DSP Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Jale Ağırbaş, MGK belgelerin açıklanmasına "Vatan hainliği" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek, "Onun bunu yapması, vatandaştan bunu saklaması vatan hainliği değil de bu mu vatan hainliği?" dedi. Ağırbaş, "Türk siyasi hareketi hiçbir dönemde bu kadar çalkantı yaşamadı. Dinlemeler, bavullar, fişlemeler, kirli düzenler, özel hayata müdahale. Gazetecilerin soru sorması yasak. Yüzde 10 seçim barajı hala duruyor. Bu nasıl demokrasi?" diye konuştu.
DSP Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Jale Ağırbaş, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2004 Milli Güvenlik Kurulu belgelerinin basına sızdırılmasıyla ilgili olarak, "Bunun adı özgürlük değil, bunun adı, düpedüz bu ülkeye, vatana ihanettir" sözlerine tepki gösterdi. Ağırbaş, bunu vatandaştan saklamanın vatan hainliği olduğunu öne sürerek, şunları söyledi:
"Başbakan, cemaat ve tarikatlarla bir koalisyon oluşturmuş. Bunun altına imzalarını atmış. Onun bunu yapması, vatandaştan bunu saklaması vatan hainliği değil de bu mu vatan hainliği? Buna gelene kadar çok vatan hainliği var ortada. Vatan hainlerine önce halk, sonra da halktan aldığı destekle DSP hesap soracak."
DSP Genel Başkan Yardımcısı Ağırbaş, demokrasi, insan hakları ve hukukun ayaklar altına alındığı bir dönemden geçildiğini öne sürüp, Başbakan Erdoğan'ın "Ne istediyseniz verdik" yönünde itiraflarda bulunduğunu dile getirerek, "Türk siyasi hareketi hiçbir dönemde bu kadar çalkantı yaşamadı. Dinlemeler, bavullar, fişlemeler, kirli düzenler, özel hayata müdahale. Demokrasi diyorlar, gazetecilerin soru sorması yasak. Yüzde 10 seçim barajı hala duruyor. Bu nasıl demokrasi?" dedi.
Ağırbaş, belediye başkan adayı gösterilen bakanların hala görevlerinden istifa etmediğini hatırlatarak, "Hukuka aykırı keyfi yöntemlerle ülke yönetilmez. Ülkede güçler savaşı yaşanıyor, insanlar ayrıştırılıyor. İnsanımız, bu keyfi ve tek adam yönetimine 'Dur' diyecek" dedi. Ağırbaş, 12 yıldır iktidarı ve muhalefeti ile kötü bir yönetim olduğunu ileri sürerek, "Eğri cetvelle doğru çizgi çizilmez. Halkımız bu partilere mecbur değil. Bölücülere, gericilere, ülkeyi satanlara, kul hakkı yiyenlere “dur' diyecek, doğruları söyleyen parti, DSP’dir" dedi.