Kemal ATLAN- Hakan TÜRKTAN / ESKİŞEHİR, () - DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Türkiye'nin yeniden fabrika ayarlarına dönebilmesi adına önemli bir manivela milletimizin önündedir. Bu da cumhurbaşkanlığı seçimidir" dedi.
Ankara'dan Eskişehir'e gelen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin il binasını ziyaret etti. Uysal burada yaptığı konuşmada cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye için önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
"Türkiye'nin yeniden fabrika ayarlarına dönebilmesi adına önemli bir manivela milletimizin önündedir. Bu da cumhurbaşkanlığı seçimidir. Türkiye'nin yeniden doğru bir iklime çevrilebilmesi adına, kendi gerçek gündemiyle meşgul olabilmesi adına, milletimizin müşterek değerlerde yeniden buluşabileceği bir zemini, bu cumhurbaşkanlığı seçimleriyle Türkiye'mizin ve insanımızın yakalayabileceğine inanıyoruz."
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal iktidarın tavırları karşısında, çatı adayı teklifi ile siyasi aktörlerin bir uzlaşma arayışına girdiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Arayışın neticesinde, bugün Ekmeleddin İhsanoğlu'nun şahsında Türkiye yeniden nasıl bir Türkiye'de yaşayacağını tayin edecek, bu cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir tercih yapacaktır."

FOTOĞRAFLI