EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, bayram tatilini geçirmek üzere geldiği Denizi'de, İsrail'i eleştirdi. Gazze'nin kısa süreli ateşkesten sonra yeniden bombalamaya başlamasını nefretle kınadığını belirten Zeybekci, "İsrail hükümetinin Gazze'de uygulamış olduğu terör, katliam ve soykırımı kabul etmek mümkün değildir. İsrail hükümeti bu kan gölüne boğulacaktır. Bunu bilerek söylüyorum" dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ramazan Bayramı tatili için Denizli'ye geldi. Bakan Zeybekci, bayram öncesi yetiştirme yurdu ve huzurevini ziyaret etti. Bakan Zeybekci'ye Vali Abdülkadir Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ve diğer protokol üyeleri de eşlik etti. İlk olarak yetiştirme yurduna giden Bakan Zeybekci, burada çocuklarla sohbet etti. Daha sonra çocukların bayramlarını kutlayan Zeybekci, çocuklara zarf içinde 50'şer TL harçlık verdi. Denizli Huzurevi'ndeki yaşlıları da ziyaret eden Bakan Zeybekci, onların bayramını kutladı. Bakan Zeybekci, yaşlıları da unutmadı çiçek ve çeşitli hediyeler verdi.
Ziyaretlerin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Zeybekci, ekonomik göstergelerin iyi bir noktaya ilerlediğini belirtti. Zeybekci, şöyle konuştu:
"Merkez Bankası ile gerek büyüme ilgili gerek cari açıkla ilgili ve enflasyon beklentileri ile ilgili aynı noktada olmayı ben çok önemsiyorum. Biz enflasyon beklentilerini daha aşağıda bekliyoruz. Biz enflasyonu 2014 yılında 7.6'dan daha iyimser görüyoruz. Türkiye gelecek yıl ise orta vadede daha cesur rakamları görecek. İnşallah yüzde 5'leri göreceğiz. Göstergeler de onu gösteriyor. Faizlerin yüksek olduğu malum. Bu faizlerle üretim de olmaz büyüme de olmaz. 2014 yıl sonu itibariyle cari açıkta yüzde 6.4 hedefini yüzde 5.5. seviyesine yaklaşarak göreceğiz. Bunun da sebebi bizim dış ticarette sağladığımız başarıdır. Şu anda tarihi bir başarı yakaladık. İhracatımızın ithalatımızı karşılama oranı yüzde 70 oldu."
İSRAİL'E SERT TEPKİ
İsrail'in yeniden Gazze'yi bombalamaya başlamasını nefretle kınadıklarını söyleyen Bakan Zeybekci, Suriye ve Irak'ta kardeşin kardeşi boğazladığını, bayram öncesi bu gelişmelerin Türk halkını üzdüğünü kaydetti. Zeybekci, şöyle konuştu:
"Suriye ve Irak'ta kardeş kardeşi boğazlıyor. Kardeşin kardeşi Allah-u Ekber diyerek katletmesi kabul etmek mümkün değil. Bu hiçbir dinde yok. İsrail hükümetinin Gazze'de uygulamış olduğu terör, katliam ve soykırımı kabul etmek mümkün değildir. Hedef gözetmeksizin sivillere, çocuklara bebeklere hedef alan saldırılarını lanetle kınıyoruz. Allah'ın laneti onların üzerine olsun. Masum insanları öldürmek bir şeye sığmaz. Teröristin bile bir mantığı vardır. Eşkıya bile kadına çocuğa dokunmaz. Ama Gazze'de plajda oynayan çocukları, hastaneleri, okulları vuran kişilerin ayaklarına dolansın. İsrail hükümeti bu kan gölüne boğulacaktır. Allah bunun hesabını soracak. İnşallah Ramazan Bayramı'nda bu akan kan durur ve Filistinliler güzel bir bayram geçirir. Biz İsrail'i akla ve vicdana davet ediyorum." 
İsrail mallarına karşı boykotları da değerlendiren Zeybekci, "İsrail ile 5.5 milyar dolarlık ticaret hacmimiz var. Boykot konusunda sivil baskı olarak kabul edilebilir. İsrail terörünü açıkça destekleyenler dışında vatandaşlarımızın dikkatli olması gerektiğini düşünüyoruz. Son olarak tüm İslam aleminin huzur ve barış dolu bir bayram geçirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI