Mehmet ERÇAKIR- Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, () - DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, hükümeti 17 Aralık operasyonu üzerinden eleştirerek, "Türkiye'de Allah'tan korkmayanlar, twitter gibi sosyal alanlardan korkar hale gelmiştir" dedi.
DP Genel Başkanı Uysal, partisinin belediye başkan adaylarını tanıtmak ve destek istemek için Isparta'ya geldi. Süleyman Demirel Üniversitesi Kavşağı'nda karşılanan Uysal, partisinin il binasında halka seslendi. Hukukun ve adaletin hizasında dün olduğu gibi bugün de duracaklarını belirten Uysal, AK Parti ve CHP'nin ülkeyi kutuplaştırdığını savundu. Böyle bir ortamda, milletin hapsedilmiş dar alanlarda kendi geleceğini arayabilme imkanı bulunmadığını savunan Uysal, "Türkiye önce siyasetini demokratikleştirmelidir" dedi.
'BİLAL'LERİNİ ADALETE TESLİM ETMESİ GEREKENLER ADALETE GÜVENMEMEKTEDİR'
Konuşmasının büyük bölümünde AK Parti iktidarını eleştiren Uysal, şunları söyledi:
"Oysa bugün kendilerini birtakım soruşturmalardan kurtarmak, evlatlarını 'Dindar gençlik yetiştiriyoruz' diyerek, yetiştirdikleri 'Bilal'lerini bugün adalete teslim etmesi gerekenler, ne hikmetse adalete güvenmemekte. Ama bu ülkenin mazlum insanları bu adalet mekanizması içerisinde kendi hakkını aramaktadır. Emniyet güçlerini, savcıları yerlerinden ederek, Türkiye'de yolsuzluk iddialarını perdeleyerek, son hafta içinde gelişen hadiselerle 17 Aralık süreciyle adeta bir sivil darbeye dönüşmüştür. Türkiye'de Allah'tan korkmayanlar 'twitter' gibi sosyal alanlardan korkar hale gelmiştir. Meselesini millet önünde paylaşması gerekenler, bugün kalabalıklardan korkar hale gelmiştir. Tabi ömrünü tamamlamış bu iktidarın Türkiye'ye çok daha fazla bir şey verebilme imkanı yoktur."

ME(HA/SS) (FOTOĞRAFLI)