ADANA Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden 3.5 yıl önce uzaklaştırılan Aytaç Durak, CHP'den adaylık konusunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan teklif aldığını ancak bunun gerçekleşmediğini, partilerin adayları arasında da bir ayırım yapmayacağını açıkladı.
ANAP, DYP, AK Parti ve MHP'de siyaset yapan ve 5 kez seçim kazanan Aytaç Durak, merkez Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'ın CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilmesinin ardından yazılı bir açıklama yaptı.
Durak, "7 ay kadar önce Sayın Kılıçdaroğlu 'Partimizin aday olur musun?' dedi. Ben de 'İhtiyaç varsa neden olmasın?' demiştim. Ya ihtiyaç yokmuş, veya Sayın Genel Başkan'ın bu samimi istemi, partisindeki dış etkenli bazı güç odaklarına takılmıştır. Ben, kendisine adaylık talebinde bulunmamıştım" diye konuştu.
Adanalı seçmenlerin büyük parti, küçük parti ayrımı yapmaksınız, kendisine 5 kez oy verip belediye başkanı seçtiğini anımsatan Aytaç Durak, politikaya atıldığı 1984'te söylediği 'Siyasi ayrıcalığı belediyeye sokmayacağım' cümlesinin şimdiki adaylara örnek olmasını tavsiye etti. Durak şunları söyledi:
"Uzun başkanlık dönemimin başında 1 Mayıs 1984'de bir gazetede çıkan konuşma metnimi pano haline getirip, masamın arkasına asmıştım. Parti rozetlerim değişti, ama o pano arkamdan hiç inmedi. Hizmetlerim ve dürüstlüğümün yanında, tekrar tekrar seçilmemin sırrı, panodaki 'Siyasi ayrıcalığı belediyeye sokmayacağım' sözüm olmuştur. Önümüzde yeni bir seçim var. Belediyeme sokmadığım siyasi ayrıcalığı adaylar arasında da yapmayacağım. Onlara da tavsiyem bu olacaktır. Bu seçimlerin de, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."