Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, () - YALOVA’da konuşan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın toplumda bir kutuplaşma yarattığını söyledi.
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, partililer tarafından Yalova-Bursa Karayolu, Kirazlı Sanayi Sitesi mevkiinde karşılandı. Buradan partililerle şehir turu yapan Uysal, ardından Çiftlikköy İlçesi'ne geçerek vatandaşları seçim otobüsünden selamladı. Uysal’a, DP Yalova Belediye Başkan Adayı Hayati Küçük de eşlik etti. Burada gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Uysal, Başbakan Erdoğan’ın toplumu kutuplaştırdığını söyledi. Uysal, “Türkiye bu kutuplaşmaya hapsedilemeyecek kadar farklı düşüncelerin, farklılıkların olduğu bir yer. Herkes kendi siyasal çizgisinde devam eder. Sahip olduğu devlet imkânlarını baskı aracı olarak kullanarak insanları zorların içerisinden bir zor seçim yapmaya zorlar iseniz siyasi parti gözetmeksizin insanlar zaten bu noktada netice almaya ister istemez odaklanır. Bu kendisinin tercihidir. Muzdarip olmanın da bir anlamı yoktur ama ülke muzdariptir, millet muzdariptir” dedi.
Geçen seçimlerde DP’den belediye başkanlığına seçilen ancak daha sonra partisinden istifa ederek AK Parti’ye katılan Yalova Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Yakup Koçal’la ilgili de konuşan Uysal, “Şahsi olarak bir şey söylemek istemem. İnsanlar netice itibariyle siyasette, tercih ettikleri siyaseti ve politikaları inanarak, o idealler manzumesi için adanmışlık duygusuyla yaparlar. DP’nin çizgisi ortadadır. İdeal, ilke ve prensiplerden daha ziyade günlük konjonktürel menfaat, şahsi önceliklerle yol alınmaya çalışılırsa, bu kısa vadede birileri kar elde edebilirler ama uzun vadede insanımızın siyasete olan güveni zedelenir. Bugünkü hal de budur” diye konuştu.

SG(FK/CK) (FOTOĞRAFLI)