Muhammet BAYRAM / ANKARA, () - EMEKLİ-Sen üyeleri emekli maaşlarını ve emekli haklarının yetersizliğini protesto etti.

Kızılay Milli Müdafaa caddesi üzerinde toplanan DİSK'e bağlı Emekli-Sen üyeleri, emekli olduktan sonra mağduriyetlerini kamuoyuna duyurmak için, Başbakanlık, TBMM ve Maliye Bakanlığına yürüyerek eylem yaptı.

Gittikleri yerlerde oturma eylemi gerçekleştiren Emekli-Sen üyeleri, 'İnsanca yaşam istiyoruz, kazanana kadar sokaktayız, sahte değil gerçek intibak yasası' yazılı dövizler açtı ve, 'Emekliyiz haklıyız kazanacağız, bu daha başlangıç mücadeleye devam' sloganları eşliğinde yürüdü.

DİSK Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, "Çıkarılan hiçbir yasa emeklinin ve emekçinin lehine olmadı. Ev alayım, araba alayım, gideyim sahil kentinde yaşayayım hayalleri kuran emekliler bugün bu hayallerden çok uzak insanca yaşama olanaklarından yoksun yaşıyorlar. 2003 yılında çıkarılan 4956 sayılı yasa ile çalışan emeklilerden sosyal güvenlik destek primi alınıyor. Eğer emeklilerin kendilerine yeterli maaş verilse zaten hiçbir emekli çalışmak istemez. Türkiye gibi genç bir nüfusa sahip olmakla övünen bir ülkede, yaşı ilerlemiş insanların çalışıyor olması bu ülkenin utancıdır" dedi.

Son olarak Maliye Bakanlığı'na yürüyen Emekli-Sen üyeleri burada oturmak eylemi yaparak olaysız bir şekilde dağıldı.

(FOTOĞRAFLI)