DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye'nin tüketen bir ülke olduğunu belirterek, "Bugün Türkiye'de üzülerek söylüyorum; kazanmadan harcayan bir ülkedir, üretmeden tüketen bir ülkedir. O nedenle insanlarımızı bireysel anlamda boşluğun çukurun içerisine düşürenler bilsin ki; kendilerini ayakkabı kutularına sığdırdıklarını bu milletin ak, pak vicdanına sığdırmayacaklardır" dedi.
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde partisinin seçim bürosunun açılışına katıldı. Açılış öncesi toplanan kalabalığa seslenen Uysal, yaptığı konuşmada, yerel seçim öncesi kollarını millete hizmet için sıvadıklarını belirtti. Türkiye’de bir büyük hareketin sahipleri olduklarını ifade eden Uysal, şöyle konuştu:
"Bizim mücadelemiz Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu yeni bir siyasi akılla milletimizi buluşturabilmek adına verilen bir mücadeledir. Bu anlayış içerisinde Demokrat Parti olarak sadece oyunu aldığımız insanların değil, oylarını alamadığımız insanların da rızasını gözeten bir anlayışla bugünlere kadar geldik. Bugün Türkiye’yi bir çıkmaz içerinse düşürenlere karşı doğrudan doğruya milletten aldığımız kılavuzla, onlardan aldığımız emirle, kurucu idaremizle aldığımız ilhamla Demokrat Parti’yi yeniden söyletmeye geldik. Alnımızda leke olacak hiçbir izi taşımadan milletimizin karşınsındayız. İşte siyaseti de millete hizmet için yapıyor ve milleten başka sığınacak bir yer aramadık. Hepimizin Allah katında sorumluluğu iki şeye göredir; bir insanlarımız nispetindedir, iki kabiliyetimiz nispetindedir. Bu anlamda verdiğiniz bu gücü, bugünkü iktidarın nasıl kullandığını hep beraber sormak durumdayız. İşte 30 Mart günü dünümüzü çalanlara ve ben diyenlere karşı bir adım olacak ve bu ülkenin imkanlarını bütün insanlarımıza, kimlik ayrıt etmeden benim adamım senin adamın düşüncesiyle davranmadan yeniden herkesi kucaklayan, tüm insanlara eşit davranan herkesin rahat ve huzurlu bir şekilde yaşadığı yeni Bir Türkiye’yi hep beraber kurmak zorundayız. Bunun için bugün bizlere vereceğiniz güç, yarın sizler için büyük adımlara dönüşecektir. Bu anlayış içerisinde Demokrat Parti olarak sadece oyunu aldığımız insanların değil, oylarını alamadığımız insanların da rızasını gözeten bir anlayışla bugünlere kadar geldik. Bugün Türkiye’de üzülerek söylüyorum; kazanmadan harcayan bir ülkedir, üretmeden tüketen bir ülkedir. O nedenle insanlarımızı bireysel anlamda boşluğun çukurun içerisine düşürenler bilsin ki; kendilerini ayakkabı kutularına sığdırdıklarını bu milletin ak, pak vicdanına sığdırmayacaklardır. Bu nedenle Türkiye’nin bir kader seçimi yaptığı noktada hep beraber gücümüzü, kuvvetimizi partili partisiz hizmette birleştirelim."
Düzenlenen açılış törenine Demokrat Parti Gaziantep İl Başkanı Fatma Müftüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Müftüğlu, Nizip İlçe Başkanı Mehmet Karayılan ve Demokrat Parti Nizip Belediye Başkan adayı Coşkun Özkaya ile çok sayıda partili katıldı.

Mİ(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)