Mesut MADAN/ BURDUR, () - DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak, "Türkiye'de milli birlik ve beraberliği, yeniden demokrasiyi, hukuku, yeniden adaleti tesis edecek bir siyaset anlayışı ve aklıyla bu büyük milleti buluşturma mecburiyetimiz vardır" dedi.
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vermek üzere Burdur'a geldi. Partisinin Burdur İl Başkanlığı'nda açıklama yapan Uysal, Türkiye'nin kritik bir eşikte olduğunu söyledi. DP olarak, dün olduğu gibi bugün de milletin hak davasını tutup kaldırmak adına yürüdükleri yolda vatandaşla buluştuklarını belirten Uysal, "Türkiye'de milli birlik ve beraberliği, yeniden demokrasiyi, hukuku, yeniden adaleti tesis edecek bir siyaset anlayışı ve aklıyla, bu büyük milleti buluşturma mecburiyetimiz vardır" dedi.
YENİ MAĞDURİYETLER
DP lideri, konuşmasında şunları kaydetti:
"Kimliklerin yarıştırıldığı, mağduriyetlerin yeni mağduriyetler yaratılarak yarıştırıldığı, yaşanılan travmaların yeni travmalar yaratırcasına kutuplaşmayı ve bölünmüşlüğü derinleştirdiğini görüyoruz. Bu anlayışların karşısında geleceğini yaşadığı topraklarda gören, Türkiye'yi yeniden sadece bulunduğu coğrafyada değil, etki ve ilgi alanında bulunan manevi coğrafyamız dediğimiz bu coğrafyada hakim kılabilmek, hükümranlığını ve sözünün değerini artırabilmek adına bu mücadeleyi veriyoruz."
YENİ BİR İKLİM GEREK
Uysal, Türkiye'nin yeniden demokrasi temelinde, hukuk temelinde, demokratik kanalları işleterek, hukukun işlemesinin önündeki engelleri kaldırarak pek çok kritik meselesini çözebileceğine inandıklarını dile getirdi. Bu nedenle Türkiye'nin yeni bir iklime geçmesi, yeni bir iklime evrilebilmesi adına cumhurbaşkanı seçiminin kritik öneme sahip olduğunu söyleyen Uysal, "Türkiye'nin birliğinden yana, hukuk devletinden yana, parlamenter demokrasiden yana bir tavırla beraber, milletimize ifade ettiğimiz çerçevede geniş bir paydada buluşulabilmesi adına, Türkiye'yi kutuplaşma iklimi içerisinde operasyonların ülkesi haline getirenlere karşı ortak paydada buluşmak adına Demokrat Parti olarak, her vesilede Demokrat Partili kimliğini ifade eden, akademik geçmişi, hizmetleri, diplomatik tecrübesiyle Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun şahsında bunu bir fırsat olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.
Gültekin Uysal, "Tayyip Erdoğan kaybettiğinde sadece kendisi kaybedecektir ama bütün vatandaşlarımız bilmelidir ki eğer Ekmeleddin İhsanoğlu kaybederse, onun şahsında AKP'ye oy veren vatandaşlarımız da dahil olmak üzere bütün insanlarımız, bütün vatandaşlarımız kaybedecektir" dedi.

FOTOĞRAFLI