Demet ÖZTÜRK- Mükremin ÖKSÜZGİL/KAYSERİ, () - AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, muhalefetin 'nasıl bir cumhurbaşkanı' tariffini yorumlarken, "Bu tariflere bakıldığında sayın Kılıçdaroğlu apoleti, sayın Bahçeli ise Recep Tayip Erdoğan’ı tarif ediyor" dedi. Elitaş, AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayının Haziran ayının son haftasında belli olacağını da kaydetti.
Ak Parti Kayseri İl Başkanlığı Mayıs Ayı İl Danışma Meclisi toplantısı Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı. Danışma Meclisi’ne Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK parti milletvekilleri Yaşar Karayel ve İsmail Tamer’le ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.
Yaptığı konuşmada Milletin tüm Türkiye’de ve Kayseri’de 30 Mart'ta gerekli dersi verdiğini ve AK partiyle yola devam dediğini belirten Elitaş, Cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle ilgili ise şöyle konuştu:
"Şimdi önümüzdeki süreç Cumhurbaşkanlığı seçimleri. Muhafazakar, milliyetçi, manevi değerlerine hassas şekilde bağlı birini seçtirmemek için bir koalisyon kurulmaya, odak oluşmaya başladı. Sayın Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı arıyor. Siyasette acemi olup, birden bire tepeden inme genel başkanlığa getirildiği, halen genel başkan olmaya çalıştığı için, cumhurbaşkanı kimler olamaz diye tarif ediyor. Tarifine bakıyorsunuz. Onun tarifinden apoletli bir cumhurbaşkanı çıkıyor. Öbür tarafta Sayın Bahçeli, matematikte üstadı azamdır. Onun matematiğine aklımız sırrımız ermez. Çatı aday tarif ediyor, 'vatanını milletini seven, milletin gönlünde yer etmiş, büyük çoğunluğun oyunu almış gönlüne girmiş birisi' diye tarif ediyor. En son tarifine baktığım zaman, doğrudan doğruya AK parti Genel Başkanı Erdoğan’ı tarif ediyor."
AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayının Haziran ayı sonunda belli olacağını kaydeden Elitaş, 10 Ağustos oy verme günü. Cumhur ilk kez kendi başkanını seçecek. Fiili bir yarı başkanlık döneminin başladığını, sistemin Türk milletinin geçmişteki idari yapısına uygun idari yapıda olacağını düşünüyoruz" dedi. 
DÖ(OE/COŞ) (FOTOĞRAFLI)