Murat DELİKLİTAŞ / İSTANBUL, () İŞÇİ Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek partisinin Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenen mitinginde konuştu. Mitinge

İP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Levent Kırca ile ilçe belediye başkan adayları da katıldı. Mitingte 'Ergenekon'dan çıktık, Türkiye'yi birleştiriyoruz', 'Önce oylar İşçi Partisi'ne' yazılı pankartlar açılırken, 'Milli meclis, milli hükümet' ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları atıldı.

Konuşmasında Türkiye'nin kasetlerle yönetildiğini söyleyen Perinçek, "Kasetlerle yönetilen bir ülkede yaşıyoruz. Türkiyemiz Obama'nın beyzbol sopasıyla yönetilmektedir. Bugün Türkiye'nin en önemli gerçeği budur. Türkiye'yi kasetlerle beyzbol sopalarıyla yönetenleri yıkacağız. Türkiyemizi gerçek halk yönetimine, halk iktidarına kavuşturacağız. Kasetlerle partilerin genel başkanlarının değiştirilmesine, kasetlerle partilerin seçim listelerinin yapılmasına izin vermeyeceğiz. O partilerin de demokrasisini biz kurtaracağız" diye konuştu.

"TÜRKİYE 30 MART'TAN SONRA İKİ BÜYÜK SORUNLA KARŞI KARŞIYA GELECEK"

Halka Türkiye'nin gerçek gündemlerini anlattıklarını kaydeden Doğu Perinçek, Türkiye'nin 30 Mart'tan sonra iki büyük sorunla karşı karşıya geleceğine dikkat çekti. "Bu sorunlardan birisi ekonomik depremdir" diyen Perinçek, "Borçlanma ekonomisinin, sıcak paranın sonu gelmiştir. Bu yıl acil ödenmesi gereken borç 144 milyar dolardır. Ona önümüzdeki yıl dış borç açığını da ilave ettiğiniz zaman 200 milyar dolar bir borç Türkiye'nin kapısındadır" ifadesini kullandı. Çözüm sürecinede değinen Perinçek, demokratik halklar açısından Kürt sorunu çözüldüğünü söyledi.

"BÖYLE BİR OY BÖLME OLAMAZ"

Levent Kırca ise yaptığı konuşmada , "Oyları bölme meselesi... Biz bir başka partiyle aynı fikirde, aynı dünya görüşünde oluruz, aynı şeyi söylüyor oluruz, aynı eylemi yapıyor oluruz, o zaman oy istersek oyları böler oluruz. Biz Atatürk'ten Cumhuriyet'ten söz ediyoruz, sen bölünmeden, mafyadan, tarikatlardan, cemaatten ve Amerika'dan söz ediyorsun. Farklı farklı görüşlerdeyiz. Böyle bir oy bölme olamaz. Sen bizim oyumuzu bölme, cumhuriyetin önünde durma" dedi. Kırca, "Ben belediyenin önüne atar bir tabure otururum beni orada bulursunuz. Gelirsiniz odama girersiniz çünkü ben odaya kapı koymam, koltuk koymam, beraber oluruz, birbirimizi dinleriz, makam arabam olmaz. Bende sizinle beraber otobüslerde dolaşırım ki sizin halinizi beraber yaşayalım, beraber görelim" şeklinde konuştu.

"BOYNUM KIRILSIN, ELİM KIRILSIN"

Levent Kırca 50 yıldır halkın önünde olduğunu ve devlet sanatçısı ünvanının bulunduğunu belirterek, "Ben bir kapıya bir afiş asıyorum sahneye çıkıyorum böyle dolduruyorsunuz orayı. Çünkü benim söylediklerime inanıyorsunuz. Çünkü ben sizin dertlerinizi oynuyorum, sizin sorunlarınızı oynuyorum. Sizden yanayım. Hayatımın hiç bir gününde size ihanet etmedim. Bunda sonra size ihanet edersem boynum kırılsın, elim kırılsın. Ben makam, koltuk meraklısı değilim. Ama bu yerleri artık dürüst insanların, devrimci insanların, Mustafa Kemal'in askerlerinin oturması lazım bu makamlarda. Sizin oturmanız lazım" ifadelerini kullandı. 

(GK)