ANKARA, () - DEMOKRAT Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, kendisini ziyaret eden Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na, "Cumhurbaşkanı adayımıza net desteğimizi ifade ettik" dedi.

Yaklaşık bir saat süren görüşmeden sonra yapılan açıklamalarda Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Demokrat Parti’nin merkezinde bulunmaktan dolayı büyük şeref ve mutluluk duyuyorum. Biraz önce CHP’nin merkezindeydim ve oradaki yaptığım konuşmadan, açıklamadan sonra buraya gelmek çok anlamlı bir şeydi. Türkiye’de iki büyük siyasi geleneğin kurucuları, CHP ile Demokrat Parti’nin ziyaretleri arka arkaya gelmesi ve bu iki partinin büyük uzlaşmayı açık olarak desteklemesi Türkiye’nin geleceği için umut verici, ferahlatıcı, huzur yaratan siyasi uzlaşmanın büyük ifadesidir. Burada, Sayın Demokrat Parti Genel Başkanıyla yaptığımız görüşme içerisinde kendilerine daha önce ilan ettikleri siyasi büyük destekten dolayı teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum"

Gültekin Uysal, "Öncelikle sizleri burada ağırlamış olmaktan dolayı mutluğumu ifade ediyorum. Kritik bir tarihi dönemeçte bu büyük milletin, bu tarihi milletin kadim yürüyüşünde bir kurucu unsur vazifesi görmek noktasında cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemli bir fonksiyon göreceğini biliyoruz. Bu anlamda açık yüreklilikle bu sürecin başından itibaren, başta ana muhalefet hüviyeti ile CHP ve TBMM’de temsil edilen grup itibari ile ve MHP’nin çatı aday teklifiyle beraber önemli bir inisiyatifi hiçbir kompleks göstermeden aldığı bu süreçte Demokrat Parti olarak değerli cumhurbaşkanımızın çizdiği, geçmişini de hatırlatarak anlamına ve bize yüklediği misyona, kurucu ruhumuzun bize emanet ettiği değerleri yarınlara taşımak adına açık yüreklilikle tavrımızı o gün de koyduk. Net bir şekilde Türkiye’nin yeniden olumlu bir iklime evrilmesi, rahat bir nefes alabilmesi adına bu cumhurbaşkanlığı seçimlerini bir manivelaya dönüştürme gayretimiz vardır. Bugün gelinen nokta itibarı ile Türkiye’yi tekrar merkez değerlerde, ortak değerlerde bu cumhuriyetin geçmişten bugüne taşıdığı ve tarihi yürüyüşü içerisinde bugünlere kadar taşıdığı demokrasi ve hukuk temelinde yeniden o geniş ortak paydayı oluşturabilmek adına bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Bu anlamda bu nitelikleri şahsında temsil eden değerli cumhurbaşkanı adayımızın Ekmeleddin İhsanoğlu Bey’in demokrasinin kemale ermesi noktasında isimlerinden mülhem bir şekilde Türkiye’de vicdanların karartılmaya çalışıldığı noktaya ihsan etmesi noktasında inşallah bunun da önemli bir süreç olacağına inanıyoruz" dedi.

(FOTOĞRAFLI)