CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı adayı Dr. Mehmet Ecer, başkan seçilmesi halinde Afyonkarahisar'ı dünya markası bir şehir haline getireceğini söyledi. Yerel seçimde partiden ziyade adayın önemine işaret eden Ecer, Eskişehir'in 3 dönemdir muhalefet partisinde olmasına rağmen Türkiye'nin en yaşanır kentlerinden biri olduğunu dile getirdi.

CHP'nin belediye başkan adayı Ecer, seçim ziyareti kapsamında Abdullah Özsoy İşhanı esnafıyla bir araya geldi. Seçmenlerin Afyonkarahisar Belediyesi ve başkanından neler beklediğini tespit etmek için vatandaşları ve isteklerini dinlediklerini kaydeden Ecer, esnafa projelerini anlattı. Esnafın özellikle gelir düzeyindeki gerilemeyle her geçen gün ekonomik gücünü kaybettiğini belirten ve sorunları not alan Ecer, yerel seçim için esnaftan destek istedi. Dr. Mehmet Ecer, Afyonkarahisar'da iktidar partisine destek verilmesine rağmen yeterli çalışmaların yapılmadığını, bir değişikliğin şart olduğunu söyledi.

DÜNYA ÇAPINDA

Ecer, "Afyonkarahisar birçok özelliği ile dünya çapında özel bir şehir konumunda. Ancak bu güne kadar göreve gelen belediye başkanları yeterli girişimlerde bulunmadıkları için, bu özelliklerini yeteri kadar ön plana çıkartamamış. Özelliklerini saymakla bitiremeyeceğimiz kadar değerli bir kentin marka olması ve gelişmesi için çok özel projeler hazırladık. Afyonkarahisar her bir özelliği ile dünya markası bir şehir haline gelecek. Bu başarıyı Afyonkarahisar halkı ile birlikte başaracağız" dedi.

ESKİŞEHİR ÖRNEĞİ

Belediye başkanlığında adayın önemine işaret eden Mehmet Ecer, 'Yerel seçimlerde iktidar partisi adayını seçmeliyiz, aksi halde şehre yatırım yapılmaz' anlayışının doğru olmadığını kaydetti. Bu konuda Eskişehir'i örnek veren Ecer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eskişehir'de muhalefet, bir belediye başkanına sahip. 3 dönemdir görev yapan Yılmaz Büyükerşen, kenti 15 yıl içerisinde yaşanabilir kentler sıralamasında ülke genelinde 2'nci sıraya yükseltmiştir. İllerin nüfusuna göre İller Bankası'ndan para kaynağı aktarılır ancak yatırımlar, belediye başkanlarının hazırlayacağı projeler ve girişimleriyle sağlanır. Ben belediye başkanı olduğum günden itibaren siyasi bir ayrım gütmeden çalışacağımı her platformda söyledim ve yine burada tekrarlıyorum. Bize destek verin kenti hak ettiği yere taşıyalım."

Daha sonra Karşıyaka Mahallesi'nde mahalleli kadınlarla bir evde bir araya gelen Ecer, Afyonkarahisar Otobüs Terminali AFTAŞ'a geçti. (FOTOĞRAFLI)