Ömür AVCI,Fatih TURAN/TRABZON,() - DEMOKRAT Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirirken, “Üç aylık zindan mazileri olanlar bu ülkede mağdur edebiyatı yapıyor, ‘kefen giydik’ diyor. Öyle masa örtüleri ile kefen olmaz. Darağacında kefen giymiş insanların temsilcileri olarak bu yaptıklarınıza müsaade etmeyeceğiz” dedi.
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Trabzon’da yaklaşık 400 kişiye hitap etti. Demokrat Parti için ayrılan miting alanı büyük olunca seçim otobüsünün yeri değiştirildi ve alanın kenarına alındı. Başbakan Erdoğan’ın sık sık Menderes’i meydanlarda yad ettiğini belirten Gültekin Uysal, şunları söyledi:
“İşine geldi mi onlardan bahsediyorsun, onları yad ediyorsun. İşine gelmedi mi ‘bizden önce bu ülkede ne yapıldı?’ diyorsun. Zannediyorlar ki bu ülke 2002’de kuruldu. İşlerine geldi mi ‘safmışız’ diyorlar. Safların yönettiği bir ülke olur mu? 12 yıldır iktidardasınız. Mazeretiniz yok. Bu milletten ne istemişseniz bu millet fazlasıyla verdi. Güç istediniz güç verdi, yetki istediniz yetki verdi. ‘Anayasa yapacağız’ dediniz yetki verdi. ‘Müslüman cumhurbaşkanı seçeceğiz’ dediniz yetki verdi. Ama gördük ki onların asıl niyeti milletin ızdırabına deva olmak, din diyerek, Allah diyerek insanların derdine soluk olmak değil, kendilerini ve kendi evlatlarını zengin etmek, onların geleceğini kuşatmakmış. Biz din yoluyla Allah’a ulaşılır diye biliyoruz ama gördük ki bunlar din yoluyla Allah’a değil şana, şöhrete, paraya, mala, mülke ulaşmak için dini kullanmışlar. Onun da ötesine geçmişler, bu ülkede deyim yerindeyse İslam’ın şartlarını bire, ikiye indirmişler. Sadece ve sadece içki içmemeye indirmişler. Bu milletin kaynaklarını bu ülkenin insanların eşit fırsatlar olarak sunacağınıza kendi çoluk çocuğunuza nimet olarak sundunuz.”
“MASA ÖRTÜLERİNDEN KEFEN OLMAZ”
Hükümetin gömlek değil deri değiştirdiğini vurgulayan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Üç aylık zindan mazileri olanlar bu ülkede mağdur edebiyatı yapıyor, ‘kefen giydik’ diyorlar. Trabzon şahittir; öyle masa örtüleri ile kefen olmaz. Darağacında kefen giymiş insanların temsilcileri olarak bu yaptıklarınıza müsaade etmeyeceğiz. Bu ülkeyi yağmaladınız ama bu ülkenin büyük değerlerini yağmalamanıza müsaade etmeyeceğiz. Bu ülkeyi vicdanlarda böldünüz ama bu ülkenin topraklarını bölmenize müsaade etmeyeceğiz. Bunlar kendilerine demokrat, kendilerine özgürlükçü. Yarın bozduğunuz bu düzen gelip sizi dolayacak ve boğazınızı sıkacak. Bu ülkede adaletten kaçamazsınız. Millete reva gördüğünüz adaleti kendinizde göreceksiniz. Biz sussak bu topraklar, bu insanlar susmayacak. Hakikatin güneş gibi olduğunu gözlerini kapatsalar da sızacağını biliyorlar. Bu ülke her hafta 1 katrilyon faiz veriyor. Ama bu meydanlarda gerçekleri çarpıtarak, IMF’ye borç verdiğimizi söylüyorlar. Eğer öyleyse bizim de sormaya hakkımız yok mu? Yıllık 55 katrilyonluk borcu bu ülke niye veriyor? Ama bu iktidar kurtla yiyip kuzuyla ağlayan bir iktidardır.”

ÖA (TM/AK) (FOTOĞRAFLI)