DEMOKRATİK Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker partisinin yeni ilçe teşkilatı binasının açılışı ve partisinin belediye başkan adayını açıklamak için Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne geldi. Partisinin Cavit Şakir Caddesi’ndeki yeni ilçe binasının kurdelasını kesen Türker, daha sonra partisinin Bodrum belediye başkan adayının Ümit Baltutan olduğunu açıkladı.
Adaylık için Aytaç Arslan ve bir ay önce CHP’den istifa ederek, DSP üye olan Ümit Baltutan’ın aday adayı olduğunu hatırlatan Türker, "İki ay için yapılan eğilim yoklaması sonucunda Ümit Baltutan’ın ismi genel merkeze iletildi. Doğruluk ve dürüstlük ilkesi kapsamında Biz de Bodrum Belediye Başkanı Adayı’mızı Ümit Baltutan olarak açıklıyoruz. Baltutan ve Arslan, Bodrum için birlikte çalışmaya devam edecek. Birlikte Bodrum için proje üretmeye devam edecekler. Önümüzdeki günlerde de 31 asil ve 28 yedek meclis üyesi adayı belirlenecek” dedi. Türker, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.
CİDDİ BİR DÖNÜŞÜM SÜRECİ YAŞIYORUZ
Türkiye’nin ciddi bir dönüşüm süreci yaşadığını bunun da kamuoyuna farklı isimlerle insanlara cazip gelen özgürlük, demokratikleşme, değişim, halkın etkili olması, gibi kavramlarla tanıtıldığını ileri süren Türker, “Ancak, tam tersine özgürlüklerin kısıtlandığı, demokratikleşmenin geriye gittiği, demokrasinin artık yaşanmaz hale getirildiği ve Türkiye’nin dış politikada önemli kayıplar yaşadığı bir dönemi yaşıyoruz. Dün Azerbaycan’ın kurucu lideri Haydar Aliyev’in ölüm yıldönümüydü. Türkiye’de, 'Komşularıyla sıfır sorun politikası uyguluyorum' diyen iktidar partisinin Dışişleri Bakanı ise aynı gün Ermenistan’ın Başkenti Erivan’daydı. Böylesi bir tutarsızlığın yaşandığı bir süreçte hak talebinde bulunanlar şiddetle susturulmaya çalışıyor, şiddetle susturulanlar medyada karartılıyor. Bu sefer halk galeyana gelip bu karartmalara ve şiddete isyan ederken, Türkiye’nin yer yerinde yaşadığımız Gezi olaylarını birilerinin 'darbe' diye tanıttığı bir dönüşüm süreci yaşıyoruz. Oysa Türkiye’nin bugün konuşması gereken şey, 'Kaliteli eğitimi nasıl sağlarız? Sosyal güvenlik haklarını nasıl iyileştirebiliriz? Kadınların yaşamlarını nasıl daha iyileştirip, eşit koşullarda fırsatların kullanılmasını sağlayabiliriz? Gençlerin işsizlik sorununu nasıl çözebiliriz' olması gerekirken, bütün bunların dışında parlamentoda bile gördüğümüz gibi kavramlar üzerinden insanlar birbiri ile kavga ediyor ve günlerimiz heba oluyor" dedi.
Türkiye’nin iki partili sisteme itilmek istendiğini de öne süren Türker, “1983 yılından bu yana dayatılmak istenen ve Türkiye’de esasında demokratik yapıyı değiştirmeyi amaçlayan iki partili sisteme, yerel seçimlere giderken itekleniyoruz. Bir tarafta iktidar partisinin kötü yönetimi ve Cumhuriyet’in 2023 yılını Cumhuriyet’in 100. yılında bağnazlık yılı olarak oluşturacağı endişesiyle Ak Parti’den kurtulalım derken, yağmurdan kaçak doluya tutulur misali muhalefet partisinin Türkiye’nin bölünmesine ve laikliğin zedelenmesine seyirci kalmasını hepimiz ibretle izliyoruz. Tek çıkış yolu Türkiye’nin siyasal inancı, ilkesi, düşüncesi olan ve bu hedeflerin peşinden koşanların Türkiye’nin laik, demokratik hukuk devleti olgusunu yaşatmasıyla ilgili olarak, bu seçimlerde tavır koymasıdır. Rekabetin varlığı muhalefet partisinin de kendisine gelmesini sağlar. Başka kesimlerinde daha farklı bir anlayışla Türkiye’nin yönetilmesi yönünde destekçi olur. Bu karartma devam ederse çocuklarımızın geleceğinden ve sürdürülebilir bir yaşam tarzından söz etmek mümkün değil” diye konuştu.
DSP Genel Başkanı Türker, açıklakmalarının ardından Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan’ı makamında ziyaret etti.