonra oy kullanımının yoğunlaşacağını umuyorum. Çünkü Türkiye'nin geleceği ile ilgili bir karar verilecek. Bu karar da son derece önemlidir. Bu seçim siyasi parti ve yerel seçimlerinden çok farklı bir seçim bu. Bu seçim Türkiye'nin dünya uluslararası ailesi içerisinde saygın birde yerde kalıp kalmaması ile ilgili bir seçim bu. Türkiye'nin rejimi, gelecekle ilgili hayallerinin olması ile ilgili bir seçim bu. Bu nedenle yurttaşlarımızın çok ciddi bir seçim geçirdiğimizin farkında olması gerektiğine inanıyorum."
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz da eşi Hatice Kocamaz ile birlikte oyunu Tarsus'ta Altaylılar Mahallesi Mustafa Kemal Anadolu Lisesi'ndeki 1021 numaralı sandıkta kullandı. Çıkışta vatandaşlarla bir araya gelen Kocamaz çocukları da sevmeyi ihmal etmezken, "Cumhurbaşkanlığı seçimi, Ülkemize, milletimize ve Mersin'e hayırlı olsun" dedi.
Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan ise eşi Sembol Tarhan ile Kuyuluk Belediye Ortaokulu'ndaki 1072 numaralı sandıkta oyunu kullandı. "Ülkemizin aydınlık geleceği için oylarımıza sahip çıkalım" diyen Tarhan, okulda kurulan diğer sandıkları da dolaşarak, görevlilere başarılar diledi.

FOTOĞRAFLI