CUMHURBAŞKANI adaylarından Ekmeledin İhsanoğlu, "Biz istiyoruz ki bu yarış medeni ölçüler içinde, çelebice, efendice, kibarca olsun diyoruz. Bizim bu katkımız devam ediyor" dedi.
Ankara'dan Eskişehir'e gelen Ekmeleddin İhsanoğlu, kent girişinde çiçeklerle karşılandı. Seçim otobüsüne binerek kent merkezine gelen İhsanoğlu yolda bulunanları selamladı. İhsanoğlu ilk olarak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i makamında ziyaret etti. Belediye binası önünde MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel ile birlikte otobüsten inen Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Yılmaz Büyükerşen, TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener ile MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker karşıladı. Ekmeleddin İnsanoğlu Büyükerşen ile makam odasında bir süre sohbet etti. İhanoğlu, Eskişehir'de sıcak ilgiyle karşılanmaktan mutlu olduğunu ifade ederek şöyle dedi:
"Gördüğümüz hüsnü kabul, bu sıcak ilgi, şehre girer girmez halkın balkonlarından, dükkanlarından, tramvay, metro, otobüs, arabalarındaki, taksideki insanların bizi fark edenlerin hepsinin sevgi gösterilerine mazar oldu. Sizin bu güzel şehrinizde bulunmaktan ayrıca mutluluk duyuyorum. Eskişehir Türkiye'nin yüz akı bir şehir. Her haliyle şehir hayatı, sokakları binaları, insanları kültür seviyesi, eğitim seviyesi gurur duyulacak bir şehrimiz. Burada bulunmaktan da çok mutluyum."
Eskişehir merkez Tepebaşı Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Ahmet Ataç'ın, "Keşke Türkiye Eskişehir gibi olsa" demesi üzerine İhsanoğlu, şöyle dedi:
"İnşallah olacak. Eskişehir de bir günde olmadı. İnşallah, aydınlık aydınlarımızın, kendilerini halka adamış önderlerimizin, liderlerimizin hizmetleriyle Türkiye gelişecek. Yoksa Eskişehir eskiden böyle değildi, hep böyle olacak inşallah. Buna inanıyoruz. Refah, demokrasi arttıkça bu oluşacak. Mühim olan istikrar içerisinde refahı artırmak, demokrasi içerisinde insan hak ve hürriyetlerinin en mükemmel şekilde uygulamasını sağlamak." 
Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen de, kardeşlik, siyasette zarafet, siyasette kültüre çok ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Ekmeleddin İhsanoğlu, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın kızı, 2 yaşındaki Zeynep'i kucağına alıp sevdi. İhsanoğlu daha sonra Kıbrıs Şehitleri, Hamam Yolu ve Köprübaşı caddelerinden yürüyerek halkı selamladı,  esnafı ziyaret etti. İhsanoğlu'na girdiği bir fırından simit ikram edildi. İhsanoğlu, simidin yarısını yolda karşılaştığı türbanlı bir kadına verdi.

FOTOĞRAFLI