Recep DEMİRCİ- Hayati YALÇIN/ERZİNCAN, GÜMÜŞHANE, () - ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, İstanbul’da araba vapurundan bir otomobilin denize düşmesi ile ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi. Bakan Elvan, seçim çalışmaları için geldiği Erzincan'da esnaf ziyaretinde bulundu.
Bakan Lütfi Elvan, Vali Abdurrahman Akdemir’i makamında ziyaret etti. Muhalefet partilerin ülke ile ilgili projesinin bulunmadığını ileri süren Bakan Elvan, "Çareleri kalmadı, milli iradeden de umudunu kestiler. Başka yol ve yöntemlere girişme eğilimindeler. Biz her zaman eleştirilere açığız. Ama yapılan her mücadele demokratik platformlarda olmalı, yasal çerçevede yapılmalı" diye konuştu.
Hızlı tren projesiyle ilgili yapılan çalışmaları anlatan Elvan esnaf ziyaretinde bulundu, ayakkabısını boyattı.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Erzincan'dan Gümüşhane'ye geçen Bakan Elvan, Kelkit İlçesi'nde, Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti, okul Müdürü Doç. Dr. Vecihi Aksakal ile görüştü. Basın mensuplarına İstanbul Sirkeci’deki araba vapuru iskelesinde bir otomobilin vapurdan denize düşmesiyle ilgili açıklama yapan Bakan Elvan, şunları söyledi:
“Saat 15.10 sıralarında Sirkeci’de bir araç araba vapura girmek üzereyken henüz belirlenemeyen nedenden ötürü denize düştü. Araçta bulunan 4 kişi yaralı olarak kurtarıldı ancak 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin. Yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Öğrendiğim bilgilere göre anneannesi de yoğun bakımda. Allah’tan şifalar diliyorum. İstanbul Liman Başkanlığı gerekli idari tahkikatı başlattı. Kaza İnceleme Kurulu ile bakanlığımızın denetleme elemanlarına gerekli talimatları verdim. Olay yerine intikal edip gerekli idari tahkikatları yapacaklar. Adli soruşturma da başlatıldı."
Sirkeci araba vapur iskelesinde meydana gelen olayda 3 yaşındaki Ece Su Yılmaz, Şaziye Güleren, Mine Dalkılıç ve Ebru Güleren denize düşen araçtan yaralı çıkarıldı. Ancak Ece Su Yılmaz olaydan sonra hayatını kaybetti.

RD,HY(KS/TM/ESM)  (FOTOĞRAFLI)