Serhat TEZCAN/BURSA, () – MUHALEFET tarafından Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu, 12 Temmuz 2014 Cumartesi günü Bursa’ya gelecek. İhsanoğlu’nun Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi’nde 10 bin kişilik iftara da katılacağı bildirildi.
İhsanoğlu’nun gezisi dolayısıyla Çağdaş Gazeteciler Lokali'nde düzenlenen basın toplantısına CHP İl Başkanı Metin Çelik, MHP İl Başkanı Hasan Hasan Toktaş, DSP İl Başkanı Fikret Yılmaz, BTP İl Başkanı Ali Garaçoğlu, DP İl Başkanı İsmet Koyuncu ve partililer katıldı.
Grup adına metni okuyan CHP İl Başkanı Metin Çelik, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde ilk kez halkın seçeceği Cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlandığını belirterek, "Aday belirlenmesi sürecinde tüm siyasi partiler ve sivil toplum örgütleriyle görüşmeler yapıldı. Toplum ne düşünüyor, nasıl bir Cumhurbaşkanı adayı görmek istiyor? Bu konuda eğilimler tespit edildi, görüşler alındı. Genel başkanlarımız ülkemizin fikren ayrıştığı bir süreçte siyasal uzlaşı ve demokrasi kültürünün en güzel örneklerini vererek uluslararası alanda saygınlığı olan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu ortak çatı adayı olarak açıkladılar" dedi.
'BURSA'DA YÜZDE 60 - 65 OY BEKLİYORUZ'
Daha sonra basın mensuplarının 'Cumhurbaşkanlığı ile ilgili partiniz içerisinde bir sıkıntı yaşanıyor mu?' şeklindeki soruya Çelik, "İhsanoğlu'nun çatı adayı olması CHP'de gözle görülür, kamuoyunda görüldüğü gibi sıkıntı yaratmamıştır. İl ve ilçe örgütleri Ekmeleddin İhsanoğlu etrafında birleşmiş, bütünleşmiştir. Kendisine 10 Ağustos'ta yapılacak seçimlerde yürekten sahip çıkacaktır" diye konuştu. Çelik, Bursa'da Ekmeleddin İhsanoğlu için yüzde 60- 65 oranından oy alacağını düşündüklerini kaydetti.
'ÖZLENEN TABLO BU OLACAKTIR'
Soruyla ilgili MHP İl Başkanı Hasan Toktaş ise "Özlenen tablo bu olacaktır. Türkiye'de sağından, solundan farklı görüşlerdeki siyasi partilerini biraraya gelmesi özlenen tablodur. Bugün Türkiye'nin mevcut iktidarı ile despotça, diktatörce yönetim sergileyen Başbakan eliyle gelmiş olduğu durum ortadadır. Özellikle Güneydoğu'da paralel yapılanma oldu. Dış politikada sorunlar oldu. Devlet terbiyesi olan ortak değerlere sahip çıkan Cumhurbaşkanı adayı önemlidir" dedi.
10 BİN KİŞİLİK İFTAR YAPILACAK
Bursa programına Yeşil Türbe ziyareti ile başlayacak olan Ekmeleddin İhsanoğlu, Orhan Camii'nin önünde basın toplantısı yapacak. Osmangazi ve Orhangazi türbelerini ziyaret edecek İhsanoğlu, Ulu Camii'de öğle namazını kılacak. İhsanoğlu, Kapalı ve Açık Çarşı'daki esnafı ziyaret edecek.
Programında Gemlik'teki Celal Bayar'ın anıt mezarı ve müzesini de ziyaret edecek İhsanoğlu, 19.00'da Bursa Tekstil ve Ticaret Merkezi'ndeki toplantı salonunda kanaat önderleriyle bir araya gelecek, ardından BUTTİM'deki cami önündeki açık alanda yaklaşık 10 bin kişinin katılacağı iftar yemeğine katılacak.

FOTOĞRAFLI