GURBETÇİLER 26 TEMMUZ'DAN İTİBAREN OY KULLANABİLİR
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Devrek İlçesi'nde Kaymakam Orhan Yalınız ve Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Semerci'yi ziyaret etti. Ziyarette konuşan İşler, yurt dışında yaşayıp da tatil için Türkiye'ye gelenlerin, 26 Temmuz'dan itibaren oy kullanmaya başlayabileceklerini söyledi. İşler, şöyle dedi:
"Buraya gelen vatandaşlarımız gurbette yaşadıkları yerde sandıklar açılmadığı için oy kullanamadılar. Buraya geldiklerinde de gümrük kapılarında sandıklar açılmadığı için oy kullanamadılar. Burada kayıtları yoksa, oy kullanmak istiyorlarsa yapacakları tek bir şey var. En yakın gümrüklü havalimanına giderek sandıkta oylarını kullanacaklar. 26 Temmuz'dan 10 Ağustos'a kadar herhangi bir gün gidip oylarını kullanarak vatandaşlık haklarını kullanabilirler."
İşler, yurt dışında yaşayan ve Türkiye'ye gelemeyen vatandaşların da bulundukları ülkelerde oy kullanabileceklerini söyledi. İşler, YSK'nın internet sitesinden 25 Temmuz'a kadar alacakları randevu ile belirledikleri o gün oylarını kullanabileceklerini ifade etti.
Belediye Başkanı Mustafa Semerci'nin, üzerinde ismi yazılı olan Devrek bastonu hediye ettiği Başbakan Yardımcısı İşler, daha sonra ilçeden ayrılarak Ankara'ya hareket etti.

FOTOĞRAFLI