DEMOKRATİK Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, "DSP, Trakya’yı bölücülerle işbirliği yapan partilere bırakmayacaktır" dedi.
Edirne’nin İpsala İlçesi’ne gelen DSP Genel başkanı Masum Türker, Cumhuriyet Meydanı’na çok sayıda partili tarafından davul ve zurna eşliğinde karşıladı. Karşılama töreni ardından ilçe teşkilatını ziyaret eden Türker, burada DSP İpsala İlçe Başkanı Süleyman Onar ve partililerle görüştü. Masum Türker, ardından İpsala Belediye Düğün Salonu’na geçerek, Özer Türker’in İpsala Belediye Başkan adayı olduğunu açıkladı. Türker, İpsala’da DSP olarak yerel yönetimlerle ilgili ilk belediye başkanının tanıtım programını gerçekleştirdiklerini belirterek, şöyle dedi:
"DSP, Trakya’da bayrağını sallandırmaya devam edecektir. Ben buradan açıklıyorum. Demokratik Sol Parti, Mustafa Kemal Atatürk’ün yadigarı olan Trakya’yı bölücülerle iş birliği yapan partilerin eline bırakmayacaktır, sahip çıkacaktır. Bugün, iktidar partisi de bölücülerle iş birliği yapıyor, ana muhalefet partisi de iş birliği yapıyor. Bunu saklayacaklar, inkar edecekler. Ama seçime yaklaştığımız zaman listelerinde, özellikle büyük kentlerden bölücülerin temsilcilerini aday olduğunu göreceksiniz. Bu noktada halkımıza, Trakyalılara büyük bir görev düşüyor. Bizlere özgürlüğü bırakan, başka bir ülkenin esaretinden kurtaran Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine sahip çıkmak gerekiyor. Onun emaneti Türkiye Cumhuriyeti’dir. Buna en iyi yanıt da, belediye yönetimlerinin Atatürkçü ama onları yönetenlerin de Atatürk’e sahip çıkan bir parti olmasıdır. O parti de Demokratik Sol Parti’dir."
CHP, DERSİM’İ BAHANE EDİP ATATÜRK’Ü SOYKIRIMLA SUÇLUYOR
Konuşmasında CHP'yi de eleştiren Türker, bu parti için ‘Atatürk’ün kurduğu parti’ denildiğini seçim bildirgesinin 35’inci maddesinde, Atatürk ile hesaplaşmanın yazıldığını anlatırken şöyle dedi:
"Dersim’i bahane edip, Atatürk’ü soykırımla suçlatıp, Türkiye’den yok etmek istiyor. Bunu kim istiyor? Bütün egemenler, dünyanın tüm zenginleri. Dünya’da birçok liderin heykellerini yok ettiler. Ama Türkiye’de bunu yapamıyorlar. Çünkü bizler var oldukça, Atatürk, Türkiye’nin her yerinde var olmaya devam edecektir. Yarın seçimlerde, ‘Gelin birleşelim, beraber olalım’ diyenlere bir çift sözünüz olsun. Cumhuriyet Halk Parti’sinin seçim bildirgesindeki 35’inci madde için ne düşünüyorsun? Eğer reddediyorsa, gelsin, Demokratik Sol Parti’nin kapısı sonuna kadar açıktır. Bunu yapanlar, yarın öbür gün ummadığımız başka şeyler de yaparlar."
Törene Türker’in yanı sıra, DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakaloğlu, Parti Meclis üyeleri Orhan Yeşilyurt, Bayram İğdeli, Mustafa Aslan ve Yakup Kavluk da katıldı. Masum Türker, konuşması ardından İpsala'dan ayrıldı.