Özcan DURUSOY/BULDAN (Denizli), () - DENİZLİ’nin Buldan İlçesi’ne miting için gelen Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, bazı siyasetçilerin rahmetli Adnan Menderes’e sahip çıkmaya çalıştıklarını belirterek, “Adnan Menderes bizim liderimizdir. Kimse Adnan Menderes’e sahip çıkamaz” dedi.
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Buldan İlçesi Alanyazı Meydanı’nda düzenlenen mitingde yaklaşık bin 500 kişiye seslendi. Uysal, konuşmasında AK Parti hükümetini eleştirerek, son günlerde hükümet aleyhine çıkan yolsuzluk iddialarının mutlaka adalet önüne çıkarılması ve suçluların yargılanması gerektiğini söyledi. Ortaya çıkan dinleme kayıtlarının üstünün örtülemeyeceğini belirten Uysal, “Dinleme kayıtları ülkenin ve mevcut iktidarın ne durumda olduğunu gösteriyor. Biz Adnan Menderes’in, Celal Bayar’ın temsil ettiği bir siyasi hareketin devamıyız. Bugün bazı siyasetçiler rahmetli Adnan Menderes’e sahip çıkmaya çalışıyorlar. Adnan Menderes bizim liderimizdir. Kimse Adnan Menderes’e sahip çıkamaz” diye konuştu.
AK Parti’den aday gösterilmeyince partisinden istifa ederek, DP’den aday olan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’i de ziyaret eden Uysal, “Başkanın çalışmalarını yakından takip ettik. Projeleri ile Buldan’a çok şeyler katacağına inanıyoruz. Buldanlılardan Mustafa Şevik’e oy istiyorum” dedi.
Belediye Başkanı Mustafa Şevik ise Buldan dokumalarından oluşan bir sandığı Gültekin Uysal’a hediye etti.

ÖD(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)