ERGENE İLÇE TEŞKİLATINI AÇTI
DSP Genel Başkanı Masum Türker, Edirne’nin İpsala İlçesi’ndeki programının ardından Tekirdağ’ın Ergene İlçesi’ne geldi. Burada Türker, büyükşehir yasasıyla ilçe olan Ergene’de ilçe teşkilatının açılışını yaptı.
Burada gazetecilerin hükümet ile Fethullah Gülen cemaati arasında yaşanan gerginliğin hatırlatılması üzerine, Türker şunları söyedi: 
"2004 yılında Milli Güvenlik Kurulu’nda Fethullah Gülen cemaati ile ilgili alınmış iki karar olduğunu söyleniliyor. Başbakana yakın olmayan bazı cemaatlerle ilgili kararlarda var. Biz bunların açıklanmasını bekliyoruz. Bu kararın açıklanması başbakanın aslında kamuoyuna gerçekleri söylemediğini ortaya koyuyor. Bu konuda sanıyorum ki halk başbakanın doğruları, gerçekleri söylemeyen bir kişi olduğunu artık anlamışlardır."
Dershanelerin kapatılması yönündeki tartışmalara da değinen Türker, “Dershaneler değil öğrenci evleri de var. Başbakanın erkek kız öğrenci evleri diye ortaya attığı Gülen cemaatine ağırlıklı olarak yurt olarak kullanılan evlerdi.Fakat o tarihte bunun üzerini örtmek için sanki birlikte gayri meşru yaşayan öğrenciler imajı verilmeye çalışıldı. O zaman da söyledik, hakaret ediliyor örfümüzde, adetimizde olmayan bir şeyi böyle tanıtmak istediler.Ama ben şunu söylemek istiyorum, öğrenci evlerinin arkasından dershanelerin gelmesinin temel nedenlerinden bir tanesi özellikle PKK’ya verilen taviz. İkincisi de AKP’li gençlerin Fethullah Gülen gençlerini partiye devşirememesindendir. Çünkü Tayyip Erdogan kendi çizgisinde bile olsa kendisine destek de olsa kendilerine biyat etmeyenlerini dışlıyor. Bu konuda yüksek sesle konuşan milletvekillerini bile ihraç etmeye kalkıyor."
Daha sonra seçim otobüsün üzerinde partilileri selamlayan Masum Türker, Ergene İlçe Belediyi Başkan adayı Ali Rıza Akpolatı tanıttı.Ardından Türker, karayolu İstanbul’a hareket etti.