Fırat KESKİNKILIÇ/ANKARA, () - TÜRK Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Birleştirilmiş Kanun Tasarısı görüşmelerinin yapıldığı TBMM Adalet Komisyonu'na, Yargı-Sen Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, davetli olmadığı gerekçesiyle alınmadı.
Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Birleştirilmiş Kanun Tasarısı görüşmelerinin yapıldığı Adalet Komisyonu Başkanvekili Hakkı Köylü başkanlığında toplandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da katıldığı komisyon toplantısına Yargı-Sen Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da geldi. Eminağaoğlu, sendikalarının tüzel kişilik kazandığına dair yargı kararını ve komisyona katılma taleplerini Komisyon Başkanvekili Hakkı Köylü'ye iletti. Köylü, dilekçenin inceleneceğini ve davetli olmadığı gerekçesi ile Eminağaoğlu'nu komisyon çalışmalarına katılamayacağını söyledi.
Komisyon salonundan çıkan Eminağaoğlu, gazetecilere, "Verilen bir dilekçe oylanmak zorundadır. Bu demokrasinin keyfiliğini gösteriyor. Son alınan yargı kararını ibraz ettim, sendikamızın tüzel kişilik kazandığına dair yargı kararı komisyonun önündedir, bunun dünyada bir başka örneği yoktur" dedi. Komisyon salonuna alınmayan Eminağaoğlu, ardından toplantı salonunun bulunduğu yerden ayrıldı.
KAVGA ÇIKMIŞTI
TBMM Adalet Komisyonu'nda geçtiğimiz Ocak ayında HSYK kanun teklifinin görüşüldüğü sırada komisyona gelen Eminağaoğlu'na AK Partili Zeyid Aslan uçan tekme atmış ve kavga çıkmıştı.

(HT/AK)