Bünyamin YIL/ADANA, () - ADANA'da DSP Seyhan İlçe Belediye Başkan adayı Orçun Ünlü, MHP'ye katılıp parti rozeti taktı. Ünlü ile birlikte 250 kadar DSP'li de MHP saflarında yer aldı.
Seyhan Otel'de MHP mahalle temsilcileri toplantısı öncesinde DSP Seyhan İlçe Adayı Orçun Ünlü'nün MHP'ye katılım töreni gerçekleşti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, yaklaşık 600 partilinin katıldığı toplantıda partisinin Türk tarihinin mirasçısı olduğunu belirtip 40 yıldır tertemiz kalabilmeyi başardığını, onun için vatandaşların gönül rahatlığıyla geldiğini söyledi.
Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Oktay Öztürk, "Muhteşem bir tablo oluşturmuşsunuz. Bu tablo sanki karanlık gecenin şafağı gibi. Şafak söküyor inşallah. Her günümüzü güzelliklerle taçlandırıyoruz. Artık herkes şuna inandı ki Türk tarihinin mirasçısı MHP'dir. Partimizde herkese yetecek sevgi var. MHP, her darda olanın sığınacağı limandır. MHP geçmişi bugüne taşıyan, geleceğe götürecek yegane teminattır. Tertemizdir. Onun için vatandaşlarımızda gönül rahatlığıyla kapımızı şereflendiriyorlar. Bu salonda da böyle bir tablo görüyoruz. Allah bu arkadaşlarımızı verdikleri karar noktasında mahcup etmesin. İnşallah hepinizin yüreğindeki sıcaklık onları da saracak. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Daha sonra Orçun Ünlü ve 250 arkadaşı adına bir grup sahneye davet edildi. Orçun Ünlü'nün rozetini Oktay Öztürk takarken, diğer katılımcıların rozetini MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, MHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Mustafa Çalışkan ve MHP ilçe başkanları taktı.
Üç Hilal rozetini taktıktan sonra söz alan Orçun Ünlü, radyoculuk yaptığını, meslek hayatında bir çok canlı yayın yaptığını ancak daha önce bu kadar heyecanlandığını hatırlamadığını vurguladı.
AK Parti iktidarını eleştiren Ünlü, "AK Parti'yi yıkmanın tek yolunun, milliyetçilik, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet çatısı altında birleşmek olduğunun farkına vardım. Onun için MHP'ye katılma kararı aldım. MHP'li olduğum için onur ve gurur duyuyorum" diye konuştu.

BY(BK/BT) (FOTOĞRAFLI)